Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Θέμα: Ο Καστάνιος, οι επόμενοι και οι απαραίτητες αποδεσμεύσεις

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 18:36 Γράφτηκε από τον

Λίγες ώρες μετά το αγωνιστικό βατερλό στο Βόλο ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση μεταγραφικά και ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον 29χρονο Ολλανδό επιθετικό Λουκ Καστάνιος. 

Με βαρύ βιογραφικό αλλά φθίνουσα πορεία τα τελευταία δύο χρόνια παίζοντας στην Κίνα ο Καστάνιος αναζητά την δική του ποδοσφαιρική αναγέννηση μέσω του ΟΦΗ που έψαχνε εναγωνίος τον τελευταίο μήνα ένα παίκτη που θα του λύσει το πρόβλημα του εύκολου γκολ. 

Το αν ο Καστάνιος είναι αυτός θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε όλοι κρίνονται μέσα στο γήπεδο, όσο βαρύ βιογραφικό και αν κουβαλάνε στην καριέρα τους. Ένα είναι βέβαιο ότι ο ΟΦΗ δεν θα πρέπει να μείνει στην απόκτηση του Καστάνιος για να βγάλει τη φετινή χαμένη χρονιά. 

Και τι εννοώ με αυτό . Από την στιγμή που ο Γιάννου είναι μια επιλογή που δεν βγήκε , και ο Γκαργκαλατζίδης είναι συνεχώς μεταξύ πάγκου και εξέδρας,  θεωρείτε επιβεβλημένη η απόκτηση ακόμη ενός φορ με την απαραίτητη προυπόθεση ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια προσπάθεια προκειμένου ο Γιάννου να μείνει ελεύθερος από την ομάδα. 

Άλλωστε ο ΟΦΗ πλέον σε αρκετά παιχνίδια έχει παίξει με σύστημα 5-3-2 κάτι που σημαίνει ότι μια ομάδα που επιλέγει αρκετές φορές αυτό το σύστημα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον τρεις ισάξιους φορ στο ρόστερ της. 

Εκτός όμως από ένα δεύτερο ικανό σέντερ φορ άμεση ανάγκη για την κρητική ομάδα είναι και η απόκτηση ενός παίκτη που θα μπορεί να παίξει το ρόλο του επιτελικού μέσου. Η απουσία των Ναμπί και Ντε Γκουζμάν που λείπει δύο μήνες τώρα επιβάλλει την ενίσχυση και στη συγκεκριμένη θέση γιατί για να φτάσει η μπάλα στον Καστάνιος και τον κάθε Καστάνιος πρέπει να υπάρχει και ο κατάλληλος παίκτης που θα σερβίσει τα γκολ στον σέντερ φορ. 

Το κεφάλαιο αποδεσμεύσεις 

Πέραν της απόκτησης 1-2 έμπειρων παικτών ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει και μια εκκαθάριση στο ρόστερ του στις 10 ημέρες που απομένουν μέχρι την λήξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Με την απόκτηση του Καστάνιος ο ΟΦΗ έχει 32 παίκτες στο ρόστερ του και σίγουρα αυτοί είναι πολλοί. 

Επί της ουσίας βέβαια είναι 30 οι ποδοσφαιριστές αν συμπεριλάβουμε σε αυτούς και τους Ναμπί και Βαζ που δεν θα παίξουν καθόλου στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν λόγω των σοβαρών τραυματισμών τους αλλά ο ΟΦΗ οφείλει να πληρώσει τα συμβόλαια τους. 

Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες που είτε δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες είτε είναι μικροί σε ηλικία και το να βρίσκονται απλά στο ρόστερ του ΟΦΗ δεν κάνει καλό ούτε στον ΟΦΗ ούτε στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Τρανό παράδειγμα ο Θοδωρής Μίγγος. Ένας παίκτης o οποίος ήρθε το καλοκαίρι του 2019 στην ομάδα έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού και στον 1,5 χρόνο παρουσίας του έχει παίξει μόλις 2 παιχνίδια διάρκειας 22 λεπτών ως αλλαγή. 

Ο ΟΦΗ λοιπόν και ο κάθε ΟΦΗ σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή με μειωμένα έσοδα δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρεί στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα στην ομάδα. 

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν και άλλοι παίκτες , απλά ο Μίγγος είναι ένα τρανό παράδειγμα ενός παίκτη που 1,5 χρόνο τώρα έχει πληρωθεί από τον ΟΦΗ και δεν έχει προσφέρει στην κυριολεξία τίποτα. Αν ο ΟΦΗ δεν σπάσει αυγά στην εκκαθάριση του ρόστερ του έστω και σε μικρό βαθμό αυτή την μεταγραφική περίοδο δεν μπορεί να πάει στο επόμενο βήμα ώστε να δημιουργήσει πραγματικά σε βάθος χρόνου το ρόστερ που πραγματικά θέλει. 

Ας ξεκινήσει από τον χειμώνα και το καλοκαίρι ας κάνει ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα για να διορθώσει τις μεταγραφικές ανορθογραφίες του περσινού καλοκαιριού. 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport