Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η συναυλία Χρήστος Λεοντής «Καντάτα Ελευθερίας»

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 10:40

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το Φεστιβάλ Κρήτης παρουσιάζει τη συναυλία: Χρήστος Λεοντής «Καντάτα Ελευθερίας» στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00. Με αυτή τη συναυλία ολοκληρώνεται το «Φεστιβάλ Κρήτης», μια διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης που στέφθηκε με επιτυχία.

Η Καντάτα Ελευθερίας είναι το μοναδικό σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο που αναφέρεται στην περίοδο της Επανάστασης του 1821 και είναι γραμμένο σε μελοποιημένα ποιήματα από τον Χρήστο Λεοντή καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη.

Γράφτηκε το 1970 και ηχογραφήθηκε με τη φωνή του ίδιου του συνθέτη, με την Άννα Συνοδινού να διαβάζει και κυκλοφόρησε με δυσκολία σε μικρό δίσκο βινυλίου. Αργότερα ο «Θούριος του Ρήγα» κυκλοφόρησε με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

Εκτός από την Καντάτα Ελευθερίας, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και άλλα τραγούδια από την μακροχρόνια συνθετική του δραστηριότητα.

χρήστος λεόντης καντάτα ελευθερίας αφίσα

Η συναυλία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Τραγουδούν: Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ιωάννα Φόρτη.

Αφηγητές: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ουρανία Μπασλή

                   Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Δελτία δωρεάν εισόδου για τη συναυλία διατίθενται από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), από την είσοδο της οδού Δικαιοσύνης, από Τετάρτη 8/9/2021 – Παρασκευή 10/9/2021. Ώρες: 8.30 έως 15.00. Τηλ. Επικοινωνίας: 2813400250

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση στις εκδηλώσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων καθώς και συνωστισμού. (1 έως 1,5 ώρα πριν την έναρξη τους)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr