Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023

Χαμός στην ΕΕ της ΕΠΟ: Μετωπική Μαρινάκη με Μπαλτάκο και μέλη της Ομοσπονδίας!

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 10:16 Γράφτηκε από

Κάθε άλλο παρά ήρεμα κύλησε η χθεσινοβράδινη ΕΕ της ΕΠΟ, καθώς ο Β. Μαρινάκης εξαπέλυσε χαρακτηρισμούς εναντίον του Παναγιώτη Μπαλτάκου και μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, που δεν έμειναν αναπάντητοι.

Οξεία ήταν η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο, αλλά και με άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της χθεσιοβράδινης Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση και συμμετείχε διαδικτυακά, με σαφή διάθεση να αντιτεθεί της Ομοσπονδίας σε όλα τα θέματα που ήταν προς συζήτηση, ακόμα και σε αυτά που η ΕΠΟ δεν έχει ευθύνη.

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος και προκάλεσε μία από τις πολλές εκρήξεις, ήταν η περίφημη μείωση του ποσοστού των τηλεοπτικών συμβολαίων που καταβάλλει η Super League στην ΕΠΟ (από 5% σε 1%), με τη διαφορά να πηγαίνει υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ σημείωσε ότι δεν υπάρχει επαγγελματική διαιτησία, άρα δεν έχει και λογική αυτή η μείωση του ποσοστού προς την Ομοσπονδία. Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε «ότι δεν θέλετε επαγγελματική διαιτησία, γιατί τότε δεν θα έχετε και λόγο ύπαρξης. Είσαι άσχετος κ. Μπαλτάκο και θα δεις ότι θα υπάρξει επαγγελματική διαιτησία πριν από το τέλος του χρόνου».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανταπέδωσε τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε, λέγοντας: «Άσχετος είσαι εσύ! Ποιος διαιτητής είναι επαγγελματίας;», είπε και τότε η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο, με τον Μαρινάκη να λέει μεταξύ άλλων: «Ρε ηλίθιε!». Όπως ήταν αναμενόμενο, σε εκείνο το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να μην ακούγεται καν λόγω της επιλογής να συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Αν συνεχίσεις έτσι, θα σε κλείσω και δεν θα ακούγεσαι», είπε σε εκείνο το σημείο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ωστόσο, η κόντρα των δύο ανδρών δεν περιορίστηκε στο ζήτημα του ποσοστού, αλλά συνεχίστηκε και στο θέμα του μητρώου των σωματείων, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να επιτίθεται και πάλι με αφορμή την ανάγνωση της επιστολή των FIFA/UEFA: «Δεν προκαλεί καμία έκπληξη! Με εσάς γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς».

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος είπε σε εκείνο το σημείο το προφανές, ότι οι παρατάσεις για την εγγραφή των σωματείων δίνονται από τον Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Μαρινάκη να κάνει λόγο για σωματεία-σφραγίδες, καθώς η ΕΠΟ και τα μέλη της κοιτάζουν μόνο την τσέπη τους.

Σε εκείνο το σημείο ήταν η σειρά του ταμία της Ομοσπονδίας, Κλέαρχου Τζαφέρη, να απαντήσει: «Τι θα πει κοιτάμε την τσέπη μας. Εγώ είμαι σε μια Ένωση, στη Δυτική Αττική. Η Ελευσίνα είναι μια περιοχή φτωχή, με τα διυλιστήρια, τα πετρέλαια...».

«Λαθραία πετρέλαια», είπε ο Β. Μαρινάκης για να λάβει άμεση απάντηση με νόημα: «Ναι! Και λαθραία καράβια έχει…».

Και οι κόντρες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα μέλη της ΕΠΟ δεν σταματούν εδώ, καθώς το θέμα που προκάλεσε νέα έκρηξη ήταν το ζήτημα της έδρας της Εθνικής, που θα αγωνιστεί στη Ριζούπολη στο ματς με τη Β. Ιρλανδία.

«Το μόνο που κοιτάζετε είναι πώς να μικραίνετε την Εθνική. Μόλις γίνει η “Αγιά Σοφιά” να πάτε εκεί να δικαιολογήσετε και το μεροκάματο», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προκαλώντας την αντίδραση του συμβούλου της Ομοσπονδίας, Λεωνίδα Θωμαΐδη: «Ποιοι παίρνουν μεροκάματο;», ρώτησε για να λάβει την απάντηση του Μαρινάκη: «Εσύ παίρνεις μεροκάματο από τον Μελισσανίδη».

Τότε, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Θωμαΐδης: «Εσύ δίνεις μεροκάματα».

Μαρινάκης: «Σε κάτι γελοίους σαν εσένα όχι, δεν δίνω».

Θωμαΐδης: «Εσύ είσαι γελοίος! Εγώ από κανέναν δεν έχω πάρει μεροκάματο. Έχω αξιοπρέπεια και απαιτώ σεβασμό».

 

Πηγή: sport-fm.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search