Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Δήλωση "βόμβα" από Μπαλτάκο: "Θα εισηγηθώ να ανέβουν 2+1 ομάδες από την Super League 2 τη νέα σεζόν"

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 15:49 Γράφτηκε από

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ προανήγγειλε πως είναι πιθανό να αλλάξει το 1+1 της Super League 1 και να πάμε στο 2+1. Η Super League στην προκήρυξή της για τη νέα σεζόν διατήρησε το καθεστώς 1+1, δηλαδή ο 14ος να υποβιβάζεται απευθείας και ο 13ος να παίξει μπαράζ. Εφόσον όμως εκείνη της Super League 2 είναι διαφορετική την τελική απόφαση θα λάβει η ΕΠΟ και τα τελευταία χρόνια υπάρχει πάντα σχετική διαφωνία μεταξύ των λιγκών, αφού η τελευταία επιθυμεί τον απευθείας προβιβασμό μίνιμουμ δύο ομάδων.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και φέτος, όπου ο Τάκης Μπαλτάκος, πρόεδρος της ομοσπονδίας, προανήγγειλε πως η δική του εισήγηση θα είναι να ανέβουν οι πρωταθλητές των Ομίλων της SL2, δηλαδή δύο ομάδες, και ακόμη μία να παίξει μπαράζ. Δηλαδή να πάμε στο 2+1, κάτι που σημαίνει πως εκτός του 14ου της μεγάλης κατηγορίας και ο 13ος θα υποβιβαστεί σίγουρα, ενώ ο 12ος θα παίξει μπαράζ. «Ο μόνος που μπορεί να κάνει αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ. Οταν παρεμβαίνει ο υπουργός, όπως πέρυσι και κάνει αναδιάρθρωση βλέπετε τι γίνεται. Δεν μπορεί να ξέρει κανένας υπουργός ούτε οι επιτελείς του αυτά τα οποία γνωρίζει η ΕΠΟ», είπε αρχικά στον Over Fm Πάτρας.

Και συνέχισε. «Θα συζητήσουμε το θέμα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Δεν είναι δυνατόν να παίζουν 34 ομάδες και ν' ανεβαίνει ένας. Είναι κάτι που θα συζητηθεί, δεν είμαι μόνο εγώ εκεί. Εμένα η άποψή μου είναι πάρα πολύ απλή. Θα πρέπει από κάθε όμιλο της κατηγορίας αυτής ν' ανεβαίνει σίγουρα ο πρωταθλητής και να παίζει μπαράζ ο δεύτερος. Εγώ θα ήθελα ν' ανεβαίνουν 2+2, αλλά επειδή βλέπω ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσχέρειες, η δική μου πρόταση θα είναι ν' ανεβαίνουν οι δύο πρωταθλητές και ο 2ος να παίζει να μπαράζ».

Πηγή: gazzeta.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search