Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022

Επέκτεινε την αναστολή συμβολαίων ξένων ποδοσφαιριστών σε Ουκρανία και Ρωσία η FIFA

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 17:27 Γράφτηκε από

Με την κατάσταση στην Ουκρανία να συνεχίζει να είναι άκρως τεταμένη λόγω της ρωσικής εισβολής, η FIFA ανακοίνωσε πως επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής των συμβολαίων των ξένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες των δύο χωρών.

Έτσι, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε πως κάθε ξένος ποδοσφαιριστής που το επιθυμεί, θα μπορεί για έναν ακόμα χρόνο (έως τον Ιούνιο του 2023) να σπάσει το συμβόλαιό του και να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Εάν οι σύλλογοι που συνδέονται με την Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UAF) ή την Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας (FUR) δεν καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία με τους ξένους παίκτες και προπονητές τους πριν ή στις 30 Ιουνίου 2022, αυτοί οι παίκτες και oι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας τους με τους συλλόγους τους έως τις 30 Ιουνίου 2023. Αυτές οι αποφάσεις δίνουν στους παίκτες και τους προπονητές την ευκαιρία να προπονούνται, να παίζουν και να λαμβάνουν μισθό, ενώ προστατεύονται οι ουκρανικές ομάδες και βοηθούν τους ξένους παίκτες και προπονητές να φύγουν από την Ρωσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της FIFA.

Πηγή: sport-fm.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search