Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Αίτημα να υπαχθεί στην ομοσπονδία της Ασίας από την Ρωσία

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 19:58 Γράφτηκε από

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει φέρει αρκετές συνέπειες στη χώρα, αλλά και στον αθλητισμό της. Το ποδόσφαιρο έχει υποστεί κυρώσεις, με τους συλλόγους να έχουν αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ και η εθνική ομάδα αποβλήθηκε από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέχρι πότε θα ισχύσουν οι κυρώσεις και αν θα υπάρξει βάθος χρόνου θα φανεί τις ερχόμενες ημέρες, αφού το συμβούλιο της FIFA συνεδριάζει την Πέμπτη (31/03) και θα φανεί αν οι ποινές προς τη Ρωσία θα έχουν μόνιμη βάση. Το… light σενάριο αυτή τη στιγμή μοιάζει ο αποκλεισμός της Ρωσίας και των ομάδων της για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ υπάρχει σενάριο αποκλεισμού των ομάδων και για την επόμενη δεκαετία ως συνέπεια του πολέμου που κήρυξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Παρόλα αυτά, η Ρωσία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και αναμένεται να αντιδράσει άμεσα. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα εκμεταλλευτούν το γεγονός πως γεωγραφικά η Ρωσία ανήκει σε δύο ηπείρους και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για να υπαχθεί στην ομοσπονδία της Ασίας.

Εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό σε συνεργασία με την αποβολή της από την UEFA, τότε η εθνική ομάδα της Ρωσίας θα δίνει προκριματικούς αγώνες στη ζώνη της Ασίας, ενώ οι σύλλογοί της που δεν θα αγωνίζονται πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, θα κερδίζουν τη συμμετοχή τους στις αντίστοιχες ασιατικές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Πάντως, δεν θα είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πιθανότητα μια χώρα να αλλάξει ομοσπονδία, κάτι που είχε συμβεί το 1990 με το Ισραήλ όταν πέρασε στα… χέρια της UEFA και ενώ προηγουμένως «ανήκε» στην Ασία.

Πηγή;sport-fm.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search