Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

O Λυκούργος Παπαδάκης για Α2 ΕΠΣΗ, Ακαδημίες και το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου στο Prismasport.gr

Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 13:12 Γράφτηκε από

Ο Λυκούργος Παπαδάκης κλήθηκε να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα που του έθεσε το Prismasport.gr σχετικά με το πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ, τις Ακαδημίες που ασχολείται καθώς και το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στον Δωριέα και την φετινή συνεργασία του με την ομάδα του Καστελλίου, το "μαρτύριο" των play-off, τον τομέα των Ακαδημιών με τον οποίο ασχολείται ενεργά τα τελευταία χρόνια, όντας προπονητής τόσο σε αυτές του Δωριέα όσο και σε εκείνες του "Ευγένιου Γκέραρντ" δίνοντας μάλιστα συμβουλές στους γονείς των παιδιών, ενώ έκανε αναφορά στο επίπεδο της Α2 ΕΠΣΗ και το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου.

 Ακολουθεί το κύριο μέρος της συνέντευξης:

 

Eνα σχόλιο για την πορεία της ομάδας του Δωρίεα.

«Η φετινή πορεία της ομάδας κρίνεται άκρως επιτυχημένη καθώς παρά τα πολλά προβλήματα κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και να βρίσκεται στα πλέι οφ.»

 

Τι σου μένει από την φετινή συνεργασία με την ομάδα του Δωριέα;

«Ήταν μια άψογη συνεργασία μεταξύ διοίκησης, παικτών και τεχνικού τιμ. Ό,τι πρόβλημα παρουσιάστηκε η διοίκηση προσπαθησε να το λύσει και την ευχαριστώ πολύ για αυτό. Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια των προπονήσεων για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών.»

 

Πως κρίνεις το επίπεδο της Α2 ΕΠΣΗ;

«Το επίπεδο της Α2 έχει ανεβεί αισθητά καθώς σε αυτό αγωνίζονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Θεωρώ ότι κάθε χρόνο θα είναι καλύτερο και σίγουρα ακόμα πιο ανταγωνιστικό.

 

Είδαμε πρόσφατά σε δηλώσεις σου να μιλάς για μαρτύριο... των πλέι οφ. Μπορείς να μας το εξηγήσεις;

«Θεωρώ ότι είναι μαρτύριο καθώς το πρωτάθλημα αργεί να τελειώσει και με αυτό τον τρόπο πολλοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι εργάζονται την καλοκαιρινή σεζόν αδυνατούν να παρεβρεθούν και σε προπονήσεις και στους αγώνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται χωρίς προπονήσεις με κίνδυνο μυϊκων τραυματισμών.»

 

Τα τελευταία χρόνια ασχολείσαι ενεργά με τις Ακαδημίες. Πιστεύεις ότι γίνεται καλή δουλειά σ αυτες;

«Πιστεύω ότι γίνεται καλή δουλειά στις Ακαδημίες καθώς σε αυτές βρίσκονται εξειδικευμένοι προπονητές με γνώση και αγάπη για αυτό που κάνουν οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα για το τοπικό ποδόσφαιρο Ηρακλείου και όχι μόνο. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Τι θα συμβούλευες του γονείς των ακαδημιών σαν κώδικά σωστής συμπεριφοράς;

«Οι γονείς θα πρέπει να απολαύσουν το παιδικό ποδόσφαιρο χωρίς να βιάζονται να γίνει αντρικό βάσει αποτελεσμάτων και νικών.

Να απολαύσουν την κάθε στιγμή του παιδικού ποδοσφαιρου και να χαίρονται και στις ήττες και στις νίκες καθώς το σημαντικότερο απ’ολα είναι το παιδί τους μέσω του αθλητισμού να γίνει καλύτερος άνθρωπος.»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

«Τι σου έχει μείνει μετά από την πολύχρονη σου παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα;

Αυτό που μου έχει μείνει είναι ότι βλέπω ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν ακόμα ρομαντικά το τοπικό ποδόσφαιρο και αυτό σου δίνει κίνητρο για να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο είτε σαν προπονητής είτε σαν αθλητής. Επίσης όλα αυτά τα χρόνια διαπιστώνω την απεριόριστη αγαπη των απλών φιλάθλων για το τοπικο ποδόσφαιρο κάτι το οποίο βοηθάει τις ομάδες να αναπτύσσονται με γρηγορότερους ρυθμούς έχοντας την στήριξη των φιλάθλων τους και τους προτρέπω να παραμείνουν δίπλα σε αυτές για να έρθουν ακομα καλύτερες μέρες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.»

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search