Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Φουντουλάκης: Ένας από τους τελευταίους... ρομαντικούς του τοπικού ποδοσφαίρου στο Prismasport.gr!

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 14:20 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Φουντουλάκης είναι μία αξιόλογη περίπτωση παράγοντα και πολύ περισσότερο ανθρώπου, που με την πάροδο του χρόνου, κατάφερε μέσω των πράξεων του, να ανεβάσει επίπεδο τόσο την ομάδα του, τον ΠΑΟ Γουβών όσο και το ίδιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, για όποιον τον γνωρίσει, καθώς από την πρώτη κιόλας στιγμή, σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα, με την μεγάλη δόση χιούμορ, που τον διακατέχει αλλά και την ανθρωπιά, η οποία πηγάζει από μέσα του. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, έχουν αρχίσει να εκλείπουν τέτοιοι χαρακτήρες από τον χώρο του ποδοσφαίρου, κυρίως όμως άνθρωποι που βλέπουν το άθλημα με ανιδιοτέλεια και ως κίνητρο να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Αυτή ήταν η μέριμνα του, κι αυτή θα συνεχίσει να είναι όταν με το καλό επιστρέψει, στην παλιά καθημερινότητα του, που λόγω της πανδημίας αποφάσισε με λύπη να εγκαταλείψει.

Μία σκληρή αλλά και συνειδητοποιημένη απόφαση για τον ίδιο, που ήρθε έπειτα από πολλή σκέψη, βάζοντας τα υπέρ και τα κατά στο ζύγι, ώστε να μπορέσει να δικαιολογηθεί στους ανθρώπους της ομάδας του χωριού, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από εκείνον. Άλλωστε για χάρη της αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία, πέρυσι το καλοκαίρι, όταν όλα οδηγούσαν στην εξαφάνιση του ΠΑΟ Γουβών από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ήταν εκείνος που κατάφερε να βάλει σε μία σειρά, όλα τα προβλήματα της ομάδας, να ενισχύσει το ρόστερ με ποδοσφαιριστές από ανώτερες κατηγορίες, με στόχο την άνοδο στην Α1 ΕΠΣΗ, την περσινή χρονιά η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω του COVID-19. Έναν άλλο στόχο όμως που είχε βάλει στο μυαλό του, τον πέτυχε και με το παραπάνω, κι αυτός δεν είναι άλλος από την συνεργασία με το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ, “Δικαίωμα στη Ζωή” του οποίου το όνομα κόσμησε την Α2 ΕΠΣΗ τοπική κατηγορία και η οποία κρατούσε από την σεζόν όπου οι “πράσινοι” κέρδισαν την άνοδο στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Ηρακλείου.

Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραθέσει στην ΚΡΗΤΗ TV, τόνισε πως για εκείνον μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν, ότι κατάφεραν να δώσουν χαρά και χαμόγελα στους ανθρώπους του Κέντρου, παρά η άνοδος.

Μία ακόμη φορά που κατάφερε να μας εκπλήξει ήταν όταν κάλεσε σε δείπνο όλους τους προπονητές της Α2 ΕΠΣΗ, στο εστιατόριο “Περί Ουσίας”, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάτι πίσω από αυτή την κίνηση, η οποία εκθειάστηκε από όλους, δείχνοντας με παραδείγματα πως το ποδόσφαιρο ενώνει, δεν χωρίζει.

Ο Δήμος Φουντουλάκης, μιλώντας στο Prismasport.gr, κλήθηκε να απαντήσει, στο πως βλέπει την μετά ποδοσφαίρου εποχή, ποιες ομάδες του έκαναν “κλικ” μέχρι την διακοπή, για την θεομηνία που έπληξε την περιοχή στην οποία κατοικεί (Γούβες) και αν βλέπει γρήγορα την επιστροφή του στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθεί το κύριο μέρος της συνέντευξης:

Πως είναι η μετά ποδοσφαίρου εποχή;

« Δυστυχώς η μετά ποδοσφαίρου εποχή με βρίσκει αφοσιωμένο στις επαγγελματικές και μόνο υποχρεώσεις. Με βρίσκει σε μια κατάσταση που η περίοδος της πανδημίας του κορονοϊου, όλους μας έχει αφήσει πίσω και προσπαθούμε, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να δούμε το αύριο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ και τις εξελίξεις και στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.»

Πιστεύετε ότι πήρατε σωστή απόφαση να αποχωρήσετε από τον χώρο του ποδοσφαίρου;

«Με βάση τα νέα δεδομένα που ζούμε και βιώνουμε από την αρχή της πανδημίας η απόφαση μου αν και δύσκολη ήταν μονόδρομος. Οι εποχές άλλαξαν τα δεδομένα άλλαξαν και οι υποχρεώσεις μας κάνουν τα οποιαδήποτε "χόμπι" ή ασχολίες έχουμε εκτός επαγγελματικών υποχρεώσεων να έρθουν σε δεύτερη μοίρα. »

Πως είδατε την φετινή αγωνιστική περίοδο μέχρι την διακοπή της;

«Η σαιζόν ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες. Όλες οι ομάδες παρά τις δυσκολίες πάλεψαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα βάζοντας η κάθε μία τους στόχους τους. Θα γινόταν πολύ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα από τον κρητικό όμιλο, έως και το Γ’ τοπικό αλλά τα πάντα άλλαξαν και υπάρχει, αυτή η αναγκαστική διακοπή. »

Πιστεύετε ότι η ΕΠΣΗ πήρε σωστή απόφαση για την αναδιάρθρωση και την έναρξη των πρωταθλημάτων;

«Οι διοικούντες της ΕΠΣ Ηρακλείου μετά από πολύ και σοβαρή δουλειά, προσπάθησαν να μην αδικήσουν κανένα σωματείο. Αφού άκουσαν όλα τα σωματεία έπραξαν το σωστό με την αναδιάρθρωση και τον καταρτισμό των ομίλων. Ήταν δύσκολο, αλλά πιστεύω ήταν το σωστότερο.

Ποιες ομάδες ξεχωρίσατε φέτος;

«Πολλές ήταν οι ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά, με οργάνωση και στόχους. Πάντα ξεχωρίζω ομάδες με στόχους, με όραμα και με ανθρώπους που με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν συμβάλλουν τα μέγιστα στην ύπαρξη και διατήρηση των ομάδων τους. Τέτοιες ομάδες και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν πολλοί. »

Αναμφίβολα ήσασταν από τα πρόσωπα της περσινής χρονιάς, αφού με δική σας πρωτοβουλία, στην κατηγορία της Α2 ΕΠΣΗ προστέθηκε το όνομα του "Δικαίωμα στη Ζωή".

«Το ποδόσφαιρο γνωρίζουμε ότι είναι ο βασιλιάς των σπορ. Για μένα το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι 4 γραμμές και μόνο οι Κυριακές και οι αγώνες. Μέσα από το ποδόσφαιρο, πρέπει να περνάμε όλοι μηνύματα ανθρωπιάς, δράσεις αγάπης και σεβασμού. Η χαρά της νίκης είναι η ίδια με την χαρά του παιδιού, η χαρά του συνανθρώπου μας όταν έστω και μέσα από το ποδόσφαιρο, τον κάνουμε χαρούμενο. Το "Δικαίωμα στη ζωή” , ο κ. Παύλος Σημαντηράκης και οι συνεργάτες του, έχουν κανει και έχουν καταφέρει μέσα από μεγάλη προσπάθεια να είναι κοντά σε αυτά τα παιδιά και να τα κάνουν όσο μπορούν ευτυχισμένα και χαρούμενα. Το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην χαρά το δικαίωμα στην άθληση το έχουμε όλοι μας. Προσωπικά η χαρά της νίκης και η χαρά που έπαιρνα οταν επισκέπτομουν τον σύλλογο ήταν η ίδια. Η αγάπη που παίρναμε όλοι μας από τα παιδιά, ήταν μεγάλη και συγκινητική. »

Ο Δήμος Χερσονήσου στον οποίο κατοικείτε πλήγηκε ανεπανόρθωτα από την θεομηνία πριν μερικές εβδομάδες. Τι συναισθήματα σας προκάλεσαν τα θλιβερά αυτά γεγονότα;

«Οι καταστροφές στο Δήμο Χερσονήσου από την πρόσφατη θεομηνία ήταν και είναι ανυπολόγιστες. Από την μια μέρα στην άλλη άνθρωποι καταστράφηκαν επιχειρηματίες είδαν τα καταστήματα τους τα ξενοδοχεία τους να γίνονται έρμαιο των νερών άνθρωποι να ξεδιπλώνονται τα σπίτια τους, να καταστρέφονται. Είναι θλιβερό η μανία του νερού να παίρνει στο διάβα της τις περιουσίες που χρόνια πάλευαν να φτιάξουν. Το τοπίο στο Δήμο Χερσονήσου αλλά και στις Γούβες, όπου διαμένω να είναι τοπίο πολέμου. Ελπίζω οι φορείς του τόπου να δουν το πρόβλημα και να ενεργήσουν, ώστε να μην έχουμε παρόμοια κατάσταση, στο μέλλον. »

Πόσο δύσκολη ήταν για εσάς η καλοκαιρινή περίοδος, στον επαγγελματικό τομέα λόγω του κορωνοϊού;

 «Οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, όλα αυτά τα χρόνια είναι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, που σημαίνει ότι εργαζόμαστε 6 μήνες .Την περσινή χρονιά οι 6 μήνες έγιναν 2 οπότε για όλους εμάς με τουριστικές και μόνο δραστηριότητες, η επόμενη μέρα ήταν και είναι πολύ δύσκολη. Περιμένουμε όλοι το τέλος της πανδημίας για την επανέναρξη της ζωής μας και των επιχειρήσεων. Ένα αύριο που δεν γνωρίζουμε το τι μας επιφυλάσσει και τι να προγραμματίσουμε. Αναμφίβολα πήγαμε πολύ πίσω.

Ποια είναι η γνώμη σας για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων;

 «Όλοι θέλουμε τα σαββατοκύριακα μας να αποκτήσουν και πάλι την μαγεία του ποδοσφαίρου ,όλοι θέλουμε τα πρωταθλήματα μέσα στις ζωές μας και όλοι επιθυμούμε να περάσουν όλα χωρίς άλλες απώλειες ανθρώπων και να επιστρέψουμε αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα η επαναφορά πιστεύω θα είναι αργή. Πρωταθλήματα με τον φόβο και χωρίς κόσμο είναι άγευστα είναι παιχνίδια χωρίς μαγεία. Αναμφίβολα όλοι περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και όλοι μαζί χωρίς διαφωνίες να επιστρέψουμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι παιχνίδι διαξιφισμών,κόντρας είναι παιχνίδι χαράς ευχαρίστησης. »

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συν και ποια τα πλην από την ενασχόληση σας με το ποδόσφαιρο;

«Καταρχήν να πω ότι όποιος ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, ξέρει εξ’ αρχής ότι θα δαπανηθούν χρήματα από το πορτοφόλι του, θα περνάει πολλές ώρες ασχολούμενος με την ομάδα θα πάρει χρόνο, από την οικογένεια του, τις δουλειές του, τους φίλους, τα οποιαδήποτε άλλα, χόμπι. Αυτά είναι τα πλην, αλλά πιστεύω ότι όλοι εμείς το γνωρίζουμε και με την"τρέλα " μας. το μικρόβιο θα έλεγα, τα περνάμε. Τα συν βέβαια είναι και αυτά πολλά. Καταρχήν ζεις στο έπακρο, όλα τα συναισθήματα, χαρά, λύπη, αγωνία, πόνο, προσμονή, πολλά πράγματα που μόνο το ποδόσφαιρο, μπορεί να σου δώσει. Το πιο σημαντικό οι ανθρώπινες σχέσεις, η συνύπαρξη σου με τόσους πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. οι γνωριμίες. οι φιλίες, οι δυνατές σχέσεις που δημιουργείς, μέσα από τον χώρο. Και πάνω από όλα στα συν είναι η δύναμη που σου δίνει το ποδόσφαιρο. να προσφέρεις, να δώσεις, να κάνεις, να ονειρευτείς. να χαρείς και να δημιουργήσεις. »

Πως δημιουργήθηκε στο μυαλό σας η ιδέα να καλέσετε σε δείπνο, όλους τους προπονητές της Α2 ΕΠΣΗ;

Πάντα έλεγα και λέω ότι το ποδόσφαιρο, δεν είναι μόνο οι Κυριακές μας, δεν είναι μόνο οι προπονήσεις. Είναι πολλά περισσότερα. Μέσα από το ποδόσφαιρο, μας δίνεται η ευκαιρία να δώσουμε, να πάρουμε, να δημιουργήσουμε, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι,να ανταλλάξουμε απόψεις, να διαφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε, να δούμε και λίγο τα πράγματα διαφορετικά. Η ιδέα να κάνω το τραπέζι στους προπονητές της Α2 όπως αργότερα αν δεν υπήρχε η πανδημία με τους προέδρους και το Δ.Σ της ΕΠΣΗ έγινε με πολλή αγάπη, προς όλους τους προπονητές, σαν προπονητές αλλά πάνω από όλα, σαν ανθρώπους . Τον χώρο του ποδοσφαίρου, τον αγαπώ, τον τιμώ και πάνω από όλα τον σέβομαι. Οι στιγμές της συνύπαρξης μας από όλους εκτός γηπέδων, μας αναπτύσσουν μας κάνουν καλύτερους.

Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω, αν σκέφτεστε σύντομα να επιστρέψετε στον χώρο του ποδοσφαίρου;

«Η πιο δύσκολη πιστεύω ερώτηση. Η ζωή φέρνει ανατροπές εκεί που δεν το περιμένεις. Στο μυαλό μου έχω πολλά πράγματα, αλλά όπως λέει και το τραγούδι" Μην κάνεις όνειρα γιατί ο Θεός γελάει " . Είχα αρχίσει και είχα στο μυαλό μου, πολλά πράγματα τα οποία έχω αφήσει στην μέση. Κάποια στιγμή όταν όλα περάσουν και θα μας αφήσουν μόνο αναμνήσεις θα μπορώ να πω αν και πότε επιστρέψω σε έναν χώρο τον οποίο χαίρομαι να είμαι. Αλλά προς το παρόν, το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι η επιστροφή στην φυσιολογική ζωή. Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που για μένα, στην πρώτη γραμμή είναι η επαγγελματική επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την όμορφη κουβέντα και θα ήθελα λόγω και των γιορτών των Χριστουγέννων να ευχηθώ σε όλους Προέδρους, μέλη των Δ.Σ ,προπονητές, μέλη των τεχνικών team, ποδοσφαιριστές και φυσικά και σε εσάς τους δημοσιογράφους Χρόνια πολλά με υγεία πάνω από όλα, πάντα χαρές στα σπίτια σας, χαρούμενο και δημιουργικό το 2021 και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Καλές Γιορτές.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search