Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Ν. Παπαβασιλείου: Ο Σάμι αγαπάει τον Εργοτέλη και έχει σχέδια για την ομάδα (Vid.)

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 14:12 Γράφτηκε από τον

Στην αποκάλυψη ότι ο Μάγκετ Σάμι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον Εργοτέλη και πως σχεδιάζει και άλλα πράγματα μελλοντικά για την κρητική ομάδα , προχώρησε μιλώντας στην εκπομπή "Sports View" των Μηνά Αλμπαντάκη και Γιώργου Χατζάκη , από την Αίγυπτο όπου βρίσκεται ο προπονητής της Γουάντι Ντέγκλα Νίκκι Παπαβασιλείου. 

Ο έμπειρος Κύπριος τεχνικός στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική του εμπειρία στην Αίγυπτο όπου κοντεύει να συμπληρώσει ένα χρόνο παρουσίας, στις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο Ελληνικό και το Αιγυπτιακό ποδόσφαιρο, καθώς και στο πως αντιμετωπίζουν εκεί την πανδημία του κορωνοϊού σε σχέση με το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. 

Από την κουβέντα δεν έλειψε ούτε ο αγαπημένος του ΟΦΗ, αλλά και ο Εργοτέλης από τον πάγκο του οποίου έχει περάσει με επιτυχία,  ενώ σχολίασε και την άνοδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Νίκκι Παπαβασιλείου στην εκπομπή "Sports View": 

Για το αν υπάρχει πίεση στην Γουάντι Ντέγκλα και γενικότερα στην Αίγυπτο σε σχέση με την Ελλάδα: 

"Από την στιγμή που είμαστε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είμαστε σε πίεση και πρέπει να μάθουμε να ζούμε κάτω από αυτήν και η πίεση να μας κάνει καλύτερους" 

Για το ότι η ανάγκη για καλό ποδόσφαιρο πρέπει να συνοδεύεται και με το ανάλογο αποτέλεσμα: 

"Το ποδόσφαιρο είναι αποτέλεσμα. Και στο ποδόσφαιρο κάθε προπονητής πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, και αυτή η φιλοσοφία να τον πάει πιο κοντά στο αποτέλεσμα. Κάποιοι προπονητές παίζουν αμυντικά και με αντεπιθέσεις για να έχουν αποτέλεσμα. Κάποιοι άλλοι προτιμούν να έχουν την κατοχή της μπάλας γιατί πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο είσαι πιο κοντά στο αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο θέλει ισορροπία. Εγώ όταν ανέλαβα την Γουάντι Ντέγκλα είχαμε πάρα πολλά αμυντικά προβλήματα. Είχαμε δεχθεί 27 γκολ στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο γύρο κάναμε μια πολύ καλή πορεία βελτιώνοντας πάρα πολύ το αμυντικό κομμάτι, με αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο να δεχθούμε μόλις 12 γκολ. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κερδίσεις κανένα παιχνίδι αν δεν έχεις μια πολύ καλή αμυντική οργάνωση. Πολλες φορές λέω στους παίκτες μου ότι αν δούμε τους βαθμολογικούς πίνακες σε όλες τις χώρες η ομάδα που κερδίζει το πρωτάθλημα είναι αυτή που έχει την καλύτερη άμυνα". 

Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο Ελληνικό και το Αιγυπτιακό ποδόσφαιρο σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο: 

"Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Εγώ έχω εντυπωσιαστεί από το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Αίγυπτο. Καταρχήν είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Αφρικής. Μιλάμε για μια χώρα με 100 εκ. κόσμο και μπορεί στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο να είναι πιο οργανωμένο όμως τα μπάτζετ των τριών μεγάλων ομάδων της Αιγύπτου μπορεί να είναι και 5 φορές παραπάνω από του Ολυμπιακού. Εδώ οι πιο πολλές ομάδες είναι clubs. Δηλαδή υπάρχουν πάρα πολλά εκατομμύρια μέλη που εκλέγουν τον πρόεδρο . Είναι πολύ διαφορετική η οργάνωση εδώ." 

Για το αν ασχολούνται στην Αίγυπτο με το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου: 

"Όσο καιρό είμαι εδώ δεν έχω νιώσει ότι ο κόσμος ασχολείται με την διαιτησία η με το παρασκήνιο η το στοίχημα. Είναι μια χώρα που αγαπάει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Υπάρχει φανατισμός και συζητάνε πολύ για το ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα το ντέρμπι της Αλ Αχλί με την Ζαμάλεκ είναι ένα γεγονός όπου παραλύει όλη την χώρα και είναι στην τηλεόραση για να δει αυτό το ματς. Οργανωτικά ίσως είμαστα καλύτερα στην Ευρώπη αλλά σε ταλέντο , σε μπάτζετ, σε ξένους παίκτες που παίζουν εδώ, η Εθνική και η Ολυμπιακή ομάδα η Κ23 που θα την δούμε στην Ολυμπιάδα είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα. Κάποιες ομάδες έχουν πολύ καλή οργάνωση. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, τα γήπεδα είναι πολύ καλά. Οι εντυπώσεις μου από την παρουσία μου 10 μήνες εδώ είναι πολύ καλές". 

Για το αν αλλάζουν εύκολα τους προπονητές στην Αίγπυτο σαν τα πουκάμισα όπως στην Ελλάδα: 

"Γενικά στην Αίγυπτο βλέπουμε πολύ συχνά αλλαγές προπονητών στις ομάδες. Η Γούάντι Ντέγκλα είναι μια διαφορετική ομάδα όπου ο Μάγκετ Σάμι έχει μια πολύ διαφορετική νοοτροπία σε αυτό το θέμα. Εδώ υπάρχει ηρεμία, υπομονή και είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο γιατί και ο ιδιοκτήτης θέλει να δει καλό ποδόσφαιρο. Έχω ένα πολύ μεγάλο τιμ γύρω στους 8 βοηθούς. Το τιμ το προπονητικό είναι ίσως μεγαλύτερο και από το ρόστερ των παικτών και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη βοήθεια για τον προπονητή. Γενικά στα μεγάλα πρωταθλήματα πλέον αυτό το βλέπουμε πιο συχνά." 

Για το αν συζητάνε με τον Μάγκετ Σάμι για τον Εργοτέλη και το αν υπάρχει θέμα αποχώρησης του είτε από την Γουάντι Ντέγκλα είτε από τον Εργοτέλη : 

" O κ. Σάμι αγαπάει τον Εργοτέλη και δεν θα αφήσει την ομάδα, την σέβεται. Έχει τον συνεργάτη του τον κ. Τουτζάρη που του έχει μεγάλη εμπιστοσύνη και σχεδιάζει κάποια πράγματα για το μέλλον για την ομάδα του Εργοτέλη. Όσο για την Γουάντι Ντέγκλα είναι μια ομάδα που είναι συνόνυμο του Μάγκετ Σάμι και δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του. Απλά κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματα της και ήταν μια ανάρτηση της στιγμής από τον ίδιο". 

Για το αν νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του να δουλέψει στην Γουάντι Ντέγκλα

"Ναι νιώθω δικαιωμένος. Δεν τα περίμενα τόσο καλά τα πράγματα. Πραγματικά είμαι και ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος γιατί βρίσκομαι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για εμένα. Πέρυσι έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας για να σωθεί η ομάδα και πραγματικά το ότι βρήκα ανθρώπους που αγαπάνε τόσο πολύ την ομάδα και ήταν κοντά μου σε κάθε στιγμή ήταν πολύ σημαντικό. Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο με 14 πόντους και κάναμε μια μεγάλη υπερπροσπάθεια στον δεύτερο γύρο και καταφέραμε να σωθούμε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος με μια ισοπαλία κόντρα στη Ζαμάλεκ που κανείς δεν το περίμενε. Φέτος δουλέψαμε πάρα πολύ με τις μεταγραφές και ενισχύσαμε την ομάδα με παίκτες μεγάλης αξίας." 

Για το αν υπάρχουν κάποιοι παίκτες από την Ελλάδα που έχει εντοπίσει ότι μπορούν να παίξουν στο Αιγυπτιακό πρωτάθλημα και στην Γουάντι Ντέγκλα: 

"Σίγουρα υπάρχει πολύ ταλέντο και στην Ελλάδα όμως οι παίκτες που θέλαμε σε συγκεκριμένες θέσεις αποκτήθηκαν από άλλες χώρες. Πήραμε παίκτες με πολύ βαρύ βιογραφικό όπως ο Τζορτζίνιο από την Λουντογκόρετς, και τον Καλντερόν από την Σαουηδική Αραβία. Είχαμε ανάγκη στις συγκεκριμένες θέσεις. Απ΄όλους αυτούς που είχαμε κάνει σκάουτινγκ και από την Ελλάδα ήταν σε καλύτερο επίπεδο". 

Για το τι του λέει ο Μάγκετ Σάμι για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης και οι ομάδες της Super League 2 έχουν να παίξουν πάνω από 9 μήνες ποδόσφαιρο: 

"Είναι πολυ μεγάλη έκπληξη για αυτόν. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Σαφώς και γνωρίζουμε ότι με τον κορωνοϊό υπάρχει πρόβλημα παγκόσμια αλλά με ρωτάει γιατί να παίζει η Super League 1 και να μην παίζει η Super League 2." 

Για το πως βλέπει ο ίδιος το γεγονός ότι υπαρχουν ομάδες στην Ελλάδα που έχουν να παίξουν 9 μήνες: 

"Είναι πάρα πολύ μεγάλο προβλημα και το ζήσαμε και εμείς στην Αίγυπτο στο πρώτο Lockdown γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο μετά από 2 μήνες να επαναφέρουμε την ομάδα στα επίπεδα που ήταν πριν από θέμα φυσικής κατάστασης και ρυθμού αγώνα. Φαντάζομαι τώρα αυτά τα παιδιά που έχουν να παίξουν τόσους μήνες πως θα καταφέρουν να μπουν σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Νομίζω ότι βλέπουμε κάτι απίστευτο. Σε όλα τα πρωταθλήματα βλέπουμε αποτελέσματα που δεν είναι λογικά και έχει επηράσει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πραγματικά δεν ξέρω πως οι ομάδες με τι έσοδα μπορούν να κρατήσουν επαγγελματίες παίκτες που ζουν από αυτό και είναι δύσκολο να το διαχειριστούν. Το ποδοσφαιρικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα για αυτά τα παιδιά". 

Για το πως αντιμετωπίζουν την πανδημία στην Αίγυπτο και σε ποδοσφαιρικό και γενικότερα αθλητικό επίπεδο: 

"Εδώ είχαμε και εμείς Lockdown στο πρώτο κύμα και υπάρχει ένα δεύτερο τώρα. Όμως δεν θέλουν να κλείσουν την χώρα και να ξαναμπούν σε αυτή την διαδικασία. γιατί υπήρχαν πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία, και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην ξανακλείσουνε Στα γήπεδα δεν υπάρχει ούτως η άλλως κόσμος γιατί υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα πριν μερικά χρόνια σε έναν αγώνα και έτσι και αλλιώς το πρωτάθλημα παίζεται χωρίς κόσμος. Όμως τηρούμε το πρωτόκολλο και όλη η ομάδα δύο ημέρες πριν από τον αγώνα περνάει από PCR Test και κυκλοφορούμε με τις μάσκες και σεβόμαστε αρκετά. Εμείς σαν ομάδα δεν μπαίνουμε στα αποδυτήρια, δεν κάνουμε χειραψίες. Και το καλό είναι ότι διεξάγονται όλα τα πρωταθλήματα." 

Για το αν είναι κλειστά τα καταστήματα στην Αίγυπτο και η εστίαση: 

"Είναι όλα άνοικτά 24 ώρες το 24ωρο . Δεν υπάρχει Lockdown απλά σε κάθε μαγαζί που μπαίνεις σε θερμομετρούν και τηρούν τους κανόνες". 

Για την εικόνα που έχει αποκομήσει απο το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα: 

"Σίγουρα πάντα παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά δεν μπορώ να έχω απόλυτα καθαρή εικόνα γιατί και εμείς εδώ έχουμε συνέχεια παιχνίδια και την ανάλυση του αντιπάλου. Όμως βλέπω ότι ο Άρης κάνει μια πολύ καλή χρονιά και άρχισε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα σταθερός και ο ΠΑΟΚ μετά την αλλαγή προπονητή έχει πάρει κάποια καλά αποτελέσματα και φυσικά παρακολουθώ και τον ΟΦΗ." 

Για το πως βλέπει την φετινή πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα: 

"Πέρυσι ο ΟΦΗ έκανε μια αγωνιστική υπέβαση με καλά αποτέλεσματα και καλό ποδόσφαιρο. Έχουν επηρεάσει φέτος τον ΟΦΗ και οι τραυματισμοί και απ΄ότι βλέπω υπάρχει και πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι και ψάχνει την σταθερότητα του στην απόδοση του στα επίπεδα που ήταν πέρυσι. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι στόχοι του προπονητή και της διοίκησης. Πέρυσι η ομάδα έκανε μια πολύ μεγάλη επιτυχία μετά από πολλά χρόνια να βγει στην Ευρώπη Το ποδόσφαιρο θέλει υπομονή και σκληρή δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Μπορεί τις πρώτες αγωνιστικές να μην έχει πάει σε τόσο υψηλό επίπεδο αλλά πρέπει να υπάρχει υπομονή και εμπιστοσύνη σε αυτό που πάνε να κάνουν τα παιδιά, και είμαι σίγουρος ότι σε βάθος χρόνου τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα θα δικαιωθούν". 

Για το πως έχει δει την πορεία του Εργοτέλη από τότε που έφυγε: 

"Δεν μπορώ να κρίνω την περσινή χρονιά γιατί ήμουν μακριά. Ξέρω ότι η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο γιατί και αυτός ήταν ένας στόχος. Νομίζω ότι την περσινή χρονιά πήραν μεγάλες εμπειρίες όλοι και ήταν δύσκολο και για τον Γιάννη τον Ταουσιάνη γιατί ανέλαβε με το ξεκίνημα της σεζόν. Γίνανε καλές μεταγραφές αυτή την χρονιά και ήταν μια χρονιά που άξιζε να παλέψεις για την άνοδο. Με όλα αυτά τα προβλήματα όμως που υπήρχαν δεν μπορούσε πιστεύω να γίνει κάτι καλύτερο". 

Για το πως βλέπει την πορεία του Κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια: 

"Το Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα μπροστά. Η πορεία των ομάδων στην Ευρώπη και οι βαθμοί που παίρνει η Κύπρος από το ΑΠΟΕΛ, από την Ανόρθωση , την Α.Ε.Κ και τον Απόλλωνα δείχνει και την βελτίωση. Πάνε ποιοτικοί παίκτες στο πρωτάθλημα και νομίζω το ότι τα πιο πολλά χρόνια και το ΑΠΟΕΛ και η Α.Ε.Κ Λάρνακας και ο Απόλλωνας συμμετέχουν σε ομίλους του Champions League και του Europa League αυτό απο μόνο του δείχνει ότι υπάρχει βελτίωση".

Δείτε και το σχετικό βίντεο: 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search