Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Ο Παπάς των «Άγριων Μελισσών» εξομολογείται στο Prismasport.gr

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 14:00 Γράφτηκε από τον

Του Αλέξη Χριστινάκη 

Μπήκε στην ζωή μας μέσα από την μικρή οθόνη και έγινε ο δικό μας άνθρωπος.

Ο λόγος για τον Κωστή Σαββιδάκη ο οποίος υποδύεται τον ρόλο του Παπά Γρηγόρη στις Μέλισσες καθηλώνοντας το κοινό ,σ΄ένα σήριαλ που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Κώστής Σαββιδάκης παρά το γεγονός ότι έχει μακρά διαδρομή στα θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα έγινε γνωστός μέσα από το επιτυχημένο σήριαλ.

Παρά την τεράστια επιτυχία  παραμένει προσγειωμένος , προσιτός και ανθρώπινος.

Ο ίδιος ο ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του στο www.prismasport.gr και μίλησε τόσο για το πότε και πως ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την υποκριτική ,για την σχέση του Παπά Γρηγόρη με τον Κώστή Σαββιδάκη, για τους ανθρώπους που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα του, για την σχέση του με την Κρήτη , τον αθλητισμό αλλά και αρκετά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Κωστή Σαββιδάκη

1) Πότε αρχίσατε να θέλετε να ασχοληθείτε με την υποκριτική

 

Στην ηλικία των 7 είχε έρθει ένας περιοδεύων θίασος στο νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην Ρόδο, κι όταν είδα την παράσταση, μαγεύτηκα, και νομίζω ότι τότε κατάλαβα τι ήθελα να κάνω στην ζωή μου.

2) Τι σχέση έχει ο Κωστής Σαββιδάκης με τον παπα-Γρήγορη στο Διαφάνι

Ο παπα-Γρήγορης «συγκατοικεί» μαζί μου, και μοιραζόμαστε αρκετά πράγματα τα τελευταία δυο χρόνια. Κατ’ αρχάς το κορμί που φορεί το ράσο - αν δεν ήταν ο παπα-Γρηγόρης δεν υπήρχε περίπτωση να το σηκώσω μόνος μου! Έχετε ακούσει που λένε «βαριά η καλογερική»… ε, αυτό ακριβώς! Μοιραζόμαστε επίσης την φωνή, τις κινήσεις, τις σκέψεις, τα πιστεύω, τον Θεό, τα θαύματα, και άλλα πολλά.

Ο παπα-Γρηγόρης είμαι εγώ - κι εγώ… είμαι ο παπα-Γρηγόρης, με έναν τρόπο.

Μου έχει δώσει πάρα πολλά, κι εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να του δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ. Κι αν με ρωτήσετε ποιος θα είναι στο τέλος ο τυχερός, θα πω με σιγουριά, «ο Κωστής»!  Και ευγνωμονώ την Μελίνα Τσαμπάνη και τον Πέτρο Καλκόβαλη που δημιούργησαν αυτόν τον χαρακτήρα και που τον οδηγούν με τέχνη στα στενά και όμορφα δρομάκια του χωριού μας, με την βοήθεια και της συγγραφικής τους  ομάδας, - της Βάσιας Καρυτινού και του Θωμά Τσαμπάνη. Ευχαριστώ, επίσης, την Μιράντα Ρωσταντή για την ματιά της ως casting director. Και φυσικά είμαι πανευτυχής που συμμετέχω στο τολμηρό εγχείρημα του Λευτέρη Χαρίτου, που μαζί με τον Σπύρο Μιχαλόπουλο και τον Σταμάτη Πατρώνη σκηνοθετούν τις «Άγριες Μέλισσες», με τις οποίες μάς υποδέχεστε καθημερινά στα σπίτια σας με εμπιστοσύνη και αγάπη...

3) Ποια θεωρείτε την πιο σπουδαία στιγμή της μέχρι τώρα πορείας σας;

Θα πω, χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι η πιο σπουδαία στιγμή της σταδιοδρομίας μου είναι οι «Άγριες Μέλισσες».

Ασφαλώς, όμως, και δεν ακυρώνω καμία δουλειά πριν από αυτό το σήριαλ, και γιατί ήταν όλες τους πολύ σπουδαίες, και επειδή χάρη σε αυτές βρέθηκα τώρα εδώ που βρίσκομαι… στο σήμερα, στο εδώ, και στο τώρα.

4) Ποιοι άνθρωποι έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία σας;

Όλοι όσοι βρέθηκαν στο διάβα μου, ο καθένας με τον τρόπο του, είτε φίλοι ήταν, είτε συνεργάτες, είτε εχθροί, όλοι με βοήθησαν στο να γίνω αυτό που είμαι. Αν πρέπει να αναφερθώ, πάντως,  σε κάποιον ειδικά και συγκεκριμένα θα έλεγα… τον  Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο - έναν τεράστιο ηθοποιό, με ήθος, αξιοπρέπεια, γενναιοδωρία, έναν δάσκαλο που έχει να δώσει πολλά ακόμα. Θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός που τον έχω δίπλα μου, γιατί πέρα από αγαπημένος συνοδοιπόρος τα τελευταία 16 χρόνια, είναι και ο άνθρωπος από τον οποίο «έκλεψα» ό,τι μπορούσα περισσότερο - την ευγένεια, τον σεβασμό στην τέχνη μας και στην ζωή, και αλλά πολλά. Επίσης τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε ιδρύσει την θεατρική ομάδα, «θέατρο ''ΣΥΝ ΚΑΤΙ'' - σύνολο τέχνης»,  μαζί με τον Κωνσταντίνο, την Άννυ Ζερβού και διάφορους άλλους τρελούς φίλους.

5) Πόσο άλλαξε η ζωή σας μετά την μεγάλη επιτυχία των Άγριων Μελισσών;

Δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου… Ειλικρινά δεν έχουμε προλάβει να δούμε κάποια αλλαγή στην ζωή μας γιατί… ο ιός έχει προλάβει κι έχει αλλάξει την ζωή όλων μας.

Οπότε… δεν έχουμε καταλάβει κάτι, πέρα από την αγάπη και τον θαυμασμό κάποιων ανθρώπων που βλέπουμε είτε στον δρόμο, είτε μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

6) Πιστεύατε σε αυτήν την πολύ μεγάλη επιτυχία;

Διαβάζοντας κανείς το πρώτο επεισόδιο καταλαβαίνει αμέσως ότι εδώ υπάρχει ένα διαμάντι. Οπότε… όλοι ήμασταν σίγουροι ότι θα κάνει επιτυχία. Αλλά τόσο μεγάλη, δεν νομίζω ότι κανείς μας το περίμενε.

7) Τι κάνει ο Κωστής Σαββιδάκης στον ελεύθερο χρόνο του;

Όταν υπάρχει αυτός, προτιμάει να τον περνάει με φίλους σε κάποιο ταβερνάκι, ή στην παραλία μόνος, ακούγοντας μόνο τα κύματα.

8) Ποια η σχέση σας με την Κρήτη;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο, ο προπάππους όμως ήταν από τα Σφακιά.

Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια στα Χανιά, στον Σταυρό, σε ένα παιδικό ξενοδοχείο στο «REAS» ως εμψυχωτής, κι έχω κρατήσει αυτήν την συνεργασία… για να έχω την δυνατότητα να βρίσκομαι κάθε καλοκαίρι δυο με τρεις φόρες κοντά στα παιδιά και στο αγαπημένο μου νησί, την Κρήτη. Έτσι, κάποιες ημέρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο βρίσκομαι εκεί.

9) Κωστής Σαββιδάκης και αθλητισμός;

Νομίζω ότι δεν είχαμε ποτέ καλή σχέση! Πάντα είχαμε διαφορές μεταξύ μας… οπότε προσπαθούμε να κρατάμε τις αποστάσεις, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

10) Ποια τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια.

11) Περιμένουμε με αγωνία να ανοίξουν οι μεγάλες αίθουσες και να βγουν τρεις ταινίες που συμπρωταγωνιστώ. Η ''ΕΞΟΡΙΑ'' του Βασίλη Μαζωμένου, ''ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ'' του  Γιάννη Στραβόλαιμου, ''ΤΙΣΙΣ - ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ'' του Γεώργιου Ευαγγελόπουλου,  και τέλος η μικρού μήκους ταινία '' ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ'' του Γιώργου Λεοντακιανάκου. Αυτή την στιγμή όλες ταξιδεύουν σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search