Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυμνάσια-Λύκεια: Αλλαγές με παύλα στη βαθμολόγηση για το πρώτο τετράμηνο!

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 20:30 Γράφτηκε από τον
Με αλλαγές η βαθμολόγηση των μαθητών. Με αλλαγές η βαθμολόγηση των μαθητών.

Μεγάλο θέμα με τη βαθμολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου για το πρώτο 4μηνο έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες.

Πολλοί καθηγητές εξέφρασαν την επιθυμία να μην αξιολογήσουν με βαθμούς τις επιδόσεις των μαθητών, αλλά με «παύλα», επικαλούμενοι την τηλεκπαίδευση και τον ανεπαρκή αριθμό διαγωνισμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν «παύλα» αντί για βαθμό, μόνο στην περίπτωση που το μάθημα διεξήχθη για λιγότερο από 10 ώρες συνολικά.

Διευκρινίσεις δίνονται και για τις απουσίες.

Πιο συγκεκριμένα η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει:

«Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

- Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

- Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

Πηγή: protothema.gr

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Prismasport

Τελευταία άρθρα από τον/την Prismasport