Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Όσα δε βλέπει η πεθερά!

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 10:57

Την αγανάκτησή της μας μεταφέρει μια κάτοικος της περιοχής του Τάλως στα Καμίνια, με την κατάσταση που επικρατεί στη γύρω περιοχή από το σχολικό συγκρότημα του Τάλως και συγκεκριμένα ανάμεσα του εγκαταλελειμμένου «πυρηνάδικου» και της παραλιακής. Στο σημείο αυτό όπως περιγράφει στο μήνυμά της έχει μετατραπεί σε μια αυτοσχέδια χωματερή.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Οι εικόνες που ανάρτησα δεν είναι εγκαταλελειμμένη αλάνα που κατέληξε αυτοσχέδια χωματερή. Είναι το πάρκινγκ στην είσοδο του «ΤΑΛΩΣ ΠΛΑΖΑ, ανάμεσα στο σχολικό συγκρότημα « Τάλως» και την παραλιακή. Εκατοντάδες αυτοκίνητα παρκάρουν κάθε ημέρα , εκατοντάδες πολίτες και μαθητές περπατάνε εκεί και χιλιάδες αυτοκίνητα διανύουν ην παραλιακή.

skoupidia talws2

Προφανώς λοιπόν και δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι , η δημοτική αστυνομία και γενικά οι εκπρόσωποι των αρχών, πιθανόν και κάθε ημέρα περνούν από την περιοχή. Παθητικοί θεατές λοιπόν οι υπεύθυνοι στη μετατροπή των χώρων της παραλιακής σε εστία μόλυνσης τη στιγμή που πάνω από χίλιοι μαθητές «αερίζουν» τις σχολικές αίθουσες με παράθυρα πάνω από τα παντός είδους σκουπίδια .. Τη στιγμή που η εικόνα της παραλιακής αποτυπώνεται στη μνήμη κάθε επισκέπτη της πόλη μας. Είναι κοινό μυστικό ,ότι διανυχτερεύουν εκεί πολυμελείς οικογένειες τσιγγάνων σε κλούβες, αυτοσχέδια τροχόσπιτα με όλο τους το «Έχει».

Στο εγκαταλελειμμένο πυρηνάδικο ικανοποιούν τις ανάγκες τους πλένονται και πλένουν τα ρούχα τους στο σιντριβάνι , απλώνουν τις μπουγάδες τους σε αυτοσχέδιες απλώστρες στα αλμυρίκια Συχνά ο τοπικός τύπος αναφέρεται σε σαπουνάδες που αφρίζουν στα σιντριβάνια Δε διακατέχομαι από κανένα είδος ρατσισμού.

skoupidia talws3

 

Με όλο το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ζητώ από τους υπεύθυνους να τους υποδείξουν χώρο, που θα διαθέτει απαραίτητες υποδομές για τις ανάγκες τους. Ο έλεγχος από τους υπαλλήλους του Δήμου για την καθαριότητα προσωπικά δε θεωρώ ότι επιβάλλεται
Ας μην βιάζομε άλλο ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΣΤΡΟ …Ας μην δηλητηριάζομε άλλο τα σωθικά του…

skoupidia talws4

Σημ: Στις φωτογραφίες αποτύπωσα τους σωρούς των σκουπιδιών σε σακούλες ,σκόρπια παπούτσια, υπολείμματα τροφών και ποτών, σερβιέτες χρησιμοποιημένες ή πάμπερς (δεν επέμεινα να διακρίνω) , παιδικά ρουχαλάκια και ό,τι άλλο φανταστείτε»
ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ

skoupidia talws5

Καρ.Μ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)