Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Δωδέκατη πληρωμή πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 20:26

Το Υπουργείο Οικονομικών, μετά την φάση τροποποίησης και ελέγχου που προηγήθηκε, προχώρησε την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022 σε νέα πληρωμή προς τους πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 14.375.747,25 ευρώ σε 1.323 μοναδικούς ΑΦΜ, εκ των οποίων 11.081.920,77 ευρώ σε 1.259 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και 3.293.826,48 ευρώ σε 972 δικαιούχους αποζημίωσης για οικοσκευή. 

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της τρίτης φάσης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, κατά την οποία οι πολίτες είχαν την ευχέρεια υποβολής αρχικών αιτήσεων ή τροποποίησης των προηγούμενων αιτήσεών τους, και έπειτα από την πραγματοποίηση των σχετικών διασταυρώσεων και την προώθηση προς πληρωμή των περιπτώσεων δικαιούχων που τη δικαιούνται, προχωρούν οι εκταμιεύσεις πρώτης αρωγής προς τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη. Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών προέβη την Παρασκευή 1η Απριλίου σε νέο γύρο εκταμιεύσεων προς τους σεισμόπληκτους της Κρήτης. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 14,4 εκατ. ευρώ σε 1.323 δικαιούχους. Μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί 59,3 εκατ. ευρώ σε 6.302 δικαιούχους που είχαν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.
 
Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα είχε ανοίξει και πάλι κατά το διάστημα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση πρώτης αρωγής οι πληγέντες που δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν εγκαίρως την αίτησή τους εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων ή να επικαιροποιήσουν την αίτησή τους όσοι πληγέντες συμπολίτες μας την είχαν ήδη υποβάλει. Ακριβώς λόγω της δυνατότητας τροποποίησης των αιτήσεων από τους δικαιούχους, η διαδικασία διασταυρώσεων δεν ήταν εφικτή κατά την περίοδο που ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα. 
 
Σύντομα θα ολοκληρωθεί στο 100% η διαδικασία διασταύρωσης, προκειμένου και οι υπόλοιποι δικαιούχοι να λάβουν την πρώτη αρωγή που τους αναλογεί. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για τη γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στην περιοχή».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής θα πρέπει να υποβάλουν -αν δεν το έχουν πράξει ήδη- αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σε διαφορετική περίπτωση, τα χρήματα που έχουν λάβει ως πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής θα πρέπει να επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr