Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Κινητοποιήσεις αγροτών και παραίτηση υπουργού

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 12:32

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου σχετικά με την παραίτηση του Σπ. Λιβανού αλλά και τις κινητοποιήσεις των αγροτών:

«Η παρέλαση των υπουργών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζεται. Μετά την αποχώρηση του δικηγόρου κ. Βορίδη και την χθεσινή παραίτηση του αποφοίτου του Κολεγίου Αθηνών κ. Λιβανού, έρχεται ο επόμενος, επίσης δικηγόρος, κ. Γεωργαντάς, να υπηρετήσει σε ένα υπουργείο, με το αντικείμενο του οποίου ουδέποτε είχε σχέση όπως και οι προκάτοχοι του.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ με την νέα της επιλογή του κ. Γεωργαντά, με την πολιτική της απέναντι στα προβλήματα της πλειοψηφίας των αγροτών, με τα ΜΑΤ απέναντι στις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις τους, δείχνει πως αντιμετωπίζει τον πολύπαθο πρωτογενή τομέα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει ως συνήθως επικοινωνιακά την αγανάκτηση και την απελπισία των αγροτών που ξεσηκώνονται δίκαια ενάντια στην αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική της.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, για μείωση ΦΠΑ, μεταφορικό ισοδύναμο, ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα κλπ είναι τελείως ανεπαρκή σε σχέση με τις αυξήσεις στα εφόδια, οι οποίες φτάνουν μέχρι 300% σε ορισμένα είδη.

Γιατί άραγε επιδοτούν με 7% τους κτηνοτρόφους μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2022; Οι ζωοτροφές έχουν πάρει τον ανήφορο από το καλοκαίρι του 2021 και συνεχίζουν. Το κόστος για την κυβέρνηση είναι 30 εκ. ευρώ, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει την κτηνοτροφία με 44 εκ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει κρίση ακρίβειας.

Πόσες φορές θα εξαγγείλουν ακόμα την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο και μάλιστα όχι για όλους τους αγρότες.

Το τελευταίο διάστημα και οι αγρότες της Κρήτης, μετά την αρνητική έκβαση των τελευταίων κινητοποιήσεων τους και μετά την οδυνηρή εμπειρία τους από την προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά του παραιτηθέντος κ. Λιβανού, ο οποίος απέφυγε επιδεικτικά να τους συναντήσει και να συζητήσει μαζί τους για τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν, δείχνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο αυτή τη φορά.

Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης, η απουσία σχεδίου για την στήριξη προϊόντων στρατηγικής σημασίας για την Κρήτη όπως είναι η τσικουδιά, η ελιά και η σταφίδα, η ακρίβεια στην ενέργεια, στις μεταφορές, το αβάστακτο κόστος των πρώτων υλών και των εφοδίων, οι επιπτώσεις της πανδημίας, οι ζημιές των ακραίων καιρικών φαινομένων στις καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο του νησιού, η πολύ κακή φετινή πληρωμή των επιδοτήσεων, τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες κλπ συνθέτουν ένα πολύ εκρηκτικό τοπίο στον χώρο των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όλο το προηγούμενο διάστημα με σειρά πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο κοινοβουλευτικών και κοινωνικών παρεμβάσεων, έχει θέσει τα ζητήματα και έχει προτείνει λύσεις που θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς και θα τους βοηθήσουν ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν.

Μια παραίτηση υπουργού που τα πραγματικά της αίτια οφείλονται στην ανικανότητα και στην ανυπαρξία πολιτικής, δεν αρκεί. Χρειάζεται να παραιτηθεί ολόκληρη η κυβέρνηση για να δει καλύτερες μέρες ο πρωτογενής τομέας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης και θα συνεχίζει τις παρεμβάσεις του, για να απαλλαγεί η χώρα όσο το δυνατό γρηγορότερα από τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr