Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023

Ξεκόλλησαν πέτρες από την Καινούρια Πόρτα στο κέντρο της πόλης - Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμό

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 20:19

Ήταν καθαρή τύχη ο μη τραυματισμός κάποιου περαστικού το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου, μετά την απρόσμενη πτώση πετρών από την "Καινούρια Πόρτα"!

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ένα μέρος από την πρόσοψη των Ενετικών Τειχών ξεκόλλησαν και έπεσαν στο δρόμο που περνάει ακριβώς από κάτω. Οι μάρτυρες κάνουν λόγο "θαύμα" που δεν έχουμε κάποιον τραυματία, είτε πεζό είτε με κάποιο όχημα!

Το σημείο και ο δρόμος έκλεισαν λόγω μεγάλης επικινδυνότητας να αποκολληθούν στη συνέχεια κι άλλες πέτρες από την βραδινή κακοκαιρία, τους δυνατούς ανέμους και τη βροχή. Οι πέτρες απομακρύνθηκαν από συνεργείο.

Όπως ανέφερε και σε σχετική ανανκοίνωση για το περιστατικό, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, κάνει λόγο για μεγαλύτερη θωράκιση των τειχών από τους σεισμούς, αλλά και τον έλεγχο όλων των κτηρίων και των υποδομών!

καινούρια πόρτα πτώση πέτρες τείχη1

καινούρια πόρτα πτώση πέτρες τείχη4 αφισα

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου:

 

"Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη στην Καινούργια Πόρτα.

Διαχρονικά ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση. Εδώ και μήνες το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών. Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης αποτελεί προτεραιότητα.

Είναι εγκληματική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της παντελούς έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντισεισμικής θωράκισης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τον έλεγχο, την θωράκιση κτηρίων και υποδομών.

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ο σταθερός έλεγχος όλων των κτηρίων και των υποδομών για την αντισεισμική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, με ιδιαίτερη μέριμνα στα σχολικά κτήρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών χωρίς καμιά έκπτωση στους όρους αντισεισμικής ασφάλειας και προστασίας."

Για τη Διοίκηση

     Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Γωνιανάκης Γιάννης                                               Κοτσιφός Μύρων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr