Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων-Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση μόνο με 4Χ4 οχήματα

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 15:14

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ενημερώνει:

Λόγω έντονης χιονόπτωσης όλοι οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται εντός και προς το Οροπέδιο Λασιθίου, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ στα ελαστικά αντιολισθητικές αλυσίδες ή να είναι 4Χ4.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μετά δυσκολίας, λόγω παγετού και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου συνεχώς επιχειρούν.

Λόγω αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών είναι πολύ πιθανόν να παρατηρηθούν φαινόμενα ολικού παγετού.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έχει προβεί στην δημιουργία δικτύου προστασίας των ωφελούμενων, ωστόσο συστήνεται για ακόμα μια φορά στους συγγενείς ευπαθών ομάδων πληθυσμού να διασφαλίσουν τις ειδικές ανάγκες των οικείων τους και όπου απαιτείται να μεταφερθούν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους.

Επισημαίνεται ότι ο εκχιονισμός του οδικού δικτύου ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ γίνεται κατά προτεραιότητα στον περιφερειακό δρόμο εντός του Οροπεδίου Λασιθίου και οπουδήποτε απαιτηθεί αποκλειστικά για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και των δομών υγείας.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία. Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται από τις Αρχές Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena την Περιφέρεια Κρήτης, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ιστοσελίδα του Δήμου www.lasithi.gov.gr και την εφαρμογή CITY ON για κινητά τηλέφωνα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr