Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022

Στη Γαύδο για τον εορτασμό των Θεοφανείων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 23:24

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Γαύδο για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, γιορτή των Θεοφανείων, ημέρα που γιορτάζουμε τη βάφτιση του Χριστού και που φέρει το βαθύ συμβολικό μήνυμα της πνευματικής αναγέννησης, καλούμαστε να δούμε με μεγαλύτερη διαύγεια τις επιλογές μας, τη στάση μας απέναντι στη ζωή, την ηθική μας υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας. Από το νοτιότερο άκρο της πατρίδας μας και της Ευρώπης, τη Γαύδο, κοντά στους νησιώτες μας που διαφυλάσσουν μια όμορφη κοιτίδα ελληνισμού, εύχομαι καλή φώτιση σε όλους μας, για ένα αύριο περισσότερο υπεύθυνο, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο».

Στη συνέχεια, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Γαύδου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο νησί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο Γαύδου και το σπίτι των Εξόριστων στην περιοχή Σαρακήνικο. Τέλος ξεναγήθηκε στον μόνιμο δορυφορικό σταθμό εδάφους Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος GVD1, που αποτελεί μέρος των εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr