Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Στο ΠΕΠ Κρήτης η μελέτη για το έργο «Βελτίωση κατά τμήματα οδικού άξονα Βρύσες-Χώρα Σφακίων-Όρια Π.Ε. Χανίων»

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 13:34

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) η μελέτη για το έργο «Βελτίωση κατά τμήματα οδικού άξονα Βρύσες-Χώρα Σφακίων-Όρια Π.Ε. Χανίων (Δια του Φραγκοκάστελου)» προϋπολογισμού 1.572.826,28 €.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά την βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα «Βρύσες - Χώρα Σφακίων - όρια Π.Ε. Χανίων, διά του Φραγκοκάστελλου», ο οποίος αποτελείται από την Επαρχιακή οδό με αριθμό 54 «Βρύσες - Ασκύφου - Χώρα Σφακίων» και τμήμα της Επαρχιακής οδού με αριθμό 31 «Ροδοβάνι - Σούγια - Χώρα Σφακίων προς Μύρθιο και Μονή Πρεβέλης δια Αγ. Ρουμέλης, Αγ. Ιωάννου, Ανωπόλεως, Κομιτάδων, Πατσιανού, Καψοδάσους και Σκαλωτής μετά διακλαδώσεως εις Φραγκοκάστελο».

Ο οδικός άξονας «Βρύσες - Χώρα Σφακίων - όρια Π.Ε. Χανίων, διά του Φραγκοκάστελλου» ως έχει σήμερα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για ασφαλή κίνηση των οχημάτων, σε σχέση με τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό φόρτο.

Η μελέτη αποσκοπεί στην αύξηση της οδικής ασφάλειας της οδού, παρακάμπτοντας οικισμούς και βελτιώνοντας τα γεωμετρικά στοιχεία της χάραξης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr