Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Στα εκτελούμενα έργα στα «Θαλασσινά» και την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 13:15
Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στα εκτελούμενα έργα σε "Θαλασσινά" και Αρχ. μακαρίου Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στα εκτελούμενα έργα σε "Θαλασσινά" και Αρχ. μακαρίου

Τα έργα ανάπλασης στην περιοχή των «Θαλασσσινών» , στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Αλικαρνασσού αλλά και στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των δύο σημαντικών έργων, τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις περιοχές όπου εκτελούνται.

λαμπρινός αναστασάκης έργα θαλασσίνά αλικαρνασσός

Στα «Θαλασσινά» δημιουργείται ένας νέος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, άθλησης, αναψυχής και συνάθροισης κοινού, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή καινούργιου δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων σύμφωνα με τα σχέδια της ΔΕΥΑΗ.

Το έργο που είχε σταματήσει λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, συνεχίζεται σε άλλο σημείο χωρίς να εμποδίζεται η έρευνα της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου σύμφωνα με την μελέτη, θα διαμορφωθεί Λεωφόρος με πλάτος 4 μέτρα ανά λωρίδα κυκλοφορίας, με δύο μεγάλα πεζοδρόμια, 73 οργανωμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν της οδού, νησίδα στη μέση του δρόμου με φανοστάτες και δέντρα, διαμόρφωση ενός κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού Σκουλάδων και όλο τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό. Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης θα υπάρξει σύνδεση με τα Ενετικά Τείχη και ανάδειξή τους , ενώ στόχος είναι η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και η ενθάρρυνση της πεζοπορίας και της χρήσης ποδηλάτου.

αρχιεπισκόπου μακαρίου έργα ηράκλειο1

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον ρυθμό των εργασιών και στα δυο έργα και τόνισε: «Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης στα «Θαλασσινά» οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν άλλο έναν ολοκαίνουργο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η ανάπλαση στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο των εργασιών, αναβαθμίζει ουσιωδώς την περιοχή και ταυτόχρονα συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας. Αλλάζουμε το Ηράκλειο με σημαντικά έργα σε όλη την επικράτεια του Δήμου»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr