Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε πλοίο ανοιχτά της Κρήτης και της Καρπάθου

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 21:19

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη, στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για την ύπαρξη Φ/Γ πλοίου με σημαία Τουρκίας, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα τα οποία κατά δήλωση τους απέπλευσαν από την Τουρκία.

Στην εν λόγω επιχείρηση συμμετέχει ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

To εν λόγω Φ/Γ πλοίο, με τη συνδρομή του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., οδηγείται σε ασφαλές σημείο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Σύμφωνα με το cnn.gr, σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης διαβουλεύσεις της Αθήνας για την επιστροφή των μεταναστών στην Τουρκία το Σάββατο.

Για την εν εξελίξει επιχείρηση έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια υπουργεία, ενώ για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί που θα διανυκτερεύσουν οι επιβαίνοντες του πλοίου.

Το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες πλέει ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο, μετέδωσε νωρίτερα το Open. Υπενθυμίζουμε το απόγευμα της Παρασκευής, το πλοίο εξέπεμψε σήμα SOS μέσω του 112 και μετά από αρκετές ώρες οι λιμενικές αρχές τους εντόπισαν.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr