Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

Στα επίπεδα του 2019 το τουριστικό ρεύμα από την Τσεχία προς την Κρήτη

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 16:26
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης  με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Ελλάδα Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Ελλάδα

Με τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας Jakub Karfik (Γιακούμπ Καρφίκ) στην Ελ-λάδα συναντήθηκε τη Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών και το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι πολίτες της Τσεχίας για την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό. Όπως ανέφερε ο Τσέχος Πρέσβης, τα στατιστικά στοιχεία της φετινής τουριστικής χρονιάς μαρτυρούν πως η τσεχική τουριστική αγορά κινήθηκε προς την Κρήτη με αυξημένο ενδιαφέρον και οι επισκέπτες έφτασαν σε απόλυτους αριθμούς εκείνους που ήρθαν το 2019 στο νησί, παρά το γεγονός πως η τουριστική σεζόν ήταν μικρότερη. Αυτό, όπως τονίστηκε από τον Σταύρο Αρναουτά-κη αποτελεί μια εξαιρετικά θετική προοπτική για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος τα αμέσως επόμενα χρόνια, από την Τσεχία προς την Κρήτη, την οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης και οι τοπικοί φορείς.

αρναουτάκης καρφίκ πρέσβης τσεχία περιφέρεια κρήτη2

Ο πολιτισμός και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον προκαλούν έντονο ενδιαφέρον στους Τσέχους τουρίστες ενώ αναζητούν όλο και περισσότερο τα προϊόντα της κρη-τικής διατροφής στις δικές τους αγορές, στοιχείο που θα βοηθήσει και στην ενδυνά-μωση των εμπορικών σχέσεων τα επόμενα χρόνια.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr