Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Μεταφορά οικογενειών από τις σκηνές στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και στο πολύκεντρο Ινίου

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 09:47

Με στόχο την παροχή ασφαλέστερων συνθηκών διαβίωσης στους σεισμόπληκτους, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταφοράς από τις σκηνές Πολιτών-οικογενειών στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και στο πολύκεντρο στην κοινότητα Ινίου.

Παράλληλα ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέ-ναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας που αναμένονται από την Αθήνα. Οι ενέργειες γίνονται από την Περιφέρεια Κρή-της, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την κεντρική διοίκηση, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, την Εκκλησία, τις εθελοντικές οργανώσεις.

αρναουτάκης φραγκάκης μινώα αρκαλοχώρι σεισμός

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον συντονισμό - προώθηση των δια-δικασιών, επισκέφθηκε με τον Δήμαρχο Μανόλη Φραγκάκη τον υπό διαμόρφωση χώρο για την εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων, ενώ συναντήθηκαν στον εξοπλισμένο χώρο υπο-δοχής στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου με τους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων φορέων και εθελοντές.

Στην ίδια συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συρι-γωνάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Μαυρογιάννης, ο συντονιστής πολιτικής προστασίας Κρήτης Μανό-λης Παραβολιδάκης, η Γεωλόγος, ειδική σύμβουλος της Περιφέρειας Έμη Γιαλύτη, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Γαβριήλ Κουρής, όπου όλοι ευχαρίστησαν τους παριστάμενους εθελοντές και όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που καθημερινά, νύχτα και ημέρα, είναι στην πρώτη γραμμή.

Στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου-όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες του πλήρους εξο-πλισμού από την Αναπτυξιακή - φιλοξενούνται ήδη οι πρώτες 35 οικογένειες από τις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στους σεισμόπληκτους στις σκηνές στην κοινότητα Ινίου-Μαχαιράς

αρναουτάκης μαχαίρα ίνι σεισμός μινώα

Ανάλογη είναι η διαδικασία μεταφοράς που ακολουθείται και από τις σκηνές των χωριών Ινίου -Μαχαιράς στο κλειστό χώρο του πολύκεντρου του Πολιτιστικού συλλόγου Ινίου.
Η μεταφορά των σεισμόπληκτων στον πολύκεντρο Ινίου αποφασίστηκε σε επίσκεψη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στις σκηνές σεισμόπληκτων Ινίου-Μαχαιράς σε συ-νεργασία με τους παριστάμενους στην συνάντηση, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Τίτο Κοκολάκη, τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Γιώργο Μαυρογιάννη, τον Δήμαρχο Μι-νώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη, ενώ ζητείται από την τοπική κοινωνία η τοποθέτηση οι-κίσκων σε προσφερόμενο χώρο του παλαιού γηπέδου για την ασφαλέστερη λύση των αυξη-μένων αναγκών στέγασης.

Ο κ. Αρναουτάκης επισκεπτόμενος τις σκηνές των σεισμόπληκτων Ινίου -Μαχαιράς εξέ-φρασε την αλληλεγγύη και στήριξη του, επισημαίνοντας την συνεργασία, όλων θεσμικών εκπροσώπων, υπηρεσιών και εθελοντών. Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ινίου -Μαχαιράς-Μοναστηρακίου Νεκτάριος Κοκολάκης και οι σεισμόπληκτοι ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Αρναουτάκη για το ενδιαφέρον-στήριξή του, της Περιφέρειας και για την άμεση λύση της μεταφοράς οικογενειών σεισμόπληκτων από τις σκηνές στο πολιτιστικό πολύκεντρο Ινίου που θα εξοπλιστεί από την Αναπτυξιακή. Ήδη μάλιστα σήμερα, μεταφέρθηκαν από τις σκη-νές στο πολύκεντρο Ινίου οι πρώτοι σεισμόπληκτοι. Ο Περιφερειάρχης σε συνέχεια της επί-σκεψης του στις σκηνές των σεισμόπληκτων, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αρκα-λοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, τον Διευθυ-ντή της Αναπτυξιακής, τον πρόεδρο της κοινότητας, επισκέφτηκαν το νέο ασφαλέστερο χώ-ρο υποδοχής το πολύκεντρο Ινίου, ενώ μετέβησαν στα χωριά Ίνι και Μαχαιρά όπου διαπί-στωσαν το μέγεθος των καταστροφών και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

 • Θέμα Prismasport: Μεταγραφική ρελάνς από τον ΟΦΗ για Λάμπρου και φορ απο το πάνω ράφι
  ΟΦΗ- Τετάρτη, 17 08 2022 00:51
 • ΟΦΗ: Προπόνηση με Λάρσον , μέσα για Ατρόμητο και ο Ντουρμισάι
  ΟΦΗ- Τρίτη, 16 08 2022 21:10
 • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Eπικός Τεντόγλου έδωσε ρεσιτάλ στις δηλώσεις του (Videos)
  ","width":136,"height":146}},"expires":"2023-12-31T21:59:00.000Z","regionsAllowed":"GR"} ","width":136,"height":146}},"expires":"2023-12-31T21:59:00.000Z","regionsAllowed":"GR"} ","width":136,"height":146}},"expires":"2023-12-31T21:59:00.000Z","regionsAllowed":"GR"} ","width":136,"height":146}},"expires":"2023-12-31T21:59:00.000Z","regionsAllowed":"GR"}
  ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ- Τετάρτη, 17 08 2022 00:06
 • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στη 12η θέση στον τελικό της δισκοβολίας η Αναγνωστοπούλου
  ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ- Τετάρτη, 17 08 2022 00:00

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr