Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022

Αντιδρούν για τα Rapid Test στα σκάφη αναψυχής

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 22:34

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Σωματείο Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης, «ΝΕΑΡΧΟΣ» αντιδρά στην οδηγία του υπουργείου που απαιτεί αρνητικό Rapid test για Covid-19 ακόμη και σε εμβολιασμενους πριν την επιβίβαση στα σκάφη αναψυχής δυναμικότητας μέχρι 12 ατόμων. Η οδηγία αυτή σύμφωνα με το Σωματείο,   δημιουργεί τεράστια σύγχυση και ταλαιπωρία τόσο στους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν την Ελληνική θάλασσα όσο και στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που τους υποχρεώνει σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση την περίοδο οικονομικής μερικής ανάκαμψης και ζητούν την απόσυρσή της.

Πιο αναλυτικά η επιστολή:

Προς το Υπουργείο Ναυτιλίας

Αξιότιμοι κύριοι, με την παρούσα επιστολή διατυπώνουμε τη διαμαρτυρία μας σχετικά με την  οδηγία του υπουργείου Ναυτιλίας που δημοσιεύτηκε στις 26/8/21 και απαιτεί αρνητικό Rapid test για Covid-19 ακόμη και σε εμβολιασμενους πριν την επιβίβαση στα σκάφη αναψυχής δυναμικότητας μέχρι 12 ατόμων. Η οδηγία αυτή   δημιουργεί τεράστια σύγχυση και ταλαιπωρία τόσο στους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν την Ελληνική θάλασσα όσο και στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που τους υποχρεώνει σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση την περίοδο οικονομικής μερικής ανάκαμψης.
Θεωρούμε ότι η διάταξη αυτή και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα, καθώς είναι αφενός λανθασμένη αφού εξομοιώνει τους ανεμβολίαστους με τους εμβολιασμένους τουρίστες (πολιτική που α)δεν ακολουθείται σε κανέναν άλλο τομέα, β)παραβιάζει την αρχή ισότητας των πολιτών συνταγματικά κατοχυρωμένης και γ) αδυνατίζει τα επιχειρήματα του εμβολιαστικού προγράμματος.), αφετέρου είναι  εξαντλητικά και απροκάλυπτα στοχευμένη προς την κατακρήμνιση του θαλάσσιου τουρισμού αφού ΔΕΝ εφαρμόζεται πουθενά αλλού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αναψυχής όπως πλοία, αεροπλάνα, ημερόπλοια κλπ. Πρέπει να κατανοήσετε ότι είναι αδύνατον να εξηγήσουμε στον εμβολιασμένο τουρίστα την παράλογη αυτή οδηγία με δεδομένο ότι επιτρέπεται να κυκλοφορεί παντού στην Ευρώπη ελευθέρα με το PLF που ήταν και πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού. Τέλος επισημαίνουμε ότι ο τουρισμός με σκάφη αναψυχής θεωρείται η πλέον ασφαλής και Covid-free τουριστική δραστηριότητα. Ζητούμε λοιπόν την άμεση κατάργηση της παραπάνω οδηγίας που μόνο προβλήματα δημιουργεί και τραυματίζει τον Ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό εκθέτοντας παγκόσμια τη χώρα μας.

Με τιμή

                Ο Πρόεδρος                                                        Ο γεν. Γραμματέας

           Γ. Μαραγκουδάκης                                                    Ηλίας Κοβατζής             

  Ηράκλειο 30-8-2021

[Email]

[Τοποθεσία web]

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr