Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
Μηνάς Αλμπαντάκης

Μηνάς Αλμπαντάκης

Λίγες ώρες μετά το αγωνιστικό βατερλό στο Βόλο ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση μεταγραφικά και ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον 29χρονο Ολλανδό επιθετικό Λουκ Καστάνιος. 

Με βαρύ βιογραφικό αλλά φθίνουσα πορεία τα τελευταία δύο χρόνια παίζοντας στην Κίνα ο Καστάνιος αναζητά την δική του ποδοσφαιρική αναγέννηση μέσω του ΟΦΗ που έψαχνε εναγωνίος τον τελευταίο μήνα ένα παίκτη που θα του λύσει το πρόβλημα του εύκολου γκολ. 

Το αν ο Καστάνιος είναι αυτός θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε όλοι κρίνονται μέσα στο γήπεδο, όσο βαρύ βιογραφικό και αν κουβαλάνε στην καριέρα τους. Ένα είναι βέβαιο ότι ο ΟΦΗ δεν θα πρέπει να μείνει στην απόκτηση του Καστάνιος για να βγάλει τη φετινή χαμένη χρονιά. 

Και τι εννοώ με αυτό . Από την στιγμή που ο Γιάννου είναι μια επιλογή που δεν βγήκε , και ο Γκαργκαλατζίδης είναι συνεχώς μεταξύ πάγκου και εξέδρας,  θεωρείτε επιβεβλημένη η απόκτηση ακόμη ενός φορ με την απαραίτητη προυπόθεση ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια προσπάθεια προκειμένου ο Γιάννου να μείνει ελεύθερος από την ομάδα. 

Άλλωστε ο ΟΦΗ πλέον σε αρκετά παιχνίδια έχει παίξει με σύστημα 5-3-2 κάτι που σημαίνει ότι μια ομάδα που επιλέγει αρκετές φορές αυτό το σύστημα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον τρεις ισάξιους φορ στο ρόστερ της. 

Εκτός όμως από ένα δεύτερο ικανό σέντερ φορ άμεση ανάγκη για την κρητική ομάδα είναι και η απόκτηση ενός παίκτη που θα μπορεί να παίξει το ρόλο του επιτελικού μέσου. Η απουσία των Ναμπί και Ντε Γκουζμάν που λείπει δύο μήνες τώρα επιβάλλει την ενίσχυση και στη συγκεκριμένη θέση γιατί για να φτάσει η μπάλα στον Καστάνιος και τον κάθε Καστάνιος πρέπει να υπάρχει και ο κατάλληλος παίκτης που θα σερβίσει τα γκολ στον σέντερ φορ. 

Το κεφάλαιο αποδεσμεύσεις 

Πέραν της απόκτησης 1-2 έμπειρων παικτών ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει και μια εκκαθάριση στο ρόστερ του στις 10 ημέρες που απομένουν μέχρι την λήξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Με την απόκτηση του Καστάνιος ο ΟΦΗ έχει 32 παίκτες στο ρόστερ του και σίγουρα αυτοί είναι πολλοί. 

Επί της ουσίας βέβαια είναι 30 οι ποδοσφαιριστές αν συμπεριλάβουμε σε αυτούς και τους Ναμπί και Βαζ που δεν θα παίξουν καθόλου στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν λόγω των σοβαρών τραυματισμών τους αλλά ο ΟΦΗ οφείλει να πληρώσει τα συμβόλαια τους. 

Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες που είτε δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες είτε είναι μικροί σε ηλικία και το να βρίσκονται απλά στο ρόστερ του ΟΦΗ δεν κάνει καλό ούτε στον ΟΦΗ ούτε στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Τρανό παράδειγμα ο Θοδωρής Μίγγος. Ένας παίκτης o οποίος ήρθε το καλοκαίρι του 2019 στην ομάδα έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού και στον 1,5 χρόνο παρουσίας του έχει παίξει μόλις 2 παιχνίδια διάρκειας 22 λεπτών ως αλλαγή. 

Ο ΟΦΗ λοιπόν και ο κάθε ΟΦΗ σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή με μειωμένα έσοδα δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρεί στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα στην ομάδα. 

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν και άλλοι παίκτες , απλά ο Μίγγος είναι ένα τρανό παράδειγμα ενός παίκτη που 1,5 χρόνο τώρα έχει πληρωθεί από τον ΟΦΗ και δεν έχει προσφέρει στην κυριολεξία τίποτα. Αν ο ΟΦΗ δεν σπάσει αυγά στην εκκαθάριση του ρόστερ του έστω και σε μικρό βαθμό αυτή την μεταγραφική περίοδο δεν μπορεί να πάει στο επόμενο βήμα ώστε να δημιουργήσει πραγματικά σε βάθος χρόνου το ρόστερ που πραγματικά θέλει. 

Ας ξεκινήσει από τον χειμώνα και το καλοκαίρι ας κάνει ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα για να διορθώσει τις μεταγραφικές ανορθογραφίες του περσινού καλοκαιριού. 

 

 

Μετά το νέο αγωνιστικό βατερλό του ΟΦΗ στο Βόλο σήμερα ο Γ. Σίμος μετά το τέλος του αγώνα βγήκε και είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα και την κακή εμφάνιση της ομάδας του. 

Μόνο που πλέον τα λόγια πρέπει να γίνουν και πράξη κάποια στιγμή από τον 42χρονο τεχνικό που μάλλον δεν έχει καταλάβει σε ποιον σύλλογο βρίσκεται αλλά θα εξηγήσω στη συνέχεια το γεγονός ότι δεν είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για αυτό τον περιοδεύον θίασο που απλά φοράει ένα σήμα του ΟΦΗ. 

Όταν ένας προπονητής στο ποδόσφαιρο για δεύτερο συνεχόμενο ματς αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα κακό αποτέλεσμα , και τα έχει κάνει χειρότερα σε σχέση με το τελευταίο χρονικά ματς με τον ΠΑΟΚ , τότε κ. Σίμο παίρνει το καπελάκι του και αποχωρεί από την ομάδα , μήπως τουλάχιστον ψυχολογικά αλλάξει κάτι , γιατί αγωνιστικά είναι αυτονόητο πλέον ότι η φετινή χρονιά είναι μια χαμένη σεζόν απ΄όλες τις απόψεις και αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται ανοικτά πλέον στην κρητική ομάδα άσχετα αν δεν βγαίνουν να το πουν επίσημα για να αναλάβουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για αυτό το ποδοσφαιρικό συνονθύλευμα που βλέπουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Ένας προπονητής που σέβεται πρώτα απ΄όλα την προπονητική του καριέρα, στη συνέχεια την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί όταν αποτυχάνει σε όλους τους τομείς πρέπει να έχει την ευθυξία να δίνει την θέση του στον επόμενο. 

Εκτός και αν ο Γιάννης Σαμαράς που τον έφερε του έχει πει ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο χωρίς επιστροφή , όσο αυτός θα κινεί τα νήματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΟΦΗ. Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την φετινή αποτυχημένη σεζόν την έχει ο Γιάννης Σαμαράς και ο γιός του ο Γιώργος.

Στο ποδόσφαιρο μπορούν να γίνουν λάθη , γιατί όποιος δουλεύει κάνει λάθη , αλλά εδώ ο Γιάννης Σαμαράς έχει αφήσει ξεκρέμαστο έναν προπονητή που αποδεδειγμένα πλέον έχει δείξει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του πάγκο του ΟΦΗ για να μην παραδεχθεί προφανώς ο ίδιος ότι έκανε λάθος επιλογή η ότι αυτή η επιλογή δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη που θα περίμενε ο ίδιος. 

Όσο ο Γιάννης Σαμαράς στηρίζει τον Γ. Σίμο , τόσο χειρότερο κακό του κάνει , καταστρέφοντας την όποια προπονητική καριέρα έχει αρχίσει να χτίζει σε υψηλό επίπεδο. Το κουμπί και την μεγαλύτερη ευθύνη για να αλλάξουν τα πράγματα πλέον στον ΟΦΗ και να μαζέψει ότι μπορεί από την φετινή καταστροφική σεζόν το έχει πρώτα και κύρια ο Μιχάλης Μπούσης που πρέπει να τραβήξει αυτιά στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΟΦΗ και να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο πριν είναι αργά. 

Ο κόσμος του ΟΦΗ δεν περίμενε τόσα χρόνια έναν ιδιοκτήτη απλά να πληρώνει , αλλά θέλει ένα ιδιοκτήτη ηγέτη που θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και θα βάλει μια τάξη στην αγωνιστική αδιαφορία όλου του οργανισμού που διοικεί αυτή την στιγμή την κρητική ομάδα. 

Θα μου πείτε αυτός πληρώνει , αυτός αποφασίζει. Αλλά ευτυχώς η δυστυχώς για κάποιους ο κόσμος θα επιστρέψει σε λίγους μήνες στα γήπεδα, ίσως από τη νέα χρονιά και τότε αν συνεχίσει ο ΟΦΗ την αγωνιστική του κατρακύλα αυτός ο κόσμος που είναι ο βασικός πελάτης της ομάδας θα του γυρίσει την πλάτη. 

Και επειδή τον έχουν επικαλεστεί πολλές φορές τον κόσμο στον ΟΦΗ , καλό θα είναι να του δώσουν και την πρέπουσα σημασία γιατί όντως δεν θέλουν να δουν ένα Γεντί Κουλέ χωρίς περιορισμούς να είναι άδειο από φιλάθλους. Εκτός και αν αυτό δεν τους ενδιαφέρει . 

Υ.Γ Αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου ο ΟΦΗ παραμένει μαζί με τον Ατρόμητο οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν κάνει σεφτέ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Γιώργος Σαμαράς ψάχνει ακόμη τον σέντερ φορ που λείπει στην ομάδα από τον Σεπτέμβριο μετά την φυγή του Φιγκεϊρέντο. 

 

Μετά από πολύμηνη αποχή επιτέλους το πρωτάθλημα της Super League 2 ξεκινάει το προσεχές Σαββατοκύριακο με 12 ιστορικές ομάδες οι περισσότερες εκ των οποίων είναι εκτός Αττικής μετά από πολλά χρόνια. 

Μπορεί το ταλαιπωρημένο αυτό πρωτάθλημα να μην έχει την αίγλη που του αναλογεί ως το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας , όμως από την άλλη στα ρόστερ των ομάδων υπάρχουν βαριά ονόματα που κουβαλάνε πολύ καλό βιογραφικό και έχουν παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο εντός και εκτός Ελλάδας. 

Το Prismasport.gr εντόπισε μερικούς από αυτούς από κάθε ομάδα και σας τους παρουσιάζει σε ένα ειδικό αφιέρωμα: 

 Ξάνθη 

tatos

Ανδρέας Τάτος: Μετά από τρία χρόνια στη γειτονική Τουρκία ο Ανδρέας Τάτος έχοντας πλέον πατήσει τα 31 επέστρεψε στην Ελλάδα και την Ξάνθη που δημιουργήθηκε από την αρχή μετά την πτώση της στη Super League 2. Κουβαλάει ίσως το πιο βαρύ βιογραφικό στην κατηγορία έχοντας παίξει σε Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Άρη, Βέροια, Παναχαϊκή και στην Τουρκία με την Αλτάι και την Ελαζίγκσπορ. Μετράει 134 συμμετοχές σε επίπεδο Super League 1 με 11 γκολ και 18 ασίστ και 78 συμμετοχές και 12 γκολ στη Football League. 

papazoglouksanthi

Θανάσης Παπάζογλου: Στα 32 του ο πρώην φορ του ΟΦΗ θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Super League 2. Ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο από τον Άρη , ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης,  ο ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός, ενώ στη συνέχεια από το 2015 μέχρι και πέρυσι τον Ιανουάριο όπου επέστρεψε στα πάτρια εδάφη είχε μια σημαντική παρουσία στο εξωτερικό σε ομάδες του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, του Ισραήλ, και της Ρουμανίας. Σε 313 ματς στην μέχρι τώρα καριέρα του μετράει 55 γκολ και 24 ασίστ. 

Χανιά 

diamantoxania

Δημήτρης Διαμαντόπουλος: O 32χρονος φορ επέστρεψε ουσιαστικά εκεί που ανήκει έχοντας κάνει μια σημαντική πορεία με τον Άρη φτάνοντας απο τα χαμηλά μέχρι και την Super League 1 μαζί του. Τα Χανιά στο πρόσωπο του ψάχνουν αυτό που λέμε τον φορ killer κάτι που δεδομένα το έχει ο Διαμαντόπουλος για την κατηγορία στην οποία μετράει συνολικά 147 συμμετοχές με 60 γκολ και 8 ασίστ έχοντας παίξει σε Βέροια, Φωκικό, Κέρκυρα, Απόλλων Καλαμαριάς, Δόξα Δράμας, Ολυμπιακό Βόλου, Αγροτικό Αστέρα και Απόλλων Σμύρνης. 

Δόξα Δράμας

koutsiadrama

Βασίλης Κουτσιανικούλης:  Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης βάσει βιογραφικού αλλά και συνολικής παρουσίας σε υψηλό επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια είναι το πιο βαρύ φετινό χαρτί στο ρόστερ της Δόξας Δράμας. Ο Μέσι των "φτωχών" όπως τον αποκαλούσαν κάποτε κουβαλάει μια σημαντική καριέρα σε Εργοτέλη, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ , Λάρισα, ενώ περυσι αγωνίστηκε στη Football League με τον ιστορικό Ολυμπιακό Βόλου και φέτος μετακόμισε στη Δράμα.Στη Super League 1 μετράει συνολικά 204 συμμετοχές με 16 γκολ και 23 ασίστ. 

Λεβαδειακός 

mytidis

Νέστορας Μυτίδης: Ο 29χρονος Κύπριος σέντερ φορ έχει μετακομίσει στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο και μετά από το περσινό του πέρασμα από την Παναχαϊκή , φέτος μετακόμισε στον Λεβαδειακο. O Mυτίδης δεν είναι καθόλου τυχαίο όνομα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ξεκινώντας από την αγαπημένη του Α.Ε.Κ Λάρνακας κατάφερε έστω και για ένα εξάμηνο να παίξει στην Ολλανδική Ρόντα, ενώ στη χώρα μας έχει παίξει για ένα εξάμηνο και σε επίπεδο Super League 1 με την Κέρκυρα το 2018. Με την Εθνική Κύπρου μετράει 32 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει 193 συμμετοχές και 38 τέρματα. 

Παναχαϊκή 

pliatsikas

Βασίλης Πλιάτσικας: Θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο πρωτάθλημα της Super League 2 και αυτό αποκτά από μόνο του την δική του σημασία. Στα 32 του πλέον έχει γίνει ένα πολύ καλό στόπερ αλλά στην πρώτη του ποδοσφαιρική νιότη ήταν ένα πολύ καλό αμυντικό χαφ που μπορούσε να παίξει και σαν δεξί μπακ. Ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο απο την ΑΕΚ το 2005 και από το 2009 ακολούθησε μια λαμπρή πορεία στο εξωτερικό σε Σάλκε, Ντούισμπουργκ, Μέταλουργκ, Άστρα, και Σλόβαν Μπρατισλάβας για να γυρίσει στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2017 για λογαριασμό του Πανιωνίου. Εν συνεχεία έπαιξε σε Πλατανιά, Λαμία πάντα σε επίπεδο Super League 1 και από φέτος βρίσκεται στο ρόστερ της Παναχαϊκής. Μετράει 218 ματς στην καριέρα του και 2 γκολ και θα είχε σίγουρα πολύ περισσότερες αν δεν είχε κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς που πήγαν λίγο πίσω την καριέρα του. 

aravidis

Χρήστος Αραβίδης: Παιδί της μεγάλης ομάδας του Ακράτητου μετακόμισε το 2006 στον Πανιώνιο και από εκεί ξεκίνησε μια σημαντική καριέρα για τον 33χρονο πλέον σέντερ φορ της Παναχαϊκής παίζοντας στη συνέχεια στον Εθνικό Αστέρα, τον Άρη, τη Δόξα Δράμας, την, ΑΕΚ, τον ΟΦΗ, τον Αστέρα Τρίπολης και τη Λαμία αλλά και ένα σύντομο πέρασμα από την 2η κατηγορία της Ελβετίας. Με 347 συμμετοχές συνολικά στην καριέρα του 77 τέρματα και 23 ασίστ σίγουρα αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Παναχαϊκής στην επίθεση. 

Aπόλλων Λάρισας 

moras

Βαγγελης Μόρας: Στα 39 του δεν το βάζει κάτω και ουσιαστικά ήταν αυτός που συμπαρέσυρε και άλλα σπουδαία ονόματα με την παρουσία του στον Απόλλωνα Λάρισας. Θα παίξει στη Super League 2 για πρώτη φορά στην πλούσια καριέρα του. Στην Ελλάδα έχει παίξει σε Προοδευτική, Λάρισα, ΑΕΚ, ενώ έκανε σπουδαία καριέρα και στην Ιταλία για 6 χρόνια παίζοντας κατά σειρά σε Μπολόνια, Τσεζένα, Βερόνα, Μπάρι με ένα μικρό διάλειμμα στη Σουόνσι. Οι αριθμοί του συνολικά ζαλίζουν καθώς μετράει 510 συμμετοχές συνολικά στην καριέρα του με 16 τέρματα και 7 ασίστ. 

klaouslarisa

Στέφανος Αθανασιάδης: Αν δεν ήταν ο Μόρας ίσως και να τα παρατούσε. Ο Κλάους του ΠΑΟΚ ίσως αδίκησε και τον ίδιο τον εαυτό του στην καριέρα του και μετά από 1,5 χρόνο αγωνιστικής απραξίας ψάχνει για την αγωνιστική αναγέννηση του στα 32 του. Για επτά χρόνια έκανε θραύση με τον ΠΑΟΚ κάνοντας πρώτα το αγροτικό του με επιτυχία στον Πανσερραϊκό , ενώ από το καλοκαίρι του 2018 ακολούθησε η κάθοδος στην καριέρα του καθώς δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ ούτε στην Μακάμπι Χάϊφα, ούτε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Επιθετικό με τα στατιστικά του Κλάους πάντως δύσκολα βρίσκεις στην κατηγορία. Έχει 235 συμμετοχές στη Super League 1 με 73 τέρματα, ενώ συνολικά στην καριέρα του μετράει 367 συμμετοχές και 115 τέρματα. 

glykos

Παναγιώτης Γλύκος: Άλλος ένα μεγάλο όνομα που έπεισε ο Μόρας να φορέσει ξανά τα γάντια του μετά από αποχή 1,5 χρονου για χατίρι του Απόλλωνα Λάρισας. Ο Γλύκος που έχει παίξει και 5 φορές στην Εθνική Ελλάδος δεν έχει παίξει σε πολλές ομάδες αλλά έκανε σημαντική καριέρα στον Ολυμπιακό Βόλου, και τον ΠΑΟΚ μετρώντας σε 16 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας συνολικά 183 συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια. 

Ιωνικός 

korbos

Παναγιώτης Κόρμπος: Στα 35 του και μετά τον υποβιβασμό του Πανιωνίου στη Γ΄Εθνική εγκατέλειψε την αγαπημένη του Πλατεία μετά από 5 χρόνια για να μετακομίσει στον ιστορικό Ιωνικό που επέστρεψε στη Super League 2. Aπό τα καλύτερα αμυντικά χαφ την τελευταία δεκαετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο έφαγε με το κουτάλι τα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας παίζοντας με τις φανέλες του Ατρομήτου, του Λεβαδειακού, του Απόλλωνα Σμύρνης, των Τρικάλων, και του Παναιτωλικού, ενώ έχει αγωνιστεί και σε Παναιγιάλειο και Προοδευτική στα πρώτα χρόνια της καριέρας του που ξεκίνησε το 2005 από την Χαλκηδόνα και μετέπειτα Ατρόμητο. Στα 15 χρόνια καριέρας ο Κόρμπος μετράει συνολικά 415 συμμετοχές και 22 τερματα έχοντας δώσει και 17 ασίστ. 

Εργοτέλης 

toutzasarris

Γιώργος Σαρρής: Μετά από περιπλάνηση 5 ετών στο εξωτερικό ο Γιώργος Σαρρής που ήταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα που ανέδειξε η σπουδαία Ακαδημία του Εργοτέλη επέστρεψε από εκεί που ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι στο ποδόσφαιρο. Πλέον στα 31 του με μεγάλη εμπειρία σίγουρα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της Super League 2 βάσει ονόματος και βιογραφικού. Πέρα από τον Εργοτέλη άλλωστε ο Ηρακλειώτης ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί και στην ΑΕΚ ενώ έχει παίξει και σε τέσσερις ομάδες του εξωτερικού την Εργκίσεσπορ στην Τουρκία, την Χάμιλτον στη Σκωτία, την Πετρολούλ στη Ρουμανία και την Φλαμουρτάρι στην Αλβανία. Μετράει συνολικά στην μέχρι τώρα καριέρα του 205 παιχνίδια και 4 γκολ με 3 ασίστ. 

Διαγόρας 

georiou

Φώτης Γεωργίου: Ο 35χρονος πλέον Φώτης Γεωργίου διανύει την δεύτερη αγωνιστική περίοδο του στην ιστορική ομάδα του Διαγόρα στην οποία επέστρεψε πέρυσι μετά από 9 χρόνια και την βοήθησε με την εμπειρία του τα μέγιστα να κερδίσει την άνοδο στη Super League 2. Ο βραχύσωμος εξτρέμ έχει μακρά πορεία στα ελληνικά γήπεδα έχοντας παίξει σε υψηλό επίπεδο μετρώντας 151 συμμετοχές και 7 τέρματα σε επίπεδο Super League 1 ,ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει 317 συμμετοχές, 31 τέρματα και 17 ασίστ. Έχει αγωνιστεί πέραν του Διαγόρα σε Μαρκό, Καλλιθέα, Λαμία, Ιωνικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο, Καλλονή, Κέρκυρα και Ηρακλή. 

Ο.Φ.Ιεράπετρας 

dalacosta

Μάουρο Ντάλα Κόστα: O 27χρονος Αργεντινός επιθετικός μας συστήθηκε πέρυσι με την φανέλα του Θεσπρωτού στη Football League με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να πετυχαίνει διάνα και τον Ντάλα Κόστα να μετράει 17 συμμετοχές και 7 τέρματα. Παίκτης που έχει παίξει έστω και στην β΄ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς σίγουρα δεν είναι τυχαίος ενώ πριν έρθει πέρυσι στα μέρη μας , στην πατρίδα του έπαιξε και σε Σαν Μαρτίν, Κολόν και Μπελγκράνο. 

Α.Ε Καραϊσκάκης 

houanderson

Xουάντερσον: O 37χρονος πλέον Χουάντερσον αποτελεί σίγουρα ένα από τους πιο έμπειρους τερματοφύλακες της κατηγορίας που έχει παίξει για πολλά χρόνια σε ανταγωνιστικές ομάδες και υψηλό επίπεδο. Ήρθε στον ιστορικό Ηρακλή το 2012 από την Πορτογαλική Ρίο Αβε και από τότε εγκαταστάθηκε για τα καλά στη χώρα μας για τα επόμενα 8 χρόνια παίζοντας εκτός από τον Γηραιό και στον Απόλλωνα Σμύρνης με επιτυχία. Μετράει συνολικά 186 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Εν Ελλάδι καριέρα του. 

Τρίκαλα 

stamatis

Ανδρέας Σταματής: Το φετινό ρόστερ των Τρικάλων δεν έχει πολλούς παίκτες με εμπειρία αλλά ένας από αυτούς είναι ο Ανδρέας Σταματής. Με πατέρα τον μεγάλο παλαίμαχο άσο της ΑΕΚ Σταύρο Σταματή σίγουρα κουβαλάει ένα βαρύ όνομα. Την καριέρα του πατέρα του δεν την έκανε αλλά στα 27 του έχει προλάβει να παίξει σε Πανιώνιο, ΑΕΚ και Άρη ενώ έχει περάσει με επιτυχία από Πανηλειακό, Ηρακλή Ψαχνών, Πιερικό, Χανιά, Ζάκυνθο, Παναιγιάλειο. Μετράει σε επαγγελματικό επίπεδο 166 συμμετοχές, 34 τέρματα και 12 ασίστ και θα είναι και φέτος το βαρύ πυροβολικό των Τρικάλων στη Super League 2. 

 

 

 

 

 

Tα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στο κρίσιμο δ.σ υπό την μορφή τηλεδιάσκεψης που θα γίνει την Τρίτη (22/12) ανακοίνωσε σήμερα η Super League 2. 

Ανάμεσα σε αυτά είναι η ενημέρωση για τα τηλεοπτικά , η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και η ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 – Football League, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

-Ενημέρωση για τη συνάντηση με την ΕΡΤ που αφορούσε στην παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

-Έναρξη Πρωταθλήματος

-Ασφάλιση ποδοσφαιριστών

-Διάφορα θέματα».

Έκλεισε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος χθες για τον ΟΦΗ με μια βαριά ήττα από τον Άρη στο Γεντί Κουλέ σε ένα ματς όπου η ανωτερώτητα του αντιπάλου ήταν εμφανής από το πρώτο δευτερόλεπτο. 

Και δεν ήταν τόσο η ήττα που πόνεσε όσο η αποκαρδιωτική εμφάνιση που έκανε τον ΟΦΗ να φαίνεται μικρή ομάδα μπροστά στον καλογυμνασμένο και ψυχωμένο Άρη. 

Ο ΟΦΗ χθες έχασε από μια ομάδα όπου πέρυσι τον κέρδισε στα πλέϊ οφ και πάλι στο Ηράκλειο έχοντας 13 παίκτες στη σύνθεση του,  και τερμάτισε μαζί του στην βαθμολογία. Μια ομάδα που ξεκίνησε τη νέα σεζόν από τον ίδιο ακριβώς παρανομαστή με την κρητική ομάδα. 

15 παίκτες πήρε ο Άρης το καλοκαίρι , τον ίδιο αριθμό παικτών ακριβώς απέκτησε και ο ΟΦΗ. Λίγους μήνες αργότερα ο Άρης παρουσιάζει μια αξιοζήλευτη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό πιστώνεται τόσο στον Καρυπίδη αλλά και στον Μάντζιο που έχει χτίσει μια ομάδα με αγωνιστικό πάθος, πλάνο και ρυθμό στο παιχνίδι της. 

Τι έχει κάνει λίγους μήνες αργότερα με την απόκτηση 15 νέων παικτών ο ΟΦΗ  . Είναι πίσω βαθμολογικά , και σε αγωνιστικό προφίλ σε σχέση με πέρυσι , και πλέον η καραμέλα των απουσιών που όντως είναι πολλές πρέπει να σταματήσει. 

Την ώρα που ο Άρης έχει προσθέσει στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Μπεναλουάν, ο Μπερτόγλιο, ο Γκαρσία, ο Σίλβα, ο Σάκιτς και άλλοι πολλοί , ο ΟΦΗ πολλούς από τους παίκτες που απέκτησε στην καλοκαιρινή περίοδο δείχνει να μην τους εμπιστεύεται 

Τρανή απόδειξη οι Σελίμοβιτς, Βάτερμαν, Σολίς, Γιάννου, Γκαργκαλατζίδης από τους οποίους ο ΟΦΗ έχει πάρει ελάχιστα πράγματα και σε λεπτά συμμετοχής και σε προσφορά. Οι μόνοι που έχουν ξεχωρίσει από τις καλοκαιρινές μεταγραφές είναι οι Ουές, Σαρδινέρο, Βούρος, Διαμαντής και Στάρτζεον , που όμως από μόνοι τους δεν μπορούν να συνθέσουν ένα δυνατό σύνολο και να διορθώσουν τις καλοκαιρινές μεταγραφικές ανορθογραφίες του ΟΦΗ. 

Ο ΟΦΗ μόνος του ανέβασε τον πήχη ψηλά πέρυσι και αυτό απ΄ότι φαίνεται ήταν κάτι που δεν ήθελαν οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα στην ομάδα. Ξέρετε εσείς καμία ομάδα σε όλο τον κόσμο να βγαίνει μετά από 20 χρόνια σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και αυτό να το βλέπει ως υπέρβαση που δεν χρειάζόταν την δεδομένη χρονική στιγμή. 

Πλέον έχει φτάσει η ώρα όπου οι φθηνές δικαιολογίες περί κατοχής της μπάλας , τελικών ευκαιριών και απουσίας του κόσμου δεν μπορούν να καλύψουν την αγωνιστική γύμνια που παρουσιάζει ο ΟΦΗ. Και για αυτή την αγωνιστική γύμνια πρέπει επιτέλους όσοι έκαναν τον καλοκαιρινό προγραμματισμό να βγουν και να μιλήσουν ανοικτά στον κόσμο της ομάδας. 

Το να επικαλείσαι συνέχεια την απουσία του κόσμου για να δικαιολογίσεις την μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη μέσα στο πάλαι ποτέ κάστρο σου το Γεντί Κουλέ είναι κάτι που δείνχει ότι δεν έχεις εσύ ο ίδιος σαν προπονητής πίστη στις δυνατότητες της ομάδας σου. Άλλωστε όλες οι ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος παίζουν χωρίς κόσμο. 

Πριν πέσει όμως όλο το ανάθεμα για την μέτρια ως κακή πορεία του ΟΦΗ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πάνω στον Γ. Σίμο , καλό θα είναι και οι υπόλοιποι επικεφαλείς του ποδοσφαιρικού τμήματος με πρώτους απ΄ολους τους Σαμαράδες να βγουν και να μιλήσουν στον κόσμο για τα σχέδια τους , γιατί όπως έγραψα και χθες στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook αν ο κόσμος ήταν παρών στο χθεσινό παιχνίδι μάλλον δεν θα ήθελαν να δουν την αντίδραση του οι άνθρωποι του ΟΦΗ μετά το τέλος του ματς. 

Ο κόσμος του ΟΦΗ μπορεί να έχει κάνει και αυτός τα δικά του λάθη στο παρελθόν , όμως το να τον αγνοείς επιδεικτικά και να μην του δίνεις καμία σημασία συνεχίζοντας το πλάνο σου , χωρίς να κάνεις ο ίδιος την αυτοκριτική σου είναι σαν να πηγαίνεις ολοταχώς το καράβι στα βράχια. 

Υ.Γ Από την στιγμή που ο Μπούσης είναι αυτός που πληρώνει , είναι και αυτός που μπορεί να πατήσει και τον διακόπτη για το restart του ΟΦΗ σε πολλά επίπεδα. Αν δεν το κάνει την δεδομένη χρονική στιγμή ο ίδιος τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το project που χτίζει ο ΟΦΗ. Γιατί όπως και στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο πάντα πρέπει να έχεις ένα plan b αν δεν σου βγει επακριβώς το αρχικό σου σχέδιο. 

 

 

 

Με το που έγινε γνωστή η πρόταση της ΠΑΕ ΟΦΗ να δοθεί ένα μέρος των χρημάτων που πήραν οι ομάδες της Super League 1 μέσω του Solidarity της Uefa στους παίκτες της Super League 2 και της Footbal League, έπεσαν σαν τα κοράκια οι πρόεδροι της Παναχαϊκής και των Τρικάλων να ρίξουν τα βέλη τους στην κρητική ΠΑΕ. 

Λες και ο ΟΦΗ πρότεινε να τους πάρει λεφτά από το παντελόνι τους και να τα βάλει στο δικό του. Τι πρότεινε ο ΟΦΗ να δοθεί ένα μέρος των χρημάτων που πήραν οι ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές χαμηλότερων κατηγοριών μέσω του συνδυκαλιστικού τους οργάνου του ΠΣΑΠ. 

Δεν πρότεινε ούτε το ποσό που θα δοθεί ούτε τίποτα. Απλά δημοσιοποίησε την πρόθεση του να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση σε ένα από τα επόμενα δ.σ της Super League 1. Και έπεσαν οι κ.κ Μπάρλος ακαι Αϊβάζογλου να τον φάνε ζωντανό. 

Και αναρωτιέται κανείς . Αυτοί οι δύο πρόεδροι τι κινήσεις έκαναν άραγε για να προασπίσουν τα συμφέροντα των εταιριών τους και των ποδοσφαιριστών τους κατ΄επέκταση. Πίεσαν άραγε την πολιτεία να αρχίσει τα πρωταθλήματα, πίεσαν να έχουν ένα ρημάδι τηλεοπτικό συμβόλαιο αυτές οι δύο ξεχασμένες και από τον θεό κατηγορίες. 

Το θέμα κύριοι πρόεδροι της Super League 2 και της Football League δεν είναι τι θα κάνει ο ΟΦΗ αλλά τι θα κάνετε, η κάνατε μέχρι τώρα εσείς για να διαφυλάξετε τα συμφέροντα σας και να μην έχετε επαγγελαμτίες ποδοσφαιριστές να ζουν με 800 ευρώ τον μήνα. 

Γιατί μην μου πείτε ότι πληρώνεται όλοι σας στο ακέραιο τις καταβολές των δόσεων των συμβολαίων των παικτών. Εδώ δεν τον κάνατε σε εποχές που δεν είχαμε κορωνοϊό με τις προσφυγές που είναι σε αναμονή προς εκδίκαση σε αυτές τις κατηγορίες να είναι πάρα πολλές. 

Όταν κ. Μπάρλο και κ. Αιβάζογλου αποφασίσεται να ασχοληθείτε πραγματικά σοβαρά με την αναβάθμιση δύο υποβαθμισμένων πρωταθλημάτων από εσάς τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, τότε θα έχετε δικαίωμα να ομιλείτε και να χλευάζεται την όποια πρόταση κάνει μια ιστορική ομάδα όπως ο ΟΦΗ, για να δώσει μια μικρή οικονομική ανάσα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτού του αθλήματος που είναι οι ποδοσφαιριστές και όχι στους εκάστοτε προέδρους που έρχονται και παρέρχονται.  

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109655, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.

4949 (4.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29023 (26.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

613 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 611 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2606 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1055 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ΟΦΗ στην Τρίπολη γνώρισε την τρίτη του φετινή ήττα. Μια ήττα όπου όπως και τις άλλες δύο δεν την άξιζε με τον τρόπο που ήρθε . Αυτή την φορά δεν δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις του έγινε μάθημα αλλά δεν του έγιναν μάθημα οι παιδικές ασθένειες που κυκλοφορεί τα τελευταία δύο χρόνια. 

Ο Γιάννης Σαμαράς μαζί με τον γιό του και τους συνεργάτες του έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο από το οποίο δεν παρεκλίνουν την πορεία τους όμως ήταν δεδομένο πως στην πορεία του χρόνου ο ΟΦΗ κάποια στιγμή θα πλήρωνε το δικό του project. 

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ποιότητα του εντός αλλά και κυρίως εκτός γηπέδου δυστυχώς για να σηκώσουν αυτά τα project πρέπει να έχουν και το ανάλογο μπακ ράουντ. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ τόσο το αγωνιστικό κομμάτι που και σε αυτό έχουν γίνει λάθη αλλά το εξωαγωνιστικό από το οποίο ο ΟΦΗ απέχει παντελώς εδώ και δύο χρόνια. 

Ο ΟΦΗ στα 2 χρόνια που τον διοικεί ο Μιχάλης Μπούσης έχει αντιμετωπίσει μια φορά το φάσμα του υποβιβασμού για την υπόθεση με τον Αιγινιακό, άλλη μια φορά υποθέσεις που τις ψέθαψαν παίκτες που έχουν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει ΟΦΗ και κατάφερε να τις κερδίσει με κόπο. 

Μια δοίκηση που σέβεται όμως το Project που έχει στήσει οφείλει να προστατεύει και το ποδοσφαιρικό τμήμα από τους εξωγενείς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον Μπούση που έχει βάλει μέχρι στιγμής πάνω από 7,5 εκ. ευρώ τον κυνηγάνε λες και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Super League 1. 

Προφανώς τους χαλάει την μαγιά αλλά αν θέλει ο πρόεδρος του ΟΦΗ να τους αντιμετωπίσει όλους αυτούς που λημαίνονται όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο έπρεπε εξαρχής να ξέρει πριν ασχοληθεί ότι δεν ήρθε να επενδύσει σε ένα κόσμο που είναι αγγελικά πλασμένος. 

Σε αυτά τα δύο χρόνια η διοίκηση του ΟΦΗ έχτισε πολλά πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να έχει την ελπίδα ότι μπορεί να βγάλει παίκτες και κυρίως Έλληνες για να φτιάξει ένα αξιόμαχο ρόστερ όμως τόσο ο Γιάννης Σαμαράς όσο και οι συνεργάτες δεν ασχολήθηκαν ποτέ με θέματα που έχουν να κάνουν με την διαιτησία, και εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία μιας ομάδας χωρίς καν να το καταλάβεις. 

Η ελαφρότητα που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ αυτά τα δύο χρόνια τις τραγικές διαιτησίες εις βάρος του είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα στην διαιτησία του Παπαδόπουλου στην Τρίπολη που όπου βρει τον ΟΦΗ τον σφάζει στην κυριολεξία. 

Χάσει, κερδίσει ο ΟΦΗ , με όποιον τρόπο και αν χάσει αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο. Πάμε στο επόμενο. Αυτό όμως όπως όλα δείχνουν έχει κάνει μεγάλο κακό στον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ καθώς είναι μια ομάδα με βαρύ όνομα αλλά με σημαντική απουσία ποδοσφαιρικού εγωϊσμού. Κρούσματα κορωνοϊού δεν έχει ο ΟΦΗ αλλά έχει πολλά κρούσματα απειθαρχίας εντός ομάδας με αποκορύφωμα την σημερινή απαράδεκτη ενέργεια του Σελίμοβιτς που κρέμασε την ομάδα του στο 77΄αλλά και αυτές του Σακόρ και του Ναμπί στις προηγούμενες αγωνιστικές. 

Το σημερινό ξέσπασμα του Σίμου αλλά και του Μιχάλη Μπούση δίνει ένα έναυσμα για να καταλάβει ο ΟΦΗ σε ποιο πρωτάθλημα παίζει και πως πρέπει να γίνει πολύ πιο σκληρός τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου για να αντιμετωπίσει τους εξωγενείς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Στο μάρκετινγκ,  την προβολή της ομάδας το κοινωνικό έργο ο ΟΦΗ παίρνει άριστα. Μόνο που εδώ κύριοι μιλάμε για ποδόσφαιρο και αν μη τι άλλο για το ελληνικό. Και ευγενείς δυστυχώς δεν χωράνε σε αυτό το πρωτάθλημα. Η γίνεσαι σκληρός η ακολουθείς την δική σου πεπατημένη και αφήνεσαι στην μοίρα σου. 

Υ.Γ 1 Αν ο Σακόρ που ήταν ο κορυφαίος του ΟΦΗ στο σημερινό ματς τιμωρήθηκε σιωπηρά για εξωαγωνιστική συμπεριφορά και έμεινε εκτός για δύο ματς , ο Σελίμοβιτς πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά από την διοίκηση του ΟΦΗ για την δική του σημερινή απαράδεκτη συμπεριφορά και να μείνει εκτός ομάδας για 1-2 αγώνες. Για να νιώσουν και οι παίκτες ότι σε αυτή την ομάδα υπάρχει επιτέλους πίεση. 

Μετά από ένα μακρύ μεταγραφικό καλοκαίρι που κράτησε μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου οι ομάδες της Super League 1 ολοκλήρωσαν τις κινήσεις ενίσχυσης των ρόστερ τους . 

To Prismasport.gr σε ένα ειδικό σπέσιαλ αφιέρωμα σας παρουσιάζει με ένα ξεχωριστό τρόπο τις συνολικά 152 μεταγραφές που έγιναν συνολικά φέτος από τις 14 ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος της χώρας. 

Το κύριο στοιχείο που προκύπτει από την πρώτη ανάλυση των αριθμών είναι ότι οι ομάδες της Super League 1 εμπιστεύθηκαν περισσότερο ξένους και όχι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα από τις 152 μεταγραφές οι 109 αφορούσαν ξένους παίκτες από κάθε γωνιά της γης και μόλις 49 Έλληνες ποδοσφαιριστές.

To ποσοστό αυτό γίνεται σαφώς καλύτερο συγκριτικά με την συνολική εικόνα των ομάδων καθώς στους 431 παίκτες που υπάρχουν στα ρόστερ των 14 ομάδων της Super League 1 οι 217 είναι ξένοι και οι 213 είναι Έλληνες. 

Τις περισσότερες σε αριθμό μεταγραφές φέτος τις έκανε ο Βόλος μαζί με τον Άρη που πήραν 15 παίκτες, ενώ τους ακολούθησαν με 14 ποδοσφαιριστές ο ΟΦΗ και ο Απόλλων Σμύρνης. 

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ της ξένης αγοράς 

Η ΑΕΚ είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ οι δύο ομάδες οι οποίες απέκτησαν μόνο ξένους ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε. Πιο συγκεκριμένα η Ένωση προχώρησε σε 9 προσθήκες ξένων παικτών, ενώ ο ΠΑΟΚ συνολικά σε 7 χωρίς κανείς εξ΄αυτών των ποδοσφαιριστών να είναι Έλληνες. 

Στα συνολικά ρόστερ τους οι ομάδες αυτές έχουν βέβαια ένα αριθμό Ελλήνων παικτών αλλά οι ξένοι παίκτες και πάλι υπερτερούν κατά κράτος. Πιο συγκεκριμένα η ΑΕΚ σε ένα ρόστερ 35 παικτών έχει 21 ξένους και 14 Έλληνες παίκτες, ενώ ο ΠΑΟΚ με ρόστερ 29 παικτών διαθέτει 22 ξένους και μόλις 7 Έλληνες.

Ο Άρης και οι περισσότεροι ξένοι παίκτες 

Ο Άρης από την άλλη είναι η ομάδα η οποία απέκτησε τους περισσότερους ξένους παίκτες στο φετινό μεταγραφικό παζάρι καθώς πήρε 12 ξένους ποδοσφαιριστές επί συνόλου 15 που απέκτησε, ενώ τον ακολουθεί ο Παναιτωλικός με 10 ξένους σε σύνολο 13 μεταγραφών, και η ΑΕΚ που πήρε 9 παίκτες απάντες όπως προαναφέραμε ξένοι. 

Πρωταθλητής στις μεταγραφές Ελλήνων ο ΟΦΗ 

Σε ότι έχει να κάνει με τους Έλληνες παίκτες ο ΟΦΗ ήταν πρωτοπόρος στο φετινό μεταγραφικό παζάρι καθώς από τις συνολικά 14 προσθήκες που έκανε οι 8 εξ΄αυτών αφορούσαν Έλληννες εξελίξιμους ποδοσφαιριστές και μόλις 6 ήταν ξένοι παίκτες. 

Το παράδειγμα του ΟΦΗ ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό και η Λάρισα που στις 12 μεταγραφές που έκανε οι 7 αφορούσαν Έλληνες παίκτες , αλλά και η Λαμία που απέκτησε συνολικά 10 παίκτες με 7 εξ΄αυτών να είναι από τη χώρα μας και τρείς μόνο ξένοι. 

Πρώτη επιλογή οι Αργεντινοί 

Σε ότι έχει να κάνει με τις χώρες προέλευσης των ξένων ποδοσφαιριστών που απέκτησαν φέτος οι ομάδες της Super League 1 η Αργεντινή είχε την τιμητική της καθώς από τους 109 συνολικά ξένους οι 21 προέρχονται από την χώρα της Λατινικής Αμερικής. 

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ισπανία με 12 παίκτες και στην 3η η Πορτογαλία με 7 ποδοσφαιριστές , ενώ συνολικά φέτος αποκτήθηκαν ξένοι παίκτες από συνολικά 37 χώρες του πλανήτη. 

Αναλυτικά οι μεταγραφές που έκαναν φέτος οι ελληνικές ομάδες σε ξένους και Έλληνες ποδοσφαιριστές: 

Oλυμπιακός 

11 μεταγραφές 

Ξένοι: 9 - Kρίστινσον (Ισλανδία), Βιναγκρέ (Πορτογαλία), Ραφίνια (Βραζιλία), Ντράγκερ (Τυνησία), Εμβιλά (Γαλλία), Πέπε (Πορτογαλία), Τιάγκο Σίλβα (Πορτογαλία), Μπρουμά (Πορτογαλία), Χασάν (Αίγυπτος) 

Έλληνες: 2- Χολέβας (Γουότφορντ) , Αποστολόπουλος (Πανσερραϊκός) 

ΠΑΟΚ 

7 μεταγραφές 

Ξενοι: 7- Nίλσεν Περέϊρα (Νορβηγία), Μούσα Βαγκέ (Σενεγάλη), Στέφαν Σβάμπ (Αυστρία), Νίνουα (Γεωργία), Μούργκ (Αυστρία), Αντρ. Ζίφκοβιτς (Σερβία), Τσολακ (Κροατία) 

ΑΕΚ 

9 Μεταγραφές 

Ξένοι : Νεντελτσεάρου (Ρουμανία), Χνίτ (Τυνησία), Ινσούα (Αργεντινή), Ραντόνια (Βοσνία), Σάκχοφ (Ουκρανία), Γκαρσία (Τρίνινταντ), Τάνκοβιτς (Σουηδία), Καρακλάγιτς (Σερβία), Ανσαριφάρντ (Ιράν) 

Παναθηναϊκός 

9 Μεταγραφές 

Ξένοι: 8- Βέλεθ (Ισπανία), Χουανκάρ (Ισπανία), Σάντσεθ (Αργεντινή), Αντονίτο (ισπανία), Μαουρίτσιο (Βραζιλία), Βιγιαφάνες (Αργεντινή), Σαβιέρ (Πορτογαλία), Αϊτόρ (Ισπανία), 

Έλληνες: 1- Ιωαννίδης (Λεβαδειακός) 

'Αρης 

15 Μεταγραφές 

Ξένοι: 12 - Μπουσέ (Γαλλία), Ντάτκοβιτς (Κροατία), Μπεναλουάν (Τυνησία), Γκανέα (Ρουμανία), Σάκιτς (Αυστρια), Τζέγκο (Αυστραλία), Κάτσε (Αλβανια), Αντέμ (Σκόπια), Μπερτόγλιο (Αργεντινή), Γκαρσία (Αργεντινή), Σαντέ Σίλβα (Πορτογαλία), Λόπεζ (Ισπανία) 

'Ελληνες: 3 - Σιαμπάνης (Ολυμπιακός), Μαρτίνης (Ολυμπιακός), Μάνος (Ολυμπιακός) 

ΟΦΗ 

14 Μεταγραφές 

Ξένοι:  6 - Βάτερμαν (Ολλανδία), Σελίμοβιτς (Λουξεμβούργο), Ντε Γκουζμάν (Καναδάς), Σολίς (Αργεντινή), Στάρτζεον (Πορτογαλία), Σαρδινέρο (Ισπανία), 

Έλληνες:  8 - Βούρος (ΑΠΟΕΛ), Διαμαντής (ΠΑΟΚ), Λυμπεράκης (Πανιώνιος), Ουές (Πλατανιάς), Μπαλογιάννης (ΠΑΟΚ), Γρίβας (Πανιώνιος), Γιαννου (Α.Ε.Κ Λάρνακας), Γκαργκαλατζίδης (ΠΑΟΚ)

Ατρόμητος 

9 Μεταγραφές 

Ξένοι: 6- Γκαλβάο (Βραζιλία), Τομάσεβιτς (Κροατία), Σάλομον (Αυστρία), Μουνίθ (ισπανία), Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν), Μάτιτς (Σερβία) 

Έλληνες: 3 - Χριστοδουλόπουλος (Ολυμπιακός), Γιαννιώτης (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Οικονομίδης (Πανιώνιος) 

Αστέρας Τρίπολης 

7 μεταγραφές 

Ξένοι: 6- Καστάνο (Ισπανία), Άλβαρεζ (Αργεντινή), Ρούμπεν Γκαρσία (Ισπανία), Ορόθκο (Αργεντινή), Γκόμεζ (Αργεντινή), Τιλίκα (Βραζιλία) 

Έλληνες: 1 - Σγουρής (Τρίγλια) 

Λάρισα 

12 Μεταγραφές 

Ξένοι: 5 - Μπάγιτς (Σερβία), Σπάρβ (Φινλανδία), Κοστί (Κύπρος), Τρούγιτς (Σερβία), Γιουνές (Τυνησία) 

Έλληνες: 7 - Γκοτζαμανίδης (Ολυμπιακός), Μαϊδανός (Καβάλα), Γρηγορόπουλος (Τρίκαλα), Νικολιάς (Ολυμπιακός), Πλατέλλας (Νεφτσί Μπακού), Γλυνός (Πανιώνιος), Ντουρμισάϊ (Ολυμπιακός)

Παναιτωλικός 

13 Μεταγραφές 

Ξένοι: 10- Περέϊρα (Αργεντινή), Βάντερσον (Βραζιλία), Μεδινα (Μεξικό), Αρζόύρα (Αργεντινή), Γιακολις (Κροατία), Μάζουρεκ (Αργεντινή), Άλβαρεζ (Αργεντινή), Μεντόζα (Αργεντινή), Ματσόλα (Αργεντινή). Αζάντι (Ιράν) 

Έλληνες: 3- Μελίσσας (ΠΑΟΚ), Καρασαλίδης (Ξάνθη), Βέργος (Παναθηναϊκός)

Βόλος 

15 Μεταγραφές 

Ξένοι: 10 - Κλεϊμαν (Ισραήλ), Σάντσεθ (Αργεντινή), Κολόμπο (Αργεντινή), Τέκιο (Ισπανία), Ριένστρα (Ολλανδία), Μπαργιέντος (Ουρουγουάη), Μαρτίνεζ (Αργεντινή), Ουάρντα (Αιγύπτιος), Μπαρτόλο (Αργεντινή), Περέα (Κολομβία), 

Έλληνες: 5 - Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ), Κιάκος (Πανιώνιος), Νίνης (Ελεύθερος), Κρητικός (Δόξα Δράμας), Δουβίκας (Αστέρας Τρίπολης) 

Λαμία 

10 Μεταγραφές 

Ξένοι: 3 - Παλαβαντισβίλι (Γεωργία), Ντέλετιτς (Σερβία), Αραμπούλι (Γεωργία), 

Έλληνες: 7 - Ζιούλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Σαραμαντάς (Πανιώνιος), Προβυδάκης (Εργοτέλης), Σταμούλης (ΑΕΚ), Μαργαρίτης (Αταλάντη), Χατζηστραβός (ΠΑΟΚ), Βασιλακάκης (Ανόρθωση)

Απόλλων Σμύρνης 

14 Μεταγραφές 

Ξένοι: 9- Βέρχουλστ (Βέλγιο), Ράϊλι (Μαρόκο), Ντομίγκεζ (Βραζιλία), Μπρούσιτς (Κροατία), Σλίβκα (Λιθουανία), Κιτόκο (Βέλγιο), Φερνάντεζ (Ισπανία), Μουνιέ (Γαλλία), Ντάουντα (Νιγηρία) 

Έλληνες: 5- Κότσαρης (Παναθηναϊκός), Γιαννακόπουλος (Παναιτωλικός), Λισγάρας (Ξάνθη), Μπαξεβανίδης (Ξάνθη), Τσιλούλης (Πανιώνιος) 

ΠΑΣ Γιάννινα 

8 Μεταγραφές 

Ξένοι: 4- Εραμούσπε (Αργεντινή), Πέερσμαν (Βέλγιο), Ντομίγκεζ (Ισπανία), Μπρένερ (Αργεντινή) 

Έλληνες: 4- Αθανασίου (Μάντοβα), Κάργας (Λέφσκι Σόφιας), Δούμτσης (ΠΑΟΚ), Σάλιακας (Λαμία) 

 

 

 

 

 

Με πλήρως ανανεωμένο ρόστερ και παράλληλη στροφή στην αξιοποίηση ταλέντων από τις υποδομές του συλλόγου ο Εργοτέλης είναι πανέτοιμος μετά από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας να ριχτεί την 1η Νοεμβριου στη μάχη της Super League 2 και το Prismasport.gr σας παρουσιάζει ένα πλούσιο αφιέρωμα στον Εργοτέλη της σεζόν 2020-2021

Οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ των "κιτρινόμαυρων" ήταν αριθμητικά πάρα πολλές αφού αποχώρησαν από την ομάδα σημαντικοί παίκτες όπως ο Έφορντ, ο Ιατρούδης, ο Ροβίθης, ο Μπρούς, ο Προβυδάκης και ο Κοιλιάρας και στη θέση τους ήρθαν κάποιοι ξένοι παίκτες από την Ολλανδία (Νεράλ, Κόνραντ, Αμπντουλάχι) συν τον Γιώργο Σαρρή που επέστρεψε μετά από έξι χρόνια για να προσθέσει εμπειρία στα μετώπισθεν και τον Ποζατζίδη που ήρθε από μια γεμάτη χρονιά με τον Πλατανιά.

Μαζική ανανεώση στο ρόστερ 

Ο Εργοτέλης φέτος έκανε επιλεκτικά 7 μεταγραφικές κινήσεις ενώ προώθησε και τέσσερις ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από την Κ19 του συλλόγου στους οποίους πιστεύουν πάρα πολύ στους ¨κιτρινόμαυρους". Στο κομμάτι των αποχωρήσεων έφυγαν από το περσινό ρόστερ συνολικά 16 ποδοσφαιριστές , ενώ παρέμεινε και ένας κορμός από την περσινή ομάδα με τους Μπουτσάκη, Μπουρσέλη, Τσέλιο, Μαζουλουξή, Μπάτζιο, Κατσιμήτρο, Κουάτενγκ, Μανουσάκη, Κατσούρι, Πέιο, Τζελέπη, Αλεξάκη και Μποτέ να παραμένουν στο ρόστερ. 

deksimpak

Κάπως έτσι διαμορφώθηκε ένα ευέλικτο ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών στον Εργοτέλη με έμπειρους παίκτες , ελπιδοφόρους ξένους αλλά και εξελίξιμους νεαρούς ποδοσφαιριστές. 

Ο στόχος για τη φετινή χρονιά 

Ο Εργοτέλης πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στο να μπει στην πρώτη εξάδα όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες και χωρίς κορωνοϊό θα του έδινε ένα εισιτήριο εισόδου στα πλέϊ οφ της Super League 2. Πέρυσι έχασε στις λεπτομέριες την εξάδα αλλά φέτος έχει όλα τα φόντα να μπει στην πρώτη εξάδα παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα αναμένεται ιδιαίτερα δυνατό με την παρουσία της Ξάνθης, της Παναχαϊκής, των Χανίων, του Λεβαδειακού και του Ιωνικού που ερχεται με φόρα από την Football League έχοντας φτιάξει ένα πολύ ισχυρό ρόστερ για την κατηγορία. αλλά και παραδοσιακών δυνάμεων όπως η Δόξα Δράμας και ο Απόλλων Λάρισας. 

Το ρόστερ της σεζόν 2020-2021 

ergomadikimesa

Τερματοφύλακες 

Νο. 1 Δημήτρης Κατσιμήτρος  Ελλάδα (12/6/1997) 

Νο. 40 Γιώργος Τζελέπης Ελλάδα (12/11/1999) 

Νο. 75 Νίκος Ψιμόπουλος Ελλάδα (19/6/2003) 

Αμυντικοί 

Νο. 33 Γιάννης Θεοδωράκης Ελλάδα- Κεντρ. Αμυντικός (8/6/2001) 

Νο. 80 Έντισον Κόλα Αλβανία- Κεντρ. Αμυντικός (3/4/2001) 

Νο. 8 Κυριάκος Μαζουλουξής Ελλάδα - Κεντρ. Αμυντικός (1/5/1997) 

Νο. 5 Χρήστος Μπάτζιος Ελλάδα- Κεντρ. Αμυντικός (15/10/1991) 

Νο. 89 Γιώργος Σαρρής Ελλάδα- Κεντρ. Αμυντικός (8/9/1989) 

Νο. 24 Στέλιος Ποζατζίδης Ελλάδα- Αριστ. Μπακ (24/6/1994) 

Νο. 18 Γιώργος Σερβιλάκης Ελλάδα- Αριστ. Μπακ (18/5/1997) 

Νο. 77 Αρτούρ Μποτέ Βραζιλία - Αριστ. Μπακ (7/1/1997) 

Νο. 2 Τζέφρι Νεράλ Ολλανδία- Δεξί μπακ (9/12/1997) 

Μέσοι 

Νο. 17 Ορέστι Κατσούρι Αλβανία/ Ελλάδα - Αμυντ. χαφ (25/2/1998) 

Νο. 20 Αντώνης Αλεξάκης Ελλάδα- Αμυντ. Χαφ (2/7/2001) 

Νο. 14 Νίκος Πέιος Ελλάδα - Αμυντ. χαφ (17/6/1999) 

Νο. 10 Αντώνης Μπουρσέλης Ελλάδα- Μέσος (6/7/1994) 

Νο. 38 Ηλίας Τσέλιος Ελλάδα- Μέσος (6/10/1997) 

Νο. 23 Γιάννης Μπουτσάκης Ελλάδα- Μέσος (8/2/1994) 

Νο. 22 Αμπντουλσαλάμ Αμπντουλαχί Σομαλία- Μέσος (19/1/1997) 

Νο. 6 Γιάννης Κουτάντος Ελλάδα- Μεσοεπιθετικός - 31/1/2000 

Επιθετικοί 

Νο. 27 Τσάρλς Κουάτενγκ Βέλγιο - Εξτρέμ- (27/5/1997)

Νο. 21 Θανάσης Κωστανάσιος Ελλάδα- Σέντερ φορ- (11/1/1999) 

Νο. 7 Γιάννης Μανουσάκης Ελλάδα- Σέντερ φορ (10/4/1998) 

Νο. 11 Τάϊρον Κόνραντ Ολλανδία- Σέντερ φορ (7/4/1997) 

Νο. 9 Θεμιστοκλής Πατρίνος Ελλάδα- Σέντερ φορ (19/1/2001)

Οι αρχηγοί 

mpatziossarrisbourse

Δύο παίκτες απο την παλιά φρουρά ο Χρήστος Μπάτζιος και ο Αντώνης Μπουρσελης και ένα παιδί του Εργοτέλη που επέστρεψε με πολλές και σημαντικές παραστάσεις μετά από έξι χρόνια στην ομάδα ο Γιώργος Σαρρής αποτελούν την τριάδα των αρχηγών του Εργοτέλη για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Ήρθαν: Γιώργος Σαρρής (Φλαμουρτάρι), Στέλιος Ποζατζίδης (Πλατανιάς), Γιώργος Σερβιλάκης (Θεσπρωτός), Τζέφρι Νεράλ (Χέλμοντ -Ολλανδία), Αμπντουσλαμέντ Αμπντουλαχί (Ντεν Μπος - Ολλανδία), Θανάσης Κωστανάσιος (Ολυμπιακός), Τάϊρον Κόνραντ (Κοζάκεν - Ολλανδία), Γιάννης Θεοδωράκης (Κ19 Εργοτέλη), Έντισον Κόλα (Κ19 Εργοτέλη), Γιάννης Κουτάντος (Κ19 Εργοτέλη), Θεμιστοκλής Πατρινός (Κ19 Εργοτέλη) 

ampntoulaxi

Ανανέωσαν: Χρήστος Μπάτζιος, Γιώργος Τζελέπης, Αντώνης Μπουρσέλης, 

Έφυγαν: Μανώλης Καλογεράκης (Επισκοπή), Ντομινίκ Σπίριακ (Ποχρόνιε- Σλοβακία), Μιχάλης Μπούσης (Απόλλων Λάρισας δαν. από ΑΕΚ), Γιάννης Κοιλιάρας (Ηρόδοτος), Κώστας Προβυδάκης (Λαμία), Δημήτρης Βουτσάς (Α.Ε Ευόσμου), Άλμπερτ Μπρους (Πωλήθηκε Παναχαϊκή), Μπαράτα (Ο.Φ.Ιεράπετρας), Νεκτάριος Αζίζι (δαν. Αλμυρός), Ραμέζ Μέντχατ (επ. Γουάντι Ντέγκλα), Μανόλης Ροβίθης (Αλκή Λάρνακας), Τζόζεφ Έφορντ (Μπέβερν), Γιάννης Ιατρούδης (ΑΕΚ - Δαν. Φόλενταμ), Αντώνης Σταθόπουλος (Ιάλυσος), Αχμέτ Ατέφ (Επ. Γουάντι Ντέγκλα)., Λεωνίδας Βλαχάκης (δαν. Αλμυρός), 

eford

Με Ταουσιάνη στον πάγκο και τη νέα χρονιά

taousianis

Ο Εργοτέλης θα πορευτεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τον Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο του ο οποίος όμως θα πλαισιώθεί από ένα ανανεωμένο τεχνικό τιμ έχοντας σαν άμεσο βοηθό του έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολυ καλά ο ίδιος αλλά και ο ίδιος έχει γράψει την δική του ιστορία στον Εργοτέλη τον Μανόλη Σουτζή. 

Αναλυτικά το τεχνικό τιμ του Εργοτέλη 

texnikotim

Προπονητής: Γιάννης Ταουσιάνης

Βοηθός προπονητή – Αναλυτής: Τσιακίρης Χρήστος

Βοηθός προπονητή: Μανόλης Σουτζής

Προπονητής φυσικής κατάστασης: Γιώργος Γουνελάς

Προπονητής Τερματοφυλάκων: Τάσος Μεϊντάνης

Τιμ μάνατζερ: Σταύρος Λαμπράκης 

Η διοίκηση 

sami

Ο Αιγύπτιος Μάγκετ Σάμι παρά την κριτική που έχει δεχθεί κατά καιρούς παραμένει στην διοικητική ναυαρχίδα ως πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Εργοτέλη τηρώντας πιστά το πλάνο που έχει θέσει από το καλοκαίρι του 2017 όταν και ανέλαβε τις τύχες της κρητικής ομάδας. 

Αναλυτικά το Δ.Σ της ΠΑΕ Εργοτέλης 88 

Προεδρος: Μάγκεντ Σάμι 

Αντιπροεδρος: Γιωργος Τουτζάρης

Μέλος: Μποβολέτης Διονυσιος

Το γήπεδο 

pagktitio

Για ακόμη μια αγωνιστική περίοδο ο Εργοτέλης θα παίξει στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ένα στάδιο που έχει σημαντικά προβλήματα τα οποία γίνεται μια προσπάθεια να διορθωθούν και να αποκτήσει το Παγκρήτιο Στάδιο την αίγλη που του αναλογεί ως το μεγαλύτερο στάδιο στο νησί το οποίο υπέστη σημαντικές φθορές στο πέρασμα του χρόνου. 

 

Σελίδα 1 από 326

Search