Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020
Μηνάς Αλμπαντάκης

Μηνάς Αλμπαντάκης

Ο πρώην γυμναστής του ΟΦΗ Νίκος Αμανατιδης θα είναι ο νέος γυμναστής του Άρη σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του Prismasport.gr.

O έμπειρος γυμναστής που στο παρελθόν έχει εργαστεί στον ΟΦΗ και τον Ηρακλή σε υψηλό επίπεδο και φέτος ήταν γυμναστής στη Λαμία μέχρι τον Νοέμβριο, βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ουσιαστικά τα βρήκε μαζί τους για να αναλάβει τη θέση του γυμναστή στον Άρη.

Στον Ολυμπιακό Λευκωσίας στο πλευρό του Γιάννη Πετράκη θα συνεχίσει την παρουσία του ο γυμναστής Λάζαρος Βαρδάκης με τον Άρη να ανακοινώνει σήμερα τη λύση της συνεργασίας μαζί του προκειμένου να πάει στην Κύπρο και να αποτελέσει και αυτός μέλος του τεχνικού τιμ των "πράσινων" της Λευκωσίας. 

Έτσι το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού Λευκωσίας θα έχει έντονο κρητικό χρώμα καθώς πέραν του Γιάννη Πετράκη βοηθός του θα είναι ο Ρεθυμνιώτης Γιάννης Κατσούλης και γυμναστής ο επίσης Κρητικός Λάζαρος Βαρδάκης. 

Ο ΟΦΗ σε ακόμη ένα ματς φέτος όπου προηγήθηκε δεν κατάφερε να πάρει στο τέλος τη νίκη και σύμπτωση επαναλαμβανώμενη παύει πλέον να είναι σύμπτωση. 

Ναι η εικόνα του ΟΦΗ τουλάχστον για 60 λεπτά στην Τούμπα ήταν αρκετά καλή κόντρα βέβαια σε ένα πολύ μέτριο ΠΑΟΚ αλλά οι παθογένειες που έχει παρουσιάσει η ομάδα του ΟΦΗ καθ΄όλη την διάρκεια της σεζόν παρουσιάστηκαν και στο Σαββατιάτικο ματς. 

Ο ΟΦΗ το έχω ξαναγράψει αν θέλει αυτό το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει να συνδυάζεται και με τα ανάλογα αποτελέσματα θα πρέπει πρώτων να γίνει πιο σκληρή ομάδα, και δεύτερον να περιορίσει αν όχι να εξαλείψει τα ατομικά λάθη. 

Είναι εμφανές πλέον ότι ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει σοβαρό αμυντικό πρόβλημα καθώς μπορεί να βρίσκεται στα πλέϊ οφ αλλά έχει δεχθεί συνολικά 43 γκολ δύο λιγότερα δηλαδή από τον ουραγό Πανιώνιο και το Βόλο που διαθέτουν μέχρι στιγμής τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με την κρητική ομάδα να έρχεται δεύτερη σε αυτή την κατηγορία. 

Αν δεν βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία ο ΟΦΗ λοιπόν τη νέα αγωνιστική περίοδο τότε και στην επόμενη σεζόν θα υπάρξουν αρκετά ματς όπου θα έχει μια πολύ καλή αποτελεσματικότητα στην επίθεση αλλά θα χάνει πολλά ματς λόγω των λαθών του στην άμυνα. 

Μια άμυνα που προσωπικά πιστεύω ότι η κακή της αποτελεσματικότητα είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Τόσο της ποιότητας κάποιων ποδοσφαιριστών (χρειάζεται δεδομένα 2-3 έμπειρους παίκτες στην τετράδα της άμυνας τη νέα χρονιά) όσο και του γεγονότος ότι ο ΟΦΗ δούλεψε όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος πέρυσι το καλοκαίρι στην Ολλανδία εξ΄όλοκλήρου στη σωστή επιθετική λειτουργία παραμελόντας την αμυντική τακτική του. 

Αυτό δεν το λέω εγώ το έχει πει και ο ίδιος ο Γ. Σίμος ο οποίος έχει τονίσει αρκετές φορές ότι η ομάδα δουλεύει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο το οποίο όμως για να μπορέσει να στηριχτεί στην πορεία των ετών ο ΟΦΗ θα πρέπει να μάθει να αμύνεται και σωστά και να αποκτήσει μια συνολικά καλή εικόνα στο παιχνίδι του, που θα του δώσει και την ανάλογη αυτοπεποίθηση. 

Ο ΟΦΗ στη δεύτερη εμφάνιση του στα πλέϊ οφ απογοήτευσε αρκετό κόσμο και αυτό που προβλημάτισε περισσότερο δεν ήταν τόσο η ήττα από την ΑΕΚ που είχε το μεγαλύτερο κίνητρο , αλλά κυρίως η εμφάνιση στα όρια της αδιαφορίας που πραγματοποίησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας. 

Είναι κατανοητό ότι είναι δύσκολο μετά από τρεις μήνες και γνωρίζοντας εξ΄αρχής ότι έχεις εξασφαλισμένο στο τσεπάκι σου ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα χρονιά αλλά όπως και να το κάνουμε αυτή η ομάδα κουβαλάει ένα βαρύ όνομα το οποίο θα πρέπει να σέβονται άπαντες μέσα στην ομάδα του ΟΦΗ. Από τον φροντιστή μέχρι και τον τελευταίο αναπληρωματικό παίκτη. 

Ο ΟΦΗ από πολλούς και όχι άδικα χαρακτηρίζεται η πιο soft ομάδα των πλέϊ οφ , χωρίς νεύρο, όρεξη , συγκέντρωση και διάθεση για να παίξει. ΟΚ η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο χθεσινό ματς με περισσότερες δυνάμεις αλλά ο ΟΦΗ άραγε τι έκανε για να τις ανακόψει τα σχέδια. 

Και τι να πει ο Παναθηναϊκός δηλαδή των χιλίων προβλημάτων που παίζει στα πλέϊ οφ με έναν προπονητή που απλά κάθεται μέχρι να φύγει σε οκτώ ματς, και γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο, και με τους μισούς παίκτες του να είναι στην έξοδο από τους "πράσινους". 

Στον ΟΦΗ δεν ταιριάζει ο ρόλος του ποδοσφαιρικού κομπάρσου στα πλέϊ οφ γιατί απλά αν συνεχίσει έτσι κινδυνεύει να γκρεμίσει την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε στη μεγαλύτερη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. 

Ο κόσμος που βρέθηκε στις κοντινές ταράτσες του Γεντί Κουλέ έφυγε προβληματισμένος κυρίως από την απάθεια που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και την έλλειψη πάθους. Αυτό είναι που πειράζει περισσότερο τον κόσμο του ΟΦΗ. Το να παίξεις και να χάσεις από ένα ανώτερο αντίπαλο (τον οποίο τον έχεις κερδίσει κατά κράτος στο ματς του Γεντί Κουλέ στην κανονική διάρκεια) δεν είναι απαγορευτικό. Απαγορευτικό όμως είναι για το στυλ , το ύφος και την ιστορία αυτής της ομάδας απλά να κατεβαίνεις σε ένα μας γιατί το βλέπεις σαν αγωνιστική υποχρέωση. 

 

Ο Γ. Σίμος και οι συνεργάτες του είναι υποχρεωμένοι λοιπόν μέσα από αυτή την άχαρη για τον ΟΦΗ διαδικασία των πλέί οφ να βρει τα ανάλογα κίνητρα που θα ωθήσουν τους ποδοσφαιριστές του στο να παρουσιάσουν μια αξιοπρεπή εικόνα στα 8 παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη των πλέϊ οφ. 

Χαρούμενος για τη νίκη της ΑΕΚ που την ανέβασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εμφανίστηκε ο Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος υποστήριξε πως η ομάδα του ήταν συγκεντρωμένη και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κόντρα στον ΟΦΗ.

«Εύκολο δεν είναι τίποτα στο ποδόσφαιρο. Αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα, μια δυνατή ομάδα αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε να παίξουμε. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, είχαμε ευκαιρίες αλλά ξαναλέω ήταν η συγκέντρωση που μας έδωσε τη νίκη» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Για τις λίγες ευκαιρίες που είχε ο ΟΦΗ, είπε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο γιατί η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο, είναι συγκεντρωμένη και δεν δίνει ευκαιρίες, αυτή είναι η δύναμη μας».

Για την ΑΕΚ που είναι πλέον στην 2η θέση της βαθμολογίας. «Πάντα μισογεμάτο βλέπω το ποτήρι, χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά. έχουμε να διορθώσουμε λάθη γιατί κάναμε και λάθη και πρέπει να διορθωθούν. Πρέπει να βελτιωθούμε, είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη αλλά έχει δουλειά ακόμη».

Για την παρουσία του Ολιβέϊρα: «Είναι ένας φυσικός επιθετικός, διαφορετικός από τον Πέτρο (σ.σ. Μάνταλο) αλλά όπως είπα και τις προάλλες, δεν τον είχα βάλει από την αρχή γιατί φοβόμουνα να ρισκάρω».

Πηγή: sport-fm.gr 

Ένα ματς το οποίο για τον ίδιο κρίθηκε στις λεπτομέριες χαρακτήρισε το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο προπονητής του ΟΦΗ Γ. Σίμος μιλώντας στο OFI TV, υπογραμμίζοντας ότι στα ματς των πλέϊ οφ ο στόχος του ΟΦΗ είναι να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Για το που κρίθηκε το ματς με την ΑΕΚ: "Νομίζω ότι είναι ένας ματς που κρίθηκε στις λεπτομέριες όπως και όλα αυτά τα ματς σε αυτή την διαδικασία και οι λεπτομέριες κάνουν και την διαφορά σε αυτά τα ματς." 

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δέχεται σχεδόν πάντα γκολ στο τέλος είτε του πρώτου είτε του δευτέρου μέρους και αν αυτό έχει να κάνει με έλλειψη συγκέντρωσης στην ομάδα: "Σίγουρα πρέπει να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση προς το τέλος του ημιχρόνου Αυτό αν συμβαίνει συχνά πρέπει να το κοιτάξουμε και να το βελτιώσουμε και να είμαστε καλύτεροι πάνω σε αυτό." 

Για το τι πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια στον ΟΦΗ για να πάρει και βαθμούς από την διαδικασία των πλέϊ οφ: "Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε στο πλάνο παιχνιδιού που έχουμε από την αρχή της χρονιάς. Σίγουρα έχουμε κάνει την προσωπική μας υπέρβαση όλη την χρονιά αλλά αυτό δεν πρέπει να σταματάει. Το προσωπικό μας κίνητρο σε κάθε αγώνα είναι να βελτιωνόμαστε να φτιάχνουμε χαρακτήρα και να φτιάχνουμε την προσωπικότητα της ομάδας , ούτως ώστε μέσα από αυτά τα παιχνίδια να ετοιμαστούμε για τη νέα χρονιά. Σε αυτά τα 8 παιχνίδια που απομένουν και στα δύο που πέρασαν στόχος μας είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο καλά για τη νέα χρονιά". 

Για το ότι ο ΟΦΗ επέστρεψε στο Γεντί Κουλέ σε άδειες εξέδρες αλλά ο κόσμος έδωσε το παρών στις ταράτσες : "Η βοήθεια των φιλάθλων μας όλη την χρονιά ήταν τρομερή και αυτό το δείχνουν και τα στατιστικά της ομάδας μας. Θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε που ήταν γύρω από το γήπεδο και μας ενθαρύνανε πάλι μέχρι το τελευταίο λεπτό , και θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε και για το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα. Είναι άβολο και για εμάς, δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα. Στόχος μας μέσα από αυτή την διαδικασία είναι να δημιουργήσουμε χαρακτήρα, προσωπικότητα για τη νέα χρονιά."  

 

 

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 22:15

Έτσι έχασε ο ΟΦΗ από την ΑΕΚ (Video)

Την ήττα με 0-2 από την ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ γνώρισε ο ΟΦΗ για την 2η αγωνιστική των πλέί οφ της Super League 1. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση: 

 

 

Η απαγόρευση εισόδου φιλάθλων στο γήπεδο λόγω του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και στον κόσμο της ομάδας του ΟΦΗ που όμως πάντα βρίσκει τον τρόπο του να συμπαρασταθεί στην αγαπημένη του ομάδα. 

Οι ταράτσες γύρω από το Γεντί Κουλέ έχουν γεμίσει κόσμο ενώ στη γωνία της θύρας 3 περίπου 40 φίλαθλοι της ομάδας έχουν ανέβει πάνω για να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα έτσι και με αυτό τον τρόπο. 

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες αποκλειστικά στο Prismasport. gr : 

ofikarantina

ofikarantina2

ofikarantina3

Την δεύτερη ήττα του στην διαδικασία των πλέϊ οφ υπέστη ο ΟΦΗ την Κυριακή το βράδυ στο Γεντί Κουλέ χάνοντας με 0-2 από την ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική των πλέϊ οφ σε ένα ματς που έδειξε πολύ μέτριο πρόσωπο.  

Ο ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι όπου δεν εμφανίστηκε σχεδόν καθόλου στο ματς έχασε δίκαια με 0-2 από την ΑΕΚ και υπέστη την δεύτερη ήττα του στην διαδικασία των πλέϊ οφ. 

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη και έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Ολιβέιρα αλλά και τον Λιβάγια κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 42΄όταν μετά από σέντρα του Λόπες ο Λιβάγια με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γουάιλι. 

Παρά την κακή του εικόνα ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 44΄με το δυνατό σουτ του Φιγκεϊρέντο να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα. 

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ήταν το ίδιο με την ΑΕΚ να είναι σαφώς καλύτερη από τον άνευρο ΟΦΗ και να πετυχαίνει το 0-2 στο 65΄με ωραία ατομική ενέργεια και εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Βέρντε. 

Από το 0-2 και μετά δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο καθώς ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια σημαντική νίκη και τον ΟΦΗ να δείχνει ένα πολύ μέτριο πρόσωπο και να χάνει την πιο καλή του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με τον Νέϊρα. 

ΟΦΗ: Γουάιλι, Σακόρ (66΄Σταϊκος), Κουτρουμπής (78΄Νάστος), Νέιρα, Μάνος (66΄Βαζ), Σεμέντο (78΄Νοικοκυράκης), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Φιγκεϊρέντο, Μεγιάδο, Κοροβέσης (87' Δεληγιαννίδης) 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης Λόπεζ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Αλμπάνης (60΄Βέρντε), Μάνταλος (86' Σαμπανάζοβιτς), Λιβάγια (86' Σβάρνας), Ολιβέϊρα (75΄Αραούχο)

 

Ένα Κρητικό τεχνικό θα έχει στο πλευρό του ως άμεσο βοηθό στον Ολυμπιακό Λευκωσίας ο Γιάννης Πετράκης. 

Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός όπως είναι λογικό θέλει να πλαισιώσει το τεχνικό τιμ με δικούς του ανθρώπους και για αυτό το λόγο όλα δείχνουν ότι έχει καταλήξει στον Γιάννη Κατσούλη που θα είναι κατά κάποιο τρόπο το δεξί του χέρι στους "πράσινους" της Λευκωσίας. 

Ο επίσης Ρεθυμνιώτης προπονητής που έχει θητεύσει στο παρελθόν στον Πλατανιά σε αρκετές θέσεις θα μετακομίσει μαζί με τον Γ. Πετράκη στην Κύπρο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψη του μαζί και με τα υπόλοιπα άτομα που θα πλαισιώσουν τον Γ. Πετράκη στο τεχνικό τιμ της ομάδας. 

Σελίδα 1 από 327

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search