Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Ηρόδοτος: Τα αμφισβητούμενα χρέη στην τράπεζα και η εισαγγελική έρευνα για την ΠΑΕ

Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 12:30 Γράφτηκε από την
ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Συνεχίζεται ο απολογισμός του Ηροδότου, οι ιθύνοντες του οποίου δίνουν στη δημοσιότητα όλες τις εξελίξεις.

Το απερχόμενο Δ.Σ γνωστοποίησε ότι υπάρχει από το 2007 ένα δάνειο από την Παγκρήτια Τράπεζα, για το οποίο έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες, καθώς ο Ερασιτέχνης Ηρόδοτος το αμφισβητεί. Όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση λήφθηκε κατά παράβαση του καταστατικού και χωρίς να υπάρξει σχετική απόφαση από το Δ.Σ.

Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα που αναδείχτηκε είναι η ανάδειξη του Δ.Σ της ΠΑΕ Ηρόδοτος το 2018, αποκαλύπτοντας ότι έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.

Παράλληλα γίνεται αναφορά για την απάτη στο όνομα του Ερασιτέχνη από επιτήδιους που πουλούσαν κουπόνια για κλήρώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2018-2020 

Απερχόμενου Δ.Σ. ΠΑΣΑ Ηροδότου.
Συνέχεια:
ΔΑΝΕΙΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Με την ανάληψη σχεδόν των καθηκόντων , μας κοινοποιήθηκε δικαστική απόφαση με διαταγή πληρωμής για καταλογισμό χρέους 49.962,45 ευρώ , για δάνειο που είχε συνάψει η Διοίκηση Ηροδότου το 2007.
Παρ ότι η Διοίκηση πριν από εμάς δύο συνεχόμενες φορές τον Ιούνιο 2018 , είχε ενημερωθεί εγγράφως από το πρωτοδικείο για εκδίκαση της υπόθεσης απαίτησης του ως άνω ποσού σε βάρος του Ηροδότου ,ΑΜΕΛΗΣΕ να παραστεί με πληρεξούσιο στο ακροατήριο και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ηροδότου με αποτέλεσμα ουσιαστικά ερήμην να επιδικαστεί σε βάρος του ερασιτέχνη το ποσόν των 49.962,45 ευρώ , ποσό το οποίο κοινοποιήθηκε στην Διοίκηση Παναγιωτάκη με διαταγή πληρωμής για να πληρωθεί.
Επειδή κατά την γνώμη μας το δάνειο αυτό λήφθηκε κατά παράβαση του καταστατικού του συλλόγου και χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. ,η διοίκηση μας άμεσα διόρισε δικηγόρο, αμφισβήτησε το δάνειο αυτό και επέδωσε εξώδικο έγγραφο καλώντας την τράπεζα να μας κοινοποιήσει τόσο την δανειακή σύμβαση όσο και αυτούς οι οποίοι έλαβαν και με ποια απόφαση το δάνειο των 100.000 €.
Έθεσε δε συγκεκριμένη προθεσμία στην οποία η τράπεζα ως όφειλε έπρεπε να καταθέσει σε μας τα δικαιολογητικά που ζητήσαμε. Η τράπεζα δεν απάντησε ποτέ και η υπόθεση αυτή εκκρεμεί, αλλά σε τελείως διαφορετική βάση από αυτήν που δια της παραλείψεως η προηγούμενη Διοίκηση Ηροδότου είχε αποδεχθεί.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η Διοίκηση Ηροδότου ανέλαβε καθήκοντα σε μια περίοδο που η Διοικούσα επιτροπή προσπαθούσε για την εξεύρεση του μετοχικού κεφαλαίου και την ίδρυση της ΠΑΕ.
Σε καμία από τις φάσεις αυτές επίσημα δεν ενημερωθήκαμε για καμία από της ενέργειες τόσο της Διοικούσας επιτροπής όσο και αργότερα της Διοίκησης της ΠΑΕ.
Η διαδικασία και η επιλογή των μετόχων έγινε από συγκεκριμένα άτομα , χωρίς την γνώση , συναίνεση ή συμμετοχή της Διοίκησης του ερασιτέχνη Ηροδότου.
Πληροφορηθήκαμε από επίσημα έγγραφα, ότι η Εισαγγελία πρωτοδικών Ηρακλείου από το Φθινόπωρο 2019 ενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την διαδικασία ανάδειξης του Δ.Σ. ΠΑΕ Ηρόδοτος το Φθινόπωρο 2018.
Οι σχέσεις της Διοίκησης του ερασιτέχνη με την Διοίκηση της ΠΑΕ Ηρόδοτος ήταν τυπικές αν και κάθε φορά ο ερασιτέχνης έκανε τα πάντα ώστε να μην δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην λειτουργία της ομάδας.
Το αποτέλεσμα της συμμετοχής του Ηροδότου στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι γνωστό και όπως έχουμε πληροφορηθεί υπάρχουν υπολειπόμενα χρέη τα οποία κατ αρχήν βαρύνουν αυτούς που τα δημιούργησαν(προέδρους και δντες συμβούλους) και εφόσον δεν εξοφληθούν , ακολουθούν κατά 50 % τον ερασιτέχνη σε περίπτωση που οποτεδήποτε στο μέλλον διεκδικήσει άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία.
Τα πρόσωπα τα οποία κατά νόμο είναι υπόχρεα των χρεών που δημιουργήθηκαν, έχουν πέραν των άλλων και προβλήματα ως αναφορά τα φορολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Υπήρξε πρόταση από πλευράς παράγοντα της ΠΑΕ , άγνωστο άν ήταν σε γνώση του μεγαλομετόχου ή όχι , να αναλάβει ο παράγοντας αυτός να φέρνει έσοδα από χορηγίες στον Ερασιτέχνη, και ο ερασιτέχνης να κατευθύνει τα έσοδα αυτά για να πληρώνει τις οφειλές της ΠΑΕ(βλ.συνημμένο χειρόγραφο).
Ασφαλώς η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το ΔΣ του ερασιτέχνη διότι σύμφωνα με τον νόμο τα χρέη της ΠΑΕ με τίποτα δεν μπορούν να μεταφερθούν με αυτόν τον τρόπο στον ερασιτέχνη.
Άλλωστε η ίδια πρόταση από το ίδιο πρόσωπο , είχε υποβληθεί και πάλι για τα υπολειπόμενα χρέη της προηγούμενης διοίκησης του ερασιτέχνη περιόδου 2016-2018 , έγινε αποδεκτή και κανένα ποσό προς τούτο δεν προσκομίστηκε.
Αντίθετα έγινε αντιληπτό ότι διακινούνταν κουπόνια για κληρώσεις και γινόταν κληρώσεις στο όνομα του ερασιτέχνη , χωρίς την γνώση και την έγκριση της Διοίκησης αυτού , σε μια εποχή που η ομάδα με ευθύνη του ερασιτέχνη αγωνιζόταν ήδη στην Γ Εθνική και τα έσοδα της από χορηγίες ήταν περιορισμένα.

Συνεχίζεται :».

Δείτε και σχετικά έγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ερασιτέχνης Ηρόδοτος:

1

2

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)