Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Π. Γαργαλιάνος: Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, θα έχουμε και παιδιά [video]

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 12:23

Χρειάζονται νέα μέτρα λόγω της αύξησης κρουσμάτων, αλλά έχουμε τρελάνει τον κόσμο. Ας περιμένουμε τις αποφάσεις τη Επιτροπής, ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τονίζοντας ότι αν υπήρχε αυτοσυγκράτηση, πιθανώς να είχαμε αποφύγει τους νέους περιορισμούς στην Αττική.

Ο κ. Γαργαλιάνος χαρακτήρισε «δύσκολο να κλείνουν ρολά στις 18.00 με τόσο πληθυσμό στην Αττική», ωστόσο επεσήμανε ότι «το βρετανικό στέλεχος είναι εδώ και μεταλλάξεις μπορεί να γίνουν σε κάθε χώρα»

Ειδικά για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτείται εντός 24- 48 ωρών να κάνουν μοριακό τεστ (pcr) και ακολούθως να παραμένουν σπίτι για μια εβδομάδα, ενώ ανάλογα με τα συμπτώματα να παρακολουθούνται εκ νέου, επεσήμανε.

«Αν υπάρχει μετάλλαξη της μετάλλαξης πρέπει να ξέρουμε το ποσοστό»

Τα μέτρα είναι μάσκα, αποστάσεις και να μην βγαίνουμε έξω άνευ λόγου ενώ είναι σημαντική η ιχνηλάτηση για να ξέρουμε το ποσοστό των μεταλλάξεων», επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος .

«Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, θα έχουμε και παιδιά»

Στο προηγούμενο κύμα, είχαμε κρούσματα αλλά όχι θάνατο, ανέφερε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος για την 16χρονη που υπέκυψε, την ώρα που στην Πάτρα διαγνώστηκε για πρώτη φορά πνευμονία στο 9χρονο παιδί που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και όχι μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που ήταν ως τώρα το σύμπτωμα σε παιδιά.

Εμβόλια: «Σχετικά με ηλικιακά όρια, θα κάνουμε ότι και οι άλλες χώρες»

Στην ερώτηση αν θα ισχύσουν μέτρα όπως το όχι της Ιταλίας και της Γαλλίας σε συγκεκριμένο εμβόλιο για άνω των 55 και 65 αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος ανέφερε ότι αναμένεται ταβάνι και στην Ελλάδα , αλλά επέμεινε ότι τον τελικό λόγο έχει η αρμόδια Επιτροπή.

Σε ερώτηση για το ρωσικό εμβόλιο για το οποίο «Μέρκελ και Μακρόν ανοίγουν τις αγκάλες», ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος μίλησε για πολύ καλά δεδομένα και υποστήριξε ότι «γιατί όχι να μην έρθει η κυβέρνηση σε διαπραγμάτευση».

Για τα κινεζικά εμβόλια που ίσως πλέον είναι 4, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα.

Πηγή ert.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα