Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Τελικά πόσα tablets έφτασαν ήδη στις σχολικές μονάδες της χώρας;

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 12:02

Την στάση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την προμήθεια και παροχή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablets, αλλά και την μη επαρκή ενημέρωση από την Υπουργό, Υφυπουργό και Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας για το πόσα από αυτά έχουν ήδη φτάσει στα σχολεία, ανέδειξε με σχετικό video στη σελίδα του στα social Media, το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, στις 7 Απριλίου 2020, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΠΘ, σημειώνεται πως το Υπουργείο “προτίθεται στην προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις Σχολικές Μονάδες Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο, ανάμεσα σε άλλους, να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (…) δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση”. Δύο ημέρες μετά, με διευκρινιστική εγκύκλιο η απόφαση αυτή αναιρείται.

Στην παράγραφο 2 το ΥΠΑΙΠΘ είχε διευκρινίσει πως “η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών υπολογιστών/ συσκευών αφορά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)” (…)
Ακόμη, το Ανεξάρτητο Δίκτυο εκπαιδευτικών, παραθέτει τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως και Ζαχαράκη, οι οποίες μέσα σε λίγες ημέρες άλλαξαν τα νούμερα των tablet που παρέλαβαν τα σχολεία:

Στις 15/11 η Υπουργός Παιδείας, δήλωσε πως ήδη “από τον Μάρτιο τα σχολεία της χώρας προμηθεύονται υπολογιστές, ενώ βρίσκεται στην διάθεση των διευθυντών των σχολείων για το αν θα τους διαθέσουν σε μαθητές οι οποίοι τους έχουν περισσότερο ανάγκη”(..).

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με σημείο δημοσιεύματος που παρατίθεται στο βίντεο, η κα Ζαχαράκη δήλωσε πως έχουν δοθεί 40.000 tablets ήδη και πως θα μοιραστούν κι άλλα μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 90.000 τους επόμενους μήνες.

Απ’ την άλλη, μία ημέρα μετά, στις 16/11 σε δήλωσή της η γενική γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, Αναστασία Γκίκα, ακυρώνοντας την προηγούμενη δήλωση της κας Ζαχαράκη, ανέφερε πως στα σχολεία της χώρας έχουν φτάσει 20.000 tablet.

Τέλος, με αφορμή τα παραπάνω, το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών ζητά από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης να δηλώσει επίσημα πόσες ηλεκτρονικές συσκευές έχει στείλει το ΥΠΑΙΘ σε κάθε σχολική μονάδα της αρμοδιότητάς της, ενώ υπογραμμίζει το αίτημά του για παροχή συσκευών και δωρεάν ίντερνετ για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ