Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023

Το Ελληνό-Καζακικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο ανακοίνωσε χθες επίσημα την ίδρυση του

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 21:09

Την επίσημη έναρξη των εργασιών του ανακοίνωσε χθες, 20.06.2022, το ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟ Επιχειρηματικό Συμβούλιο, σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από τον επιχειρηματία κ. Γιώργο Θεοδωράκη στο  ξενοδοχείο CIVITEL OLYMPIC, παρουσία επισήμων και δεκάδων επιχειρηματιών από τις δύο χώρες. 

Σκοπός της προσπάθειας αυτής ειναι η  δημιουργία  πραγματικών και ισχυρών σχέσεων των δυο χώρων σε επιχειρηματικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Ιδρυτές του ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟΥ Επιχειρηματικού Συμβουλίου είναι οι  Zhaxybek Kulekeyev, Θωμάς Λαμνίδης, Σπύρος Ζαννιάς, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Πάρης Κοκορότσικος, Βασιλεία Πομπιέρη και Γιώργος Θεοδωράκης υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καζακστάν και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο κ. Αλέξης Κωστάλας, που τόνισε δια της συμμετοχής του την  μεγάλη σημασία και της πολιτισμικής συνεργασίας για το ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟ Επιχειρηματικό Συμβούλιο εκτός από την οικονομική και εμπορική συνεργασία.

Την δημιουργία του ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟΥ Επιχειρηματικού Συμβουλίου χαιρέτισε θερμά με την ομιλία του ο κ. Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών  για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε οτι το Υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά δεσμεύεται να στηρίξει το ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟ Επιχειρηματικό Συμβούλιο και τις ελληνικές εταιρείες.

Ο πρέσβης του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. ΜΠΑΟΥΝΤΑΡΜΠΕΚ-ΚΟΖΑΤΑΓΕΒ Γιερλάν, ένθερμος υποστηρικτής και εμπνευστής της προσπάθειας υπογράμμισε στην ομιλία του την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο, εντυπωσιάζοντας μάλιστα με το δεύτερο μέρος της ομιλίας του που ήταν σε άψογα ελληνικά.

Ο Καζάκος Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟΥ Επιχειρηματικού Συμβουλίου καθηγητής κ. Zhaxybek KULEKEYEV, σημαίνουσα προσωπικότητα της χώρας, μέλος του Εθνικού Στρατηγικού Συμβουλίου του Καζακστάν παρουσίασε την εικόνα του Καζακστάν κάνοντας μάλιστα και μια σειρά από συγκρίσεις με την Ελλάδα και τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες.

Ο Έλλληνας Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟΥ Επιχειρηματικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Λαμνίδης δικηγόρος με μακροχρόνια εμπειρία στο Καζακστάν επισήμανε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος συνδέεται άρρηκτα με την υπογραφή σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟΥ Επιχειρηματικού Συμβουλίου, εμπνευστής της προσπάθειας, αναφέρθηκε στους Έλληνες που φιλόξενα τα δύσκολα χρόνια αγκάλιασε ο λαός του Καζακστάν και χαιρέτισε την σύσταση του ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟΥ Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

 

Το Μέλος του ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΖΑΚΙΚΟΥ Επιχειρηματικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Ζαννιάς διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός, Επίτιμος Πρόξενος του Καζακστάν και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η δραστηριότητα και η εμπειρία του πρέσβη του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. ΜΠΑΟΥΝΤΑΡΜΠΕΚ-ΚΟΖΑΤΑΓΕΒ Γιερλάν έδωσε δύναμη, κινητικότητα και επιτάχυνε όλες τις διαδικασίες ώστε οι δύο χώρες να έρθουν πολύ κοντά.»

 

Ενέργεια, τουρισμός, μεταφορές, αθλητισμός, διασυνοριακό εμπόριο, κατασκευές, εκπαίδευση, ψηφιοποίηση, βιώσιμη ανάτυξη, τεχνολογία και καινοτομία καθώς και διοργάνωση πολιτισμικών εκδηλώσεων, είχαν την τιμητική τους στις αναφορές που έγιναν από τους ομιλητές.

Καταστατικός σκοπός του Ελληνο-Καζακικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου είναι η ενδυνάμωση, επέκταση και εμβάθυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας και της επαφής και επικοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο μεταξύ ελληνικών και καζακικών  κρατικών Αρχών, Οργανισμών και ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr