Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 00:24

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή το Πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής, με το οποίο μηδενίζεται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε 15.300 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα και περικόπτεται δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους, αποφάσισε:

Την κήρυξη Στάσης Εργασίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, από τις 7:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ., για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., Π.Ο.Ε.-Υ.ΕΘ.Α., Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-Υ.ΕΘ.Α., Π.Ο.Ε.-Π.Φ.Υ., Π.Ο.Υ.Ε.Φ., Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε., ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε., Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ., ΠΟΣΕΥΓ, Ο.Δ.Π.Τ.Ε., Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π., Ο.Σ.ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.) που έχουν αναφορά στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την ίδια μέρα, ώρα 9:00 π.μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).

Τι Διεκδικούν:

  1. Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου Πορίσματος της Επιτροπής.
  2. Καμία περικοπή του Επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.
  3. Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.
  4. Επέκταση του Επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),
  5. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr