Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Διόνυσος: Έντονη ανησυχία από επίθεση λύκου σε αδέσποτα

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 13:13

Άγρια επίθεση δέχτηκαν σκύλοι στον Διόνυσο Αττικής, με το δασαρχείο να εκτιμά ότι ίσως πρόκειται για λύκους που επιτέθηκαν στα οικόσιτα ζώα.

Συγκεκριμένα, μια ανάρτηση των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στο facebook απεικονίζει σκύλους, των οποίων βρέθηκαν τα πτώματα και φέρουν σοβαρά και βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

«Υπάρχουν μαρτυρίες σοβαρών συμπολιτών μας , ότι στην περιοχή μας έχουν δει λύκο. Σας επιστούμαι την προσοχή σας , στους περιπάτους σας στο δάσος και κυρίως όταν έχετε μαζί σας το κατοικίδιο σας» αναφέρουν.

Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης ότι «το σκυλί ήταν σε περιφραγμένο οικόπεδο, δεν βρέθηκαν ίχνη από πατημασιές αγριογούρουνου, ούτε η περίφραξη κάπου κατεστραμμένη, κάτι μπήκε πηδώντας από πάνω. Τα ίχνη είναι μπερδεμένα με των σκύλων».

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Διονύσου έκανε ανάρτηση τις προηγούμενες ημέρες για πιθανή επίθεση λύκου σε δύο αδέσποτα σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά και μερικώς φαγωμένα, πολύ ψηλά στον Διόνυσο.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές από κατοίκους που υποστηρίζουν ότι έχουν δει λύκους κοντά στα σπίτια του, θεωρώντας πως μπορεί να προσέγγισαν τις κατοικημένες περιοχές λόγω του χιονιού τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Γιάννης Καλαφατέλης, Δήμαρχος Διονύσου, ανέφερε πως τρεις κάτοικοι είδαν τον συγκεκριμένο λύκο, ο οποίος κατασπάραξε στην κυριολεξία δύο σκύλους.

«Μετά οι κάτοικοι θορυβήθηκαν, πήραμε τα σκυλιά από το καταφύγιο για να τα διαφυλάξουμε. Εμείς επισημάναμε στους κατοίκους ότι ακόμα και τα δεπσοζόμενα ζώα που είναι στις αυλές των σπιτιών θα πρέπει να διαφυλαχτούν», είπε.

Ο Δημήτρης Πιτιανούδης, Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, ανέφερε ότι τα περιστατικά είναι δύο και έλαβαν χώρα τις ημέρες του χιονιά.

«Υπάρχουν τρεις μαρτυρίες κατοίκων ότι είδαν λύκο, αλλά δεν δώσαμε βάση. Λέγαμε ότι ίσως το μπέρδεψαν με κάποιον σκύλο, όπως έγινε στη Νέα Ερυθραία.Αλλά η μία μαρτυρία ήταν από κτηνίατρο, που δύσκολα θα μπέρδευε ένα λύκο», είπε και στη συνέχεια εξήγησε:

«Ο λύκος συνήθως είναι σε αγέλες, οι οποίοι κυνηγούν όλοι μαζί. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιος λύκος να μην εντάσσεται σε ομάδα, να ξεκόβει από την αγέλη και να τα βγάζει πέρα μόνος του. Το δασαρχείο λέει ότι ο μονόλυκος κυνηγάει μόνος του και κάνει μεγάλο άλμα, τρία μέτρα».

Λύκος είχε να εμφανιστεί στην Αττική για πάνω 30 χρόνια, τόνισε ο κ. Πιτιανούδης. Σήμερα θα συνεδριάσει το δασαρχείο Πεντέλης και θα τους ενημερώσει πως θα δράσουν.

Πηγή megatv.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr