Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Αναπτυξιακός Νόμος: Ξεκινάει η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 11:06

Το απόγευμα της Δευτέρας 31/01, στις 18:00, ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Ο Εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Ο συγκεκριμένος Νόμος, οξύνει τις περιφερειακές ανισότητες, εντείνει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς στο επιχειρείν και υπηρετεί το μοντέλο ανάπτυξης που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία. Παράλληλα, με τον συγκεκριμένο Νόμο, ο κίνδυνος να αφανιστούν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, που ήδη βιώνουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, την έλλειψη πρόσβασης στη τραπεζική χρηματοδότηση, κλπ, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραγωγικό μοντέλο, αναπτυξιακό μοντέλο, είναι αυτό που εδράζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Στην έντιμη επιχειρηματικότητα, στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, στη δίκαιη και ισότιμη ενίσχυση για όλες τις επιχειρήσεις. Αυτό που αμφισβητείται σήμερα, μέσα από την ιδεοληπτική κυβερνητική άποψη αναφορικά με το πως θα έρθει η ανάπτυξη στη χώρα μας, είναι το δικαίωμα σε μία ανάπτυξη συμπεριληπτική. Σε μια ανάπτυξη που δε θα αφορά συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά θα μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες και που θα οδηγήσει σε κοινωνική ευημερία. Αυτό το δικαίωμα, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σκοπεύουμε να το υπερασπιστούμε.».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr