Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022

Κορωνοϊός: Παρατείνονται έως το τέλος του μήνα τα περιοριστικά μέτρα

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 12:01

Παράταση στην παράταση παίρνουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς αν και μειώνονται τα νέα κρούσματα, η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας δεν αφήνει κανένα περιθώριο χαλάρωσης στην κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους.

Μέχρι το τέλος του μήνα η εστίαση θα συνεχίζει να κλείνει στις 12 το βράδυ, δεν θα υπάρχει μουσική και όρθιοι πελάτες, ενώ στα τραπέζια θα κάθονται 6 άτομα. Μειωμένη θα είναι και η πληρότητα στα γήπεδα, ενώ παρατείνεται επίσης και η τηλεργασία έως 50% για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

«Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει και είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε όλο το φαινόμενο να υπάρξει παράταση των μέτρων» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η πανδημία με την επικράτηση της παράλλαξης Όμικρον βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί, καθώς ακόμα δεν υπάρχει η συνολική εικόνα της διασποράς από την λειτουργία των σχολείων.

«Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα να σταθμίσουμε τα δεδομένα, να έχουμε ακόμη μια εβδομάδα από την λειτουργία των σχολείων για να δούμε πως δούλεψε όλο αυτό και τη αντανάκλαση έχει σε ότι αφορά την κοινότητα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αυξημένοι οι θάνατοι λόγω της Δέλτα
Αυξημένοι είναι καθημερινά και οι θάνατοι ανθρώπων από την πανδημία, ενώ οι ειδικοί θεωρούν ότι και άλλοι άνθρωποι, θα χάσουν την ζωή τους τις επόμενες ημέρες.

«Αυτή τη στιγμή είναι η αρχή της αύξησης των θανάτων. Πιθανότατα θα δούμε μεγαλύτερα νούμερα σε θανάτους» σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι, κυρίως μεγάλης ηλικίας που χτυπήθηκαν από την παράλλαξη Δέλτα.

«Η ΜΕΘ στο Σωτηρία, αλλά φαντάζομαι σε όλα τα νοσοκομεία, είναι ασθενείς από μετάλλαξη Δέλτα. Είτε ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμένοι που έχει παρέλθει πεντάμηνο από τον εμβολιασμό τους» τόνισε η εντατικολόγος Σοφία Πουρίκη.

«Το 90% όσων νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού είναι ανεμβολίαστοι, άνω των 60 με υποκείμενα» συμπλήρωσε ο πνευμονολόγος του «Αττικόν» Στέλιος Λουκίδης.

Ουρές και ελλείψεις
Η παράλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει προβλήματα και σε πολλές υπηρεσίες του δημοσίου, καθώς λόγω της τηλεργασίας υπάρχουν λίγοι υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Ουρά εκατοντάδων μέτρων σχηματίστηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ από πολίτες που ήθελαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ουρές και στα φαρμακεία τόσο για τα δωρεάν self tests για τους μαθητές, όσο και για φάρμακα πρώτης ανάγκης όπου οι ελλείψεις είναι μεγάλες.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ανοίγει και η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση του εμβολίου που αφορά στους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.

Πηγή megatv.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr