Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φωτογραφίζουν» τον Σκέρτσο ως παραλήπτη της μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα

Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 11:45

Όλες οι πληροφορίες «δείχνουν» ότι ο Άκης Σκέρτσος φαίνεται να παρέλαβε την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα.

Μπορεί το βράδυ της Παρασκευής να επιχειρήθηκε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα και ποιος την παρέλαβε τελικά όμως η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iEidiseis, Τσιόδρας και Λύτρας φαίνεται πως παρέδωσαν την έκθεση στον αρμόδιο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο. Η ενημέρωση που είχε ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Θεόδωρο Λύτρα ήταν αναλυτική και εκείνος με την σειρά του φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Σκέρτσο. Όπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες η επιλογή να μιλήσουν Τσιόδρας και Λύτρας στον κ. Κωτσιόπουλο ήταν ξεκάθαρος. Είναι ο καθ ύλην αρμόδιος και όχι φυσικά ο ΓΓ κ. Πρεζεράκος όπως αρχικά εμφανίστηκε.

Ο κ. Κωτσιόπουλος έχει στο χαρτοφυλάκιο του τις ΜΕΘ και όπως είπε ο κ. Πρεζεράκος στο iEidiseis και ανακοίνωσε γραπτώς στη συνέχεια δεν η μελέτη «δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας».

Η δήλωσή του: «Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας». Πλέον το σίριαλ και το κρυφτό με το ποιος ενημερώθηκε, ποιος παρέλαβε και τι έγινε με την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα ξεκαθαρίζει και απαιτούνται σήμερα απαντήσεις.

Το Μαξίμου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθιμένο και ο κ. Σκέρτσος πρέπει να δώσει απαντήσεις. Τι έκανε παραλαμβάνοντας την μελέτη. Ο ίδιος άλλωστε είπε χθες από τη Βουλή ότι «το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα. Σαφώς δεν λάβαμε την μελέτη».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ «Από το “δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα”, ο κ. Σκέρτσος διαπίστωσε πριν λίγο ότι είναι απλά αδιάφορο εάν γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή είναι αδιάφορο ότι ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη για την πανδημία έχει προειδοποιήσει ήδη από το Μάιο του 2021 πως η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι 87,5% υψηλότερη αλλά ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως είναι το ίδιο με το να είσαι εντός ΜΕΘ. Αδιάφορο ότι το 38,5% των θανάτων ως το Μάιο, δηλαδή 1.535 άνθρωποι θα μπορούσαν ακόμα να ζουν σύμφωνα με τη μελέτη, εάν υπήρχε ενίσχυση του ΕΣΥ και νοσηλεία των ασθενών σε κανονικές ΜΕΘ.Αδιάφορο ότι ως το Μάιο ακόμα 6.588 ασθενείς πέθαναν είτε σπίτι τους είτε σε απλά κρεβάτια.Επειδή εν τέλει δεν είναι καθόλου αδιάφορο, και ο κ. Λύτρας είναι ξεκάθαρος πως “ενημερώσαμε επανειλημμένα και δη στο ανώτατο επίπεδο λήψης αποφάσεων”, κάτι το οποίο δεν διέψευσε ούτε ο κ. Τσιόδρας που τώρα στοχοποιεί ο κ. Μητσοτάκης, περιμένουμε μία και μόνο απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιοι πήραν τη μελέτη στα χέρια τους και την αγνόησαν; Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης; Ο κ. Σκέρτσος; Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; Όλοι μαζί; Αργά ή γρήγορα θα απαντήσουν, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση». Τέλος θεωρείται αυτονόητο ότι πλέον η εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη πρέπει να κατευθυνθεί εκτός από τους Γιαννάκο, Λύτρα και Τσιόδρα και προς τους κ. Σκέρτσο και Κωτσιόπουλο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα