Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 09:41

Με τον κ. Tony Blair, πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας και ένθερμο φίλο της Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης. Η συνάντηση με τον Υπουργό έγινε επ' ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Blair στη χώρα μας και επιπλέον υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής του «Ινστιτούτου για την Οικουμενική Αλλαγή» (Institute for Global Change Tony Blair Institute for Global Change ), το οποίο έχει ιδρύσει και διευθύνει.

Πέραν της πολύτιμης προσωπικής εμπειρίας του ως πολιτικού ηγέτη, ο κ. Tony Blair και το επιτελείο των συνεργατών του αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ως σύμβουλοι στρατηγικής για κυβερνήσεις κρατών ανά τον κόσμο και διεθνείς οργανισμούς, συμβάλλοντας δραστικά στη μελέτη και προσπάθεια επίλυσης μείζονων προβλημάτων, κρίσεων κ.λπ.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση που είχαν οι κ.κ. Θεοχάρης και Blair υπήρξε ιδιαιτέρως χρήσιμη και εποικοδομητική, καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις περί θεμάτων όπως η πανδημία, η εμβολιαστική εκστρατεία αλλά και το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας.

Αναφερόμενος στη συνομιλία του με τον κ. Tony Blair, o Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «με τον αγαπητό κ. Blair είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε γύρω από μία σειρά ζητημάτων σχετικά με την πανδημία, εξετάζοντας τις βέλτιστες πρακτικές για την προσέγγιση και επίλυση τους. Από την πλευρά του ο Tony Blair εξήρε την προσπάθεια της Ελλάδας στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, την οποίαν και χαρακτήρισε υποδειγματική. Συμφωνήσαμε να τεκμηριώσουμε και να εμπεδώσουμε περαιτέρω την ιδιαίτερη μεθοδολογία που έχουμε αναπτύξει στη χώρα μας για την εξεύρεση της ιδανικής ισορροπίας ανάμεσα στο άνοιγμα του τουρισμού και την υγειονομική ασφάλεια, με ξεχωριστή έμφαση στο Travel Pass. Ο κ. Blair με διαβεβαίωσε ότι ενστερνίζεται πλήρως την ιδέα ενός ενιαίου ταξιδιωτικού εγγράφου, το οποίο θα απλοποιήσει τις διεθνείς μετακινήσεις όσων ταξιδιωτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή διαθέτουν επαρκή θωράκιση έναντι της Covid-19. Στόχος του κ. Blair είναι να ασκήσει πίεση στο συμβούλιο των G20 για την καθολική υιοθέτηση του Travel Pass. Στην προσπάθειά του αυτή, θεωρεί κρίσιμης σημασίας το ελληνικό υπόδειγμα».

Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Θεοχάρης και Blair επιβεβαίωσαν την αμοιβαία δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία ανάμεσα στο Institute for Global Change και το Υπουργείο Τουρισμού, ειδικά στον τομέα των μελετών που διενεργεί τακτικά το Ινστιτούτο Tony Blair. Μια συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών η οποία αποδείχθηκε κατ' εξοχήν γόνιμη κατά το διάστημα της πανδημίας.

Αναχωρώντας, ο κ. Tony Blair επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι πάντα στην καρδιά μου. Και κάθε φορά μου είναι δύσκολο να φύγω -αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι ότι θα επιστρέψω στη χώρα σας το συντομότερο δυνατόν».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr