Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Σεξ: Οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 20:05

Η ψυχική και σωματική ικανοποίηση που μας προσφέρει το σεξ και ειδικότερα ο οργασμός, είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Ειδικά ο γυναικείος οργασμός είναι κάτι που ακόμα και σήμερα η επιστήμη δεν έχει κατανοήσει πλήρως τον τρόπο που αυτός προκαλείται και τις συνθήκες που οδηγούν σε αυτόν.


Άλλωστε, η κορύφωση στην σεξουαλική επαφή, ο οργασμός, είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο βασικός λόγος που όλοι οι άνθρωποι επιδιώκουν το σεξ.

Ωστόσο, συχνά οι γυναίκες δεν κατορθώνουν να φθάσουν σε οργασμό και αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους που ακόμα δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί.

Απ’ ότι φαίνεται, μάλιστα, ούτε οι ίδιες οι γυναίκες έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν τον οργανισμό τους σε αυτό το θέμα.

Απόδειξη είναι το γεγονός ότι επιλέγουν πολύ συχνά να προσποιηθούν ότι έφτασαν σε οργασμό, παρά να βρουν με τον σύντροφό τους μία από κοινού λύση.

Mελέτη που είχε δημοσιευθεί παλιότερα στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine τεκμηρίωσε ότι μόνο το 28% των γυναικών παραδέχεται ότι μπορεί να φτάσει σε οργασμό απλά μέσω του σεξ.

Το υπόλοιπο ποσοστό παραδέχεται ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται… βοήθεια. Είτε από τον ίδιο το σύντροφο του είτε (συνηθέστερα) από κάποιο σεξουαλικό βοήθημα.

Όμως γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό; Οι απαντήσεις των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι αποκαλυπτικές:


Δεν θέλουν να πληγώσουν τον εγωισμό του συντρόφου τους.


Για να μη δείξουν ότι είναι ανοργασμικές.


Θέλουν διακαώς να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του συντρόφου τους.


Για να ενισχύσουν περαιτέρω τον ενθουσιασμό που νιώθει εκείνος για τις ίδιες

.
Για να σταματήσουν, ή να αποφύγουν, έναν “καβγά”, που -ενδεχομένως- να προκαλούσε η άρνησή τους να κάνουν σεξ.

Η πλειοψηφία των γυναικών πιστεύει ότι ο οργασμός ενισχύει το «δέσιμο» ανάμεσα στο ζευγάρι.


Για να μην τις απατήσει ο ερωτικός τους σύντροφος.

Πηγή: healthview.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)