Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

190 εκατ. συνδρομές 5G παγκοσμίως, έως τα τέλη του 2020

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 22:40

Ταχύτητα και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς, ανεβάζει το παγκόσμιο Διαδίκτυο. Μπορεί η αύξηση των συνδρομών 5G σε ορισμένες αγορές να επιβραδύνθηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο, αυτό αντισταθμίζεται από άλλες αγορές, όπου η διείσδυση της τεχνολογίας 5G επιταχύνεται.

Για του λόγου το αληθές, ο συνολικός αριθμός των συνδρομών 5G αναμένεται να ανέλθει σε 190 εκατ. μέχρι το τέλος του 2020 και να φτάσει τα 2,8 δισ. μέχρι το τέλος του 2025. Οι προβλέψεις περιλαμβάνονται στο τεύχος του Ιουνίου 2020 του “Ericsson Mobility Report” και είναι αναθεωρημένες επί τα βελτίω για το 2020 όσον αφορά στον συνολικό αριθμό συνδρομών 5G σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Πέρα από τη μέτρηση της επιτυχίας του 5G σε αριθμό συνδρομών, τα αποτελέσματα του τελικά θα κριθούν από τα οφέλη που αυτό φέρνει σε ανθρώπους και επιχειρήσεις. Το 5G δημιουργήθηκε για καινοτομία και αυτή η κρίση ανέδειξε την πραγματική αξία της συνδεσιμότητας και τον ρόλο που αυτή μπορεί να διαδραματίσει στην επανεκκίνηση των οικονομιών ανά τον κόσμο”, αναφέρει η Ericsson.

Τα δίκτυα και η πανδημία

Η έκθεση εξετάζει, επίσης, τον καθοριστικό ρόλο των δικτύων στη διατήρηση των κοινωνιών σε λειτουργία και της σύνδεσης των οικογενειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Διαπιστώνει ότι οι αλλαγές στη συμπεριφορά, λόγω των περιορισμών του lockdown, έχουν προκαλέσει μετρήσιμες αλλαγές στη χρήση τόσο των σταθερών, όσο και των κινητών δικτύων.

Το μεγαλύτερο μερίδιο αύξησης της κίνησης έχει απορροφηθεί από τα σταθερά αστικά δίκτυα, στα οποία σημειώθηκε μια αύξηση της τάξης του 20%-100%. Αλλά πολλοί πάροχοι υπηρεσιών, παρατήρησαν, επίσης, μια αιχμή ζήτησης και στα δίκτυα τους κινητών επικοινωνιών.

Σύμφωνα με το Ericsson Consumer Lab, το 83% των ερωτηθέντων από 11 χώρες δηλώνει ότι οι ΤΠΕ βοήθησαν πάρα πολύ στην αντιμετώπιση του lockdown. Τα αποτελέσματα δείχνουν αυξημένη υιοθέτηση και χρήση υπηρεσιών ΤΠΕ, όπως e-learning και εφαρμογές ευεξίας, οι οποίες έχουν βοηθήσει τους καταναλωτές να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες, υποστηριζόμενες από την συνδεσιμότητα.

Κοιτώντας προς το μέλλον, ενώ το 57% δηλώνει πως θα αποταμιεύσει χρήματα για οικονομική ασφάλεια, το ένα τρίτο σχεδιάζει να επενδύσει σε 5G και σε βελτιωμένη ευρυζωνική σύνδεση στο σπίτι, ούτως ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για ένα πιθανό δεύτερο κύμα του COVID-19.

Διευρυμένος ρόλος

Η έκθεση δείχνει, εξάλλου, ότι η Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση (ΣΑΠ) αναλαμβάνει πλέον έναν διευρυμένο ρόλο. Οι συνδέσεις ΣΑΠ προβλέπεται να φτάσουν σχεδόν τα 160 εκατ. μέχρι το τέλος του 2025, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων δικτύων κινητών επικοινωνιών. Στο τέλος του 2019, η παγκόσμια κίνηση δεδομένων ΣΑΠ εκτιμάται ότι ήταν περίπου 15% του συνόλου. Τώρα, αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν 8 φορές για να φτάσει τα 53 exabytes το 2025, αντιπροσωπεύοντας το 25% της παγκόσμιας συνολικής κίνησης δεδομένων δικτύων κινητών επικοινωνιών.

Η Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση, παρεχόμενη μέσω δικτύων 4G ή 5G, αποτελεί μια ολοένα και πιο οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση για την προσφορά ευρυζωνικότητας και είναι αρκετοί οι παράγοντες, που οδηγούν την αγορά: η ζήτηση από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για ψηφιακές υπηρεσίες, σε συνδυασμό με προγράμματα και επιδοτήσεις χρηματοδοτούμενες από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)