Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Α2 ΕΠΣΗ: Από το ενιαίο πρωτάθλημα των 16 του 2012-13 στους ομίλους των 24 του 2020!

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 15:24 Γράφτηκε από τον

Πως από τις 16 φτάσαμε στις 24 ομάδες και από το ενιαίο πρωτάθλημα στους ομίλους;Ποιες ομάδες απάρτιζαν τότε το πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ και που βρίσκονται τώρα; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα στο άρθρο που ακολουθεί

Συνεχίζουμε τις αναδρομές στο παρελθόν και μετά από την Α1 ΕΠΣΗ του 2012 (δείτε εδώ) πάμε να δούμε πως ήταν η Α2 ΕΠΣΗ εκείνη την χρονική περίοδο.

Αρχικά η μεγάλη διαφοροποίηση στο δομικό της κομμάτι είναι ότι αποτελείται από δύο ομίλους των 12 ομάδων πλέον, ενώ τότε υπήρχε ένα ενιαία πρωτάθλημα με μόλις 16 ομάδες.

Πάμε να θυμηθούμε λοιπόν την Α2 ΕΠΣΗ της σεζόν 2012-13 και να δούμε ποιες ομάδες αποτελούσαν μέλη της κατηγορίας.

Αρχικά πρωταθλήτρια στέφθηκε η Δόξα Γαλιάς, η οποία είναι μία από τις πέντε ομάδες που δεν υπάρχουν την φετινή σεζόν στα τοπικά δρώμενα, οι άλλες τέσσερις είναι οι Ανάληψη, Ατρόμητος, Αθλόπολις και Θέρισσος.

Στην Α2 είτε στον 1ο είτε στον 2ο όμιλο συνεχίζουν οι Λίντο, Κεραυνός, Αγία Βαρβάρα, Τύλισος, ΕΓΟΗ, Δωριέας, Δειλινά και Φαιστός.

Στην Α1 έχει δηλωθεί το Μεταξοχώρι, αλλά δεν αγωνίζεται βέβαια καθώς δεν κατέβηκε ποτέ.

Τέλος στην Β ΕΠΣΗ σε 1ο και 2ο όμιλο βρίσκονται Ελπίδες και Δαφνές αντίστοιχα.

Έτσι όπως καταλαβαίνεται από τις 16 ομάδες ένα σημαντικό ποσοστό, οι 5 δηλαδή, δεν υπάρχουν πια, οι μισές ακριβώς παραμένουν στην ίδια κατηγορία είτε στον 1ο είτε στον 2ο όμιλο.

Το Μεταξοχώρι ανέβηκε κατηγορία χωρίς όμως να αγωνιστεί εκεί και δύο ομάδες, οι Ελπίδες και οι Δαφνές έπεσαν στην Β’ ΕΠΣΗ είτε στον 1ο είτε στον 2ο όμιλο.

Αυτά από το παρελθόν ας γυρίσουμε τώρα στο παρών και πάμε να δούμε τις ομάδες που αγωνίζονται φέτος στους δύο ομίλους της 2ης κατηγορίας της ΕΠΣΗ, που βρίσκονταν το 2012.

Ας ξεκινήσουμε από τον 1ο όμιλο εκτός βέβαια από τους Λίντο, Κεραυνό και Δωριέα που παρέμειναν στην ίδια κατηγορία έχουμε τον Γιούχτα 2010, που δεν υπήρχε τότε, τους Νέους Εργοτέλη, Νέους Ηροδότου, Ομόνοια Καλλιθέας, Μοχός, Κουνάβοι και Γούβες να αγωνίζονται στην Β1 ΕΠΣΗ και τους Ποσειδώνα και Δία στην Β2 ΕΠΣΗ.

Στον 2ο όμιλο έχουμε και κάτι το διαφορετικό και ασυνήθιστο καθώς εκεί υπάρχει ο Αετός Ανωγείων, που το 2012-13 άνηκε στην ΕΠΣ Ρεθύμνου!

Εκτός από την ομάδα των Ανωγείων, όμως έχουμε τις υπόλοιπες να δούμε μία προς μία.

Ο ΟΦΑΜ δεν υπήρχε τότε, οι Δειλινά, Φαιστός, Αγία Βαρβάρα, Τύλισος και ΕΓΟΗ συνεχίζουν στην ίδια κατηγορία, ο Ρούβας αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική, το Ασήμι στην Β2 ΕΠΣΗ μαζί με τον Ραύκο και ο Άγιος Δημήτριος στην Γ΄ΕΠΣΗ.

Έτσι βλέπουμε ότι δύο ομάδες που δεν υπήρχαν το 2012 στην φετινή Α2, οκτώ ομάδες να παραμένουν στην Α2, επτά που ήταν στην Β1, τέσσερις που ήταν στην Β2, μία που ήταν στην Γ’ Εθνική, μία στην Γ’ ΕΠΣΗ και μία στο Ρέθυμνο, ώστε να φτάσουμε στον αριθμό 24, που είναι το σύνολο των ομάδων την φετινή σεζόν στην Α2 ΕΠΣΗ και στους δύο ομίλους της.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport