Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Τοπικό: Μεγάλη αβεβαιότητα στις τάξεις των ομάδων

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 19:37 Γράφτηκε από τον
Τοπικό Τοπικό

Η κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει μεγάλη αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

Τους τελευταίους μήνες τα πάντα στη ζωή μας έχουν ανατραπεί, με πολλές παλιές συνήθεις να έχουν εγκαταλειφθεί. Από αυτή την γενική κατάσταση δεν θα μπορούσε να ξεφύγουν οι ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. 

Την ώρα που στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει βρεθεί η λύση, με το πρωτάθλημα της Super League να έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, το τοπικό έχει αφεθεί στη μοίρα του. Αλλά πέρα από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι, έρχονται και άλλες πιο πρακτικές δυσκολίες.

Αρχικά είναι ακόμα άγνωστό το πότε θα γίνει η «σέντρα» στα τοπικά πρωταθλήματα, κάτι που επηρεάζει άμεσα όλες τις ομάδες. Πολλά σωματεία διστάζουν να κάνουν μεταγραφικές κινήσεις, σκεπτόμενοι πως η σεζόν μπορεί να αργήσει να ξεκινήσει ή να μην γίνει πραγματοποιηθεί καθόλου! Από την άλλη είναι το θέμα των προπονήσεων. Είναι εξ αρχής πολύ δύσκολο να γίνονται σε γκρουπ των εννέα ατόμων, όμως επίσης οι προπονητές βασανίζονται αν πρέπει να κάνουν προγράμματα με μεγαλύτερη ένταση ή χαλαρότητα.

Με λίγα λόγια κάθε προγραμματισμός, αγωνιστικός και μη έχει πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Την ίδια ώρα υπάρχει πάντα το... φάντασμα ενός νέου γενικευμένου lockdown το οποίο αν έρθει θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που ήδη αργοπεθαίνει.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Search

Prisma Sport