Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Χ. Βασιλάκης: «Να μην παύσει τη λειτουργία καμία ομάδα, έχουμε ο ένας τον άλλο»

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 17:50 Γράφτηκε από τον
Χρήστος Βασιλάκης Χρήστος Βασιλάκης

Μέσω ανάρτησης στο Facebook ο πρόεδρος της Γαρίπας Χρήστος Βασιλάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για το πως μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση που προέκυψε από την πανδημία.

Ο Χρήστος Βασιλάκης τόνισε πως ο αθλητισμός αποτελεί τη νούμερο ένα διέξοδο από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ενώ ανέφερε πως καμία ομάδα δεν πρέπει να πάψει τη λειτουργία της λόγω των προβλημάτων.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Γαρίπας στάθηκε πως είναι κομβικής σημασίας να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον και να μην περιμένουν λύση από την Πολιτεία τη ΓΓΑ ή την ΕΠΣΗ.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Στην κρίση αυτή που έρχεται, η οποία είναι αποτέλεσμα της 10ετούς οικονομικής αλλά και της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης με τον Covid-19 υπάρχει μόνο ένας δρόμος· να αντέξουμε και να επιβιώσουμε. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν καταλάβουμε όλοι ότι το πιο σίγουρο μέσο για να τα καταφέρουμε είναι να αντιληφθούμε ότι έχουμε ο ένας τον άλλο για να στηριχτούμε. Να μοιραστούμε τους κραδασμούς και να πετύχουμε. Ανεξάρτητα από τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης, και της αυτοδιοίκησης, ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι αυτός της αλληλεγγύης της συνεργασίας και της ανθρωπιάς.
Έρχομαι τώρα να μεταφέρω την κατάσταση αυτή και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τον οποίο υπηρετούμε αγαπητοί φίλοι. Διαβάζω και ακούω καθημερινά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες να σχηματίσουν διοικητικά συμβούλια. Αυτό το φαινόμενο το βλέπουμε κάθε χρόνο και οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί για κάθε ομάδα.
Φέτος ειδικά οι φίλοι των ομάδων, οι χωριανοί, οι άνθρωποι κάθε γειτονιάς, όλοι οι κατά τόπους επιχειρηματίες και επαγγελματίες πρέπει να σταθούν δίπλα στους λίγους αυτούς ανθρώπους που προσπαθούν από το υστέρημα του εισοδήματος τους και του χρόνου τους να στηρίζουν τις ομάδες του τόπου τους.
Φέτος έσοδα από χοροεσπερίδες και εκδηλώσεις δεν θα υπάρχουν, το νησί μας έχει πληγεί από τα αγροτικά και από τον τουρισμό τόσο που τα τα εισοδήματα όλων μας θα πιεστούν.
Αυτό έχει σοβαρά αποτελέσματα τόσο στην ψυχολογία όσο και στη συναισθηματική υγεία μας. Ο αθλητισμός είναι η νούμερο 1 διέξοδος και εκτόνωση όχι μόνο λόγω της άθλησης αλλά περισσότερο λόγω της επικοινωνίας, της φιλίας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων. Ο κόσμος βγαίνει έξω για να ξεχαστεί και να χειροκροτήσει τα παιδιά του, τους φίλους του, τους γείτονες και συγχωριανούς του που αγωνίζονται σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή βόλεϊ κλπ.
Επίσης η ενασχόληση με τον αθλητισμό πέρα από την άθληση,απομακρύνει τα παιδιά από χρήση ουσιών, εξαρτήσεις της τεχνολογίας και άλλες κακοτοπιές ενώ παράλληλα τα κοινωνικοποιεί.
Δεν πρέπει να παύσει την λειτουργία της καμία ομάδα. Σε όποια κατηγορία μπορεί. Αντιθέτως πρέπει να επαναδραστηριοποιήθουν και αυτές που είναι σε αδράνεια.
Για να γίνει αυτό μην περιμένουμε τη λύση ούτε από την Πολιτεία ,τη ΓΓΑ ,την ΕΠΣΗ, ούτε τους παρατρεχάμενους τους.
Μόνοι μας ο ένας με τον άλλο και ο ένας για τον άλλο.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport