Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Έργα συντήρησης, κατασκευής και ανακαίνισης στο γήπεδο των Ανωγείων!

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 20:08 Γράφτηκε από τον

Εγκρίθηκε από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, πρόσκληση IV, «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» η χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» την οποία υπέβαλλε ο Δήμος Ανωγείων μετά από μελέτη που συνέταξε και υπέβαλε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων. Το εγκεκριμένο ποσό είναι 600.000,00 €, πλέον ΦΠΑ, συνολικά δηλαδή 744.000,00 €.

Στο φυσικό αντικείμενο προβλέπονται εργασίες συντήρησης, διαμόρφωσης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου Δημοτικού Σταδίου Ανωγείων το οποίο έχει σε ισχύ άδεια λειτουργίας. Η έγκριση χρηματοδότησης συμπεριλαμβάνει τη διαμόρφωση διαδρομών άθλησης στίβου περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου με την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα ταρτάν προδιαγραφών IAAF, την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα επί του γηπέδου ποδοσφαίρου με προετοιμασία υπόβασης, αποξήλωση και μεταφορά υφιστάμενου, την τοποθέτηση ελαστικού αθλητικού δαπέδου μετά γραμμογραφημένων τμημάτων για προπονήσεις βόλεϊ και μπάσκετ, την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων υπαίθριας άθλησης, την προμήθεια και τοποθέτηση αθλητικού δαπέδου για τα υπαίθρια όργανα.

Περιλαμβάνει επίσης διαμορφώσεις για την απορροή των όμβριων περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου και ως την έξοδο από τον περιφραγμένο χώρο, την προσθήκη περίφραξης με βαμμένο σίδηρο δομικό πλέγμα και κατάλληλα υποστυλώματα στο Δημοτικό Στάδιο, τη βαφή σιδηρών μερών περίφραξης και κερκίδων, τη διαμόρφωση των ελεύθερων επιφανειών περί την είσοδο, τη δημιουργία τοιχίων αντιστήριξης ανατολικά του γηπέδου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Επιπλέον περιλαμβάνει, την προμήθεια και τοποθέτηση εστιών ποδοσφαίρου με δίχτυα, τη συντήρηση σε σκάμμα για άλμα εις μήκος, την προμήθεια και τοποθέτηση μπασκετών ολυμπιακού τύπου, την προμήθεια και τοποθέτηση σετ ορθοστατών βόλεϊ με δίχτυ βόλεϊ και δίχτυ τένις καθώς και δίχτυ για τις μπασκέτες, την προμήθεια και τοποθέτηση ζαρντινιέρων με ξύλινο κάθισμα, τη συντήρηση των αποδυτηρίων και των γραφείων διαιτητή, την αντικατάσταση του παλαιωμένου εξοπλισμού του κλειστού γυμναστηρίου, τη διαμόρφωση της εισόδου του Δημοτικού Σταδίου καθώς και την παροχή πλήρων υπηρεσιών μελέτης, προμήθειας ειδών ή και κατασκευής για την πλήρη συμμόρφωση του Σταδίου σύμφωνα με τη νομοθεσία και υπάρχουσα τεχνική έκθεση-εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας το Δήμου που συντάχθηκε για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας αυτού τον Αύγουστο του 2018.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ανωγείων ανήκει στους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που επωφελούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζί με άλλους 12, για τους οποίους εγκρίθηκαν συνολικά 7,7 εκ. ευρώ. Ο Δήμος Ανωγείων ευχαριστεί τόσο τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις σχετικές εγκρίσεις που έδωσε στα αιτήματά μας -προϋποθέσεις για τη μετέπειτα χρηματοδότηση, όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών για τη θετική του απόκριση στην κάλυψη των αναγκών άθλησης του Δήμου.

Πηγή: http://www.anogi.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)