Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Α2 ΕΠΣΗ: Ποιοι είναι οι τρεις τρόποι χωρισμού των ομίλων, τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τα σωματεία

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 09:25 Γράφτηκε από την
Η συνάντηση των σωματείων με την ΕΠΣΗ. Η συνάντηση των σωματείων με την ΕΠΣΗ.

Της Κατερίνας Σγουρού

Εποικοδομητική, παρά το γεγονός ότι δεν πάρθηκαν αποφάσεις ήταν η συνάντηση των σωματείων της Α2 κατηγορίας με την ΕΠΣΗ που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 10/8.

Στη σκιά του αόρατου εχθρού του COVID19 οι παράγοντες των ομάδων και της Ένωσης συναντήθηκαν σε ανοιχτό χώρο και αντάλλαξαν απόψεις.

Το Prismasport.gr σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ.

Το κύριο θέμα συζήτησης, το οποίο αποτελεί και τροχοπέδη για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ήταν η επιδημία. Οι ιθύνοντες της ΕΠΣΗ ενημέρωσαν τα σωματεία για τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα πρωτόκολλα υγείας και για την αβεβαιότητα που υπάρχει, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι νέες αποφάσεις θα λάβει το Υπουργείο Υγείας. Οι ομάδες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες καθώς υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο οι αγώνες να γίνουν χωρίς θεατές.

Επίσης ο πρόεδρος κ. Τζώρτζογλου επισήμανε στα σωματεία ότι θα πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή (μέχρι τις 14/8) για να προχωρήσει η οργάνωση των πρωταθλημάτων. Η καθυστέρηση κρατάει δεμένα τα χέρια της επιτροπής πρωταθλήματος, η οποία μετά τον δεκαπενταύγουστο θα πρέπει να ολοκληρώσει και να ανακοινώσει τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων (διαβάστε εδώ).

Φυσικά από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του ιού. Τα σωματεία έθεσαν και το θέμα της πληρωμής των εξόδων της διαιτησίας.

Ο τρόπος διεξαγωγής της Α2 ΕΠΣΗ

Τρεις τρόποι διεξαγωγής της Α2 ΕΠΣΗ έπεσαν στο τραπέζι με κύρια θέματα τον χωρισμό των ομίλων και τη χρονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι τρεις τρόποι είναι η κλήρωση, τα γεωγραφικά κριτήρια και χιαστί. Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια τα σωματεία αντιδρούν σε ένα πρωτάθλημα που θα λήξει πρόωρα, καθώς όπως τονίζουν θα υπάρχει πρόβλημα στις συμφωνίες που έχουν κλείσει με τους χορηγούς και τους παίκτες.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από το Prismasport.gr η ΕΠΣΗ λόγω της αβεβαιότητας με την επιδημία επιθυμεί να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και να μην σταματήσουν όπως την περσινή χρονιά. Οι πρώτες σκέψεις είχαν να κάνουν με ένα πρωτάθλημα σε δύο φάσεις χωρίς πλέι-οφ και πλέι άουτ.

Τα αρχικά πλάνα μπορούν να αλλάξουν εφόσον τα σωματεία καταθέσουν τις προτάσεις τους (μέχρι την Παρασκευή 14/8), αυτές θα συζητηθούν και θα κριθεί αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν πράξη.  

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)