Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Η «επαναστατική» πρόταση της ΕΠΣΗ για την οικονομική στήριξη των σωματείων

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 11:00 Γράφτηκε από τον
Νίκος Τζώρτζογλου Νίκος Τζώρτζογλου

Η παγκόσμια κρίση των τελευταίων εβδομάδων έχει χτυπήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά πολύ περισσότερο το ερασιτεχνικό.

Η κρίση με τον γνωστό ιό έχει επηρεάσει με απόλυτο τρόπο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα σωματεία του. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό οικονομικά, καθώς δεν υπάρχουν έσοδα ούτε από τις ποινές, τους διαιτητές, ενώ η στήριξη από την ΕΠΟ είναι εδώ και χρόνια ελάχιστη.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Prismasport.gr η ΕΠΣΗ και προσωπικά ο πρόεδρος, Νίκος Τζώρτζογλου, δουλεύουν σε μία πολύ επαναστατική πρόταση που θα δώσει την ευκαιρία στα σωματεία να ανασάνουν, ενώ θα στηρίξει και την ίδια την Ένωση.

Συγκεκριμένα από την ΕΠΣΗ ξαναφέρνουν στο φως την προ ετών πρόταση για κεντρική διαχείριση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όλων των σωματείων της Ελλάδας, είτε από χορηγούς, είτε από εθνική ή ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Σε αυτές τις προσπάθειες σημαντική είναι η βοήθεια του Σπύρου Κοκολάκη, που μένει μόνιμα εδώ και 15 χρόνια στη Γενεύεη και έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Ουέφα.

Παρόμοιες προτάσεις είχαν κατατεθεί και προ δεκαετίας στη διοίκηση της ΕΠΟ υπό τον Σοφοκλή Πιλάβιο, αλλά δεν προχώρησαν.

Πάντως αυτή τη φορά υπάρχει η αισιοδοξία από πλευράς ΕΠΣΗ και Νίκου Τζώρτζογλου πως μπορεί να επιτευχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα και να στηριχτούν επαρκώς τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας!

Δείτε εδώ την πρόταση της ΕΠΣΗ όπως κατατέθηκε πριν από 10 χρόνια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)