Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Μ. Συκιωτάκης: Ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην ιστορία του Μαραθώνα!

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 13:15 Γράφτηκε από τον

O Μανώλης Συκιωτάκης είναι από τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούγεται η λέξη Μαραθώνας.

Από το 1994 μέχρι το 2006 ήταν αναπόσπαστο μέλος της ομάδας των Καλεσσών, όντας εκ των αρχηγών της.

Μια ντουζίνα χρονιές αφοσιωμένες στον στόχο, που ήταν ένας, ο Μαραθώνας να συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του Ηρακλείου.

Το 2006 ήταν η τελευταία χρονιά ως ποδοσφαιριστής, αφού έκλεισε την καριέρα του φορώντας για μια τριετία την φανέλα του Αετού Ανωγείων.

Κλείνοντας μία καριέρα ποδοσφαιρική γεμάτη εμφανίσεις και επιτυχημένες σεζόν, ο Μανώλης Συκιωτάκης έδειξε τις ικανότητες του κι ως προπονητής, αναλαμβάνοντας την αγαπημένη του ομάδα τον Μαραθώνα.

Ένα σοβαρό ατύχημα στον εργασιακό του χώρο τον ανάγκασε, να αποχωρήσει από τον πάγκο αφού τα τραύματα του δεν τον άφησαν να συνεχίσει το έργο του.

Παρ'όλα αυτά, το χρονικό διάστημα που έμεινε εκτός ήταν μικρό, καθώς επέστρεψε βοηθώντας στο Δ.Σ του Μαραθώνα, όπου το 2019 ανέλαβε την προεδρία του.

Αυτή ήταν και χρονιά ανόδου για τον σύλλογο, δεύτερη συνεχόμενη από την Α2 ΕΠΣΗ στην Α1 ΕΠΣΗ, ωστόσο και πάλι οι διοικούντες την αποφάσισαν να μην δηλώσουν συμμετοχή στο ανώτατο τη τάξει πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ, αλλά να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Β2.

Βέβαια μία σημαία σέβεται πάντα την ιστορία της ομάδας του, και έτσι με πρωτοβουλία του η θέση του προέδρου δόθηκε για το τρέχον έτος σε έναν από τους πιο πιστούς στρατιώτες του Μαραθώνα,  τον Δημήτρη Λυδάκη (Καρίκης).

Ο Μανώλης Συκιωτάκης αποτελεί την ζωντανή ιστορία του Μαραθώνα, κι από τους λίγους που κατάφεραν να βοηθήσουν από όλα τα πόστα τις ομάδες τους κατά τη διάρκεια της τριβής μαζί τους.

Και ως ποδοσφαιριστής, κι ως προπονητής, κι ως παράγοντας και το σημαντικότερο ως φίλαθλος.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport