Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Μπήκαν γερά θεμέλια στις Ακαδημίες της Μινωικής!

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 10:30 Γράφτηκε από τον

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο της Μινωικής για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των Ακαδημιών της προκειμένου να αναδειχθεί το καλύτερο φυτώριο παραγωγής αθλητών.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται η συνεχής συνεργασία όλων των παραγωγικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων, που από την αρχή πίστεψαν και εξακολουθούν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τετραετία οι μικροί αθλητές ηλικίας από 6-15 ετών που συμμετέχουν στις Ακαδημίες της Μινωικής έχουν διπλασιαστεί αφού το έτος 2015 αριθμούσαν τα 80 παιδιά, ενώ σήμερα υπερβαίνουν τα 140.

Από τους παραπάνω αθλητές με την προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 15-20 στελεχώνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα νέων της Μινωικής. Στην συνέχεια, από τους νέους αυτούς, το επόμενο διάστημα με την δυναμική που αναπτύσσουν αλλά και την τεχνική που αποκτούν από την εκγύμναση και την στενή παρακολούθηση από το σύνολο των προπονητών μεταπηδούν στη Α’ ομάδα. Στόχος της νέας διοίκησης που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές είναι να συνεχίσει και να αυξήσει περισσότερο την προσπάθεια αυτή ώστε τα μικρά παιδιά να πυκνώσουν όσο το δυνατόν τις ακαδημίες μας και να στελεχώνονται οι ομάδες των νέων της Μινωικής και της Α΄ομάδας αποκλειστικά από τα φυτώρια των μικρών αθλητών.

m1

Υπεύθυνος Ακαδημιών ο Κώστας Παντζαρίδης

Στην νέα περίοδο υπεύθυνος Ακαδημιών αναλαμβάνει ο Κώστας Παντζαρίδης, ένας διακεκριμένος προπονητής με επιτυχημένη πορεία στις ακαδημίες του ΟΦΗ και την Κ15 που σε συνεργασία με τους άλλους καταξιωμένους προπονητές τους Στεφανη Κώστα, Νταγκίνη Χαράλαμπο, Κεφάκη Κώστα, Χουλάκη Γιώργο και τον προπονητή τερματοφυλάκων Καλαιτζάκη Γιώργο φιλοδοξούν να πετύχουν το υψηλό και πάνω από όλα διαπαιδαγωγικό στόχο του «ευ αγωνίζεσθαι» που είναι και ο κυρίαρχος ρόλος του ερασιτεχνισμού.
Επίσης, έχουν δημιουργηθεί ολιγομελή τμήματα των 10-12 παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και τα οποία λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 16 μμ – 18:30 μμ στο γήπεδο της Μινωικής.

Οι προσπάθειες και οι κόποι των ανθρώπων του συλλόγου αποδίδουν καρπούς και έχουν αναγνωριστεί από όλους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τα ΜΜΕ, τα οποία αναφέρονται με κολακευτικά σχόλια στα άρθρα τους.

Δείτε φωτογραφίες από το δυναμικό της Ακαδημίας της Μινωικής:

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ