Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Α1 ΕΠΣΗ: Οι διαφορές και οι ομοιότητες της σεζόν 2012-13 με την φετινή!

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 14:13 Γράφτηκε από τον

Ποιες ομάδες ήταν και τότε αλλά και σήμερα στην Α1 ΕΠΣΗ, ποιες σε ανώτερη κατηγορία, ποιες σε κατώτερη και ποιες δεν υπάρχουν ποια; - Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά υπάρχουν μέσα στο άρθρο

Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται και σήμερα θα συγκρίνουμε την Α1 ΕΠΣΗ του 2012 με εκείνη του σήμερα.

Πάμε αρχικά να δούμε την δομή του πρωταθλήματος καθώς και εκεί υπάρχει διαφορά.

Το πρωτάθλημα τότε απαρτιζόταν από 16 ομάδες, ενώ σήμερα έχουμε 15, με το Μεταξοχώρι να μην έχει κατέβει, οπότε ουσιαστικά 14.

Σειρά έχουν οι ομάδες τις οποίες θα αναφέρουμε μία προς μία ποιες αγωνίζονταν τότε αλλά και σε ποιες κατηγορίες βρίσκονται τώρα.

Πρωταθλητής της σεζόν 2012-13 ήταν ο Ζαρός, ο οποίος την φετινή σεζόν βρίσκεται στον 2ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΗ.

Στο πρωτάθλημα αγωνίζονταν επίσης ο Αλμυρός, που είναι στην Γ’ Εθνική, οι Ρωμανός, ΑΟΤ, Μινωική, Μοίρες, ΟΦΑ, ΠΑΝΟΜ και Χερσόνησος, οι οποίες είναι και σήμερα στην Α1 ΕΠΣΗ, οι Ηρακλής Ηρακλείου και

Αστέρας Μυρτιάς που δεν υπάρχουν πλέον, οι Κόροιβος, Γαρίπα στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΗ, ο Εθνικός στο 2ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΗ καθώς και οι Ασίτες που σήμερα βρίσκονται στον 2ο όμιλο της Α2 ΕΠΣΗ.

Όπως διαπιστώνεται και μόνοι σας μόνο ο Αλμυρός έχει ανέβει κατηγορία σε σχέση με τότε, ενώ δύο ομάδες δεν υπάρχουν καν πλέον!

Πάμε να δούμε τώρα που αγωνίζονταν τότε οι ομάδες που βρίσκονται φέτος στην Α1 ΕΠΣΗ εκτός βέβαια από εκείνες που αναφέρομαι πιο πάνω ότι παραμένουν στην Α1.

Ο ΠΑΟΚρουσώνα μαζί με την ΑΕΚατσαμπά βρισκόντουσαν στην Δ’ Εθνική, το Μεταξοχώρι στην Α2, οι Τριτωνία, Βόνη, Πήγασος στην Γ΄ΕΠΣΗ, ο Ανθεστίων στην Β1 ΕΠΣΗ και η Γόρτυς στην Β2 ΕΠΣΗ και μαζί με τις επτά που παρέμειναν στην Α1 ΕΠΣΗ συμπληρώσαμε τον αριθμό 15, που είναι οι ομάδες της φετινής πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΗ.

Οπότε σε σχέση με το 2012 επτά ομάδες παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο, δύο ομάδες έπεσαν λέβελ και έξι ανέβηκαν!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport