Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Α1 ΕΠΣΗ: Υποβιβάζονται στάνταρ τρεις ομάδες... απευθείας στην Γ' Εθνική ο πρωταθλητής!

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 11:19 Γράφτηκε από τον

Όπως και πέρυσι ο πρωταθλητής της Α1 ΕΠΣΗ θα προβιβαστεί απευθείας στην Γ' Εθνική. Πόσοι υποβιβάζονται από το πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας του Ηρακλείου. 

Στην Α1 ΕΠΣΗ θα έχουμε φέτος 15 ομάδες, με το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε δυο γύρους των 15 αγωνιστικών, που σημαίνει ότι κάθε αγωνιστική θα έχει ρεπό μία ομάδα. 

Επιπλέον όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΣΗ, ο πρωταθλητής θα προβιβαστεί στην Γ' Εθνικής απευθείας, ενώ υποβιβάζονται οι 3 τελευταίες ομάδες. Όπως πάντα επηρεάζει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ και η Γ' Εθνική, δηλαδή όσες ομάδες του Ηρακλείου υποβιβαστούν από την Κρητικό όμιλο (για παράδειγμα 1 ομάδα), τότε θα πέσει ακόμα μία!

Τέλος ανακοινώθηκε ότι το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν στην Α1 θα είναι με 14 ομάδες.

Διαβάστε αναλυτικά:

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διεξαγωγή με τη συμμετοχή 15 ομάδων σε δύο γύρους των 15 αγωνιστικών, με ένα ρεπό για κάθε ομάδα σε κάθε γύρο (σύνολο αγωνιστικών ημερών 30).

Ο πρωταθλητής της Α1 Κατηγορίας, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη της ΕΠΟ για την Γ’ Εθνική, ανέρχεται απευθείας στην Γ’ Εθνική. Οι τρεις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 13η-14η-15η) θα υποβιβασθούν στην Α2 Κατηγορία.

Στην περίπτωση που ομάδες από ανώτερη κατηγορία Γ’ Εθνική υποβιβασθούν στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣΗ, τότε ανάλογος αριθμός από την Α1 θα υποβιβασθεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Α2).

Η πρόβλεψη για τον αριθμό ομάδων στην Α1 Κατηγορία την περίοδο 2021-2022 είναι 14.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport