Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Δαμάστα: Η πορεία από τη Β2 ΕΠΣΗ στη Γ΄Εθνική

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 18:40 Γράφτηκε από τον
Δαμάστα Δαμάστα

Αν τέτοιες μέρες του 2018 έλεγες πως σε δύο χρόνια η Δαμάστα θα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ηρακλείου και θα παίζει στη Γ΄Εθνική θα σε περνούσαν για τρελό. Είναι όμως η πραγματικότητα!

Του Δημήτρη Γιγουρτσή

Σίγουρα ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν θα πίστευε σε αυτό το σενάριο. Παρόλα αυτά με μεράκι, σκληρή δουλειά, πίστη και αποφασιστικότητα η ομάδα της Δαμάστας πέτυχε αυτό που έμοιαζε πάρα πολύ μακρινό μέχρι πριν δύο χρόνια.

Για να φτάσει όμως στο σημείο να κατακτά το πρωτάθλημα Ηρακλείου και να αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες, πέρασε πολλά και δύσκολα.

Οι «μπλε» του Μαλεβιζίου το καλοκαίρι του 2017 υποβιβάστηκαν στην Β' τοπική κατηγορία μετά από μία κακή χρονιά στην Α2. Όλα έδειχναν πως τα πράγματα για το σωματείο θα γίνονταν ακόμα πιο δύσκολα, τότε όμως ήρθε ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της Δαμάστας μία για πάντα. Ο Αντώνης Παπαδάκης ανέλαβε τις τύχες της ομάδας και με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο έθεσε τους στόχους για το άμεσο και όχι μόνο μέλλον.

Τη σεζόν 2017/18 η Δαμάστα τερμάτισε 2η στη Β2 ΕΠΣΗ και επέστρεψε άμεσα στην Α2 κατηγορία. Ο πρόεδρος της όμως είχε ακόμα μεγαλύτερο όραμα. Την αμέσως επόμενη σεζόν η Δαμάστα πήρε την άνοδο για την πρώτη τη τάξει κατηγορία του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά τη 2η θέση που κατέκτησε σε ένα φοβερό πρωτάθλημα με αντίπαλο τον ΟΦΑ. 

Το περασμένο καλοκαίρι, αυτό του 2019, ο ισχυρός άντρας της Δαμάστας, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, φέρνοντας στην ομάδα ποδοσφαιριστές με DNA «πρωταθλητή», παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα γήπεδα του Ηρακλείου και της Κρήτης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Μανώλης Ρουμπάκης, ο Τάσος Τριανταφύλλου, ο Ανέστης Αναστασιάδης και ο Άγγελος Καστελλιανάκης.

Ως φυσικό επακόλουθο ήρθε μία εκπληκτική χρονιά για τη Δαμάστα στην Α1 ΕΠΣΗ, η οποία της έφερε τον τίτλο και την άνοδο στη Γ΄Εθνική. Και το έκανε με τρόπο επιβλητικό. Κερδίζοντας 19 από τους 25 αγώνες της και χάνοντας μόλις μία φορά!

Πλέον ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη Δαμάστα; Το μόνο βέβαιο είναι πως με ένα τέτοιον καπετάνιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και μπορεί να ονειρεύεται ακόμα περισσότερα!

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)