Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Μάριος Σηφάκης: Ο next big κόουτς του Ηρακλείου

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 12:45 Γράφτηκε από τον

Ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχει το τοπικο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου είναι και ο Μάριος Σηφάκης.

 Ο νεαρός κόουτς έχει κατορθώσει τα πρώτα τρία χρόνια όπου δουλεύει ως πρώτος προπονητής, να διαγράψει εξαιρετικά δείγματα γραφής, έχοντας πάντα ως στόχο οι ομάδες του να παίζουν κυριαρχικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Πρώτο μέλημα του είναι η οργάνωση σε όποια ομάδα εργάζεται, κάτι που πέτυχε με μεγάλη επιτυχία σε Δόξα Μασταμπά και Λίντο αλλά είναι κάτι που συνεχίζει επιτυχημένα.

Άλλωστε ο ίδιος θέλησε πρώτα απ'ολα να φτιάξει χαρακτήρα προπονητή και επέλεξε να αρχίσει από πολύ κάτω, να δει τις διαφορές από μία ακαδημία, από κανονικά παιδιά, ώστε να γνωρίζει πως να συμπεριφερθεί στις διάφορες ηλικίες που υπάρχουν σε ένα ρόστερ.

Μετά από δύο πολύ καλές χρονιές στον Ανθεστίωνα, όπου η ομάδα του Θραψανού, ανέβηκε επίπεδο, καθώς από την πρώτη στιγμή που πάτησε το "πόδι" του, επέβαλλε τους κανόνες του.

Ένας από αυτούς είναι ο κανόνας της ηθικής και του fair play, ένα δόγμα το οποίο αν όχι όλοι, οι περισσότεροι οι παίκτες που έχει συνεργαστεί, το έχουν ενστερνιστεί.

Μετά από μία διετία στον Ανθεστίωνα, πλεόν είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και για μια νέα πρόκληση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)