Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Οικονομάκης: «Έχουν 100% δίκιο ΟΦΗ και Άρης»

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 17:22 Γράφτηκε από τον
Οικονομάκης Οικονομάκης
 Στο πλευρό των ΠΑΕ ΟΦΗ και  Άρης τάσσεται η Superleague στην υπόθεσεις Ταυλαρίδη, Κοντοβά και όχι μόνο σε ότι αφορά το θέμα της μεταφοράς των χρεών από την παλιά ΠΑΕ στην νέα.

Όπως είναι γνωστό, λόγω άστοχης δικαστικής ερμηνείας, το διαιτητικό δικαστήριο επιδίκασε στις αρχές Σεπτεμβρίου, το 50% παλαιότερης οφειλής (27.461 ευρώ) της χρεοκοπημένης ΠΑΕ Άρης στην νέα ΠΑΕ για την περίπτωση του ποδοσφαιριστή Κοντοβά, υποχρεώνοντας τον κιτρινόμαυρο σύλλογο να πληρώσει το ποσό, διαφορετικά θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί. Η υπόθεση “πάγωσε”, οι βαθμοί δεν αφαιρέθηκαν, μια και ήταν ξεκάθαρη άστοχη ερμηνεία των νόμων και μάλιστα σε αντίθεση τους.

Ανάλογη περίπτωση εκτυλίχθηκε πριν δυο μέρες στο διαιτητικό της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ σχετικά με οφειλή στον Ταυλαρίδη. Ο Γιάννης Οικονομάκης έκανε παράσταση υπέρ της ΠΑΕ ΟΦΗ, εκπροσωπώντας την λίγκα.

Μιλώντας στο PRESSARIS τονίζει χαρακτηριστικά: Είναι ξεκάθαρες οι υποθέσεις. Βάσει του ελληνικού νόμου και της αθλητικής-εμπορικής νομοθεσίας που υπάρχει δεν μεταφέρονται τα χρέη των ΠΑΕ όπως ο ΟΦΗ, ο Άρης, η ΑΕΛ, η ΑΕΚ, ούτε εξ’ ολοκλήρου, ούτε κατά το 50%, οι οποίες έχουν χρεωκοπήσει και συστήσει νέα ΠΑΕ μέχρι και την περίοδο 2016-17.

Ο Άρης έχει, όπως και ο ΟΦΗ, 100% δίκαιο, γι αυτό και η Superleague είναι στο πλευρό τους. Τόσο ο Κοντοβάς, όσο και ο Ταυλαρίδης, όπως και πολλοί άλλοι παίκτες που έχουν προσφύγει στην Ελλάδα, δεν μπορούμε βάση νόμου να απαιτήσουν οφειλές από τις νέες ΠΑΕ. Είμαστε και στο πλευρό του Άρη και θα σταθούμε νομικά για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Έγινε ένα λάθος και θα αποκατασταθεί”.

Όπως συμπλήρωσε: “Έχουμε ήδη συζητήσει με τους νομικούς του Άρη και θα ξανασυζητήσουμε, είναι πολύ ξεκάθαρο σε μας ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό και θα είμαστε στο πλευρό της ΠΑΕ και σε ανάλογες περιπτώσεις”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόφαση για την αφαίρεση βαθμών ήταν το τρίτο νομικό στάδιο. Για να αφαιρεθούν βαθμοί (εφόσον δεν πληρωθεί το ποσό), υπάρχει και το τέταρτο στάδιο, αυτό της ενεργοποίησης. Όμως σε αυτό, όποτε οριστεί θα γίνει νομική παράσταση της ΠΑΕ Άρης και της Superleague για να μην πραγματοποιηθεί.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport