Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Δημ. Καλόπουλος: Αν έβλεπε το VAR ο Παπαδόπουλος θα έδινε πέναλτι

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 15:22 Γράφτηκε από τον

Τη δική του οπτική γωνία για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ έδωσε σε δηλώσεις του, ο Βετεράνος διαιτητής, ο Δημήτρης Καλόπουλος.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως υπάρχει παράβαση πέναλτι υπέρ του στο μαρκάρισμα του Ρούμπεν Σεμέδο στον Φιγκεϊρέδο.

Σίγουρα όμως, βρήκε αρκετά ελαφρυντικά στον διαιτητή Παπαδόπουλο, ενώ παράλληλα είπε την άποψη του πως δεν θα έπρεπε να οριστεί ως διαιτητής VAR στην αναμέτρηση, ο Στέφανος Κουμπαράκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Καλόπουλος στον Metropolis 95.5 FM:

Για τη φάση της ανατροπής του Φιγκεϊρέντο από τον Σεμέδο: «Είναι περίπτωση πέναλτι. Είναι μια φάση που μετά από πολλή ανάλυση και αφού την είδαμε αρκετές φορές, καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Οφείλουμε, όμως, να αναγνωρίσουμε πολλά ελαφρυντικά στον διαιτητή. Με τη θέση που είχε, αν και είναι αυτή που πρέπει βάσει κανονισμού, είναι πρακτικώς αδύνατο να δει την ανατροπή. Εγώ δεν θα ρίξω ευθύνη στον διαιτητή. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ο διαιτητής πήρε μια απόφαση, σωστή ή λάθος, από εκεί και πέρα υπάρχει ο VAR που διαπιστώνει κάτι. Ειδοποιεί τον διαιτητή και για να μην πάει ο Παπαδόπουλος στην οθόνη, σημαίνει ότι του είπε “παίξε, δεν είναι πέναλτι”. Αν του έλεγε “δες το κι εσύ”, θεωρώ δεδομένο ότι ο Παπαδόπουλος θα πήγαινε στην οθόνη».

Για τον ορισμό του Κουμπαράκη στη αναμέτρηση μετά τα όσα είχαν γίνει στο παρελθόν: «Δεν θα έπρεπε αυτός ο διαιτητής να είναι στον συγκεκριμένο αγώνα».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)